Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Válka světů bez mimozemštanů, které suplují Korejci. Film je přístupný, rodiče se nemusí bát nějakého vyobrazeného násilí, dokonce mají postavy ve filmu povoleno maximálně jedno pivko. Hutcherson je příšernej herec a bohužel sebou Red Dawn bere dolů i Thor Hemswortha. Docela by mě i zajímal původní film, uvidíme kolik patosu použil Milius. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Wolveríni? Co je to za klauni..? Remake Swayzeho partyzánštění se liší nejen tím, že místo Rusů napadli západní pobřeží USA Žlutí ďáblové (díky za termín, Franku), ale především nechtěně zabrousil do vod až cirkusového komična. Mládežnický odboj s make-upem, čistými nehty, vypraným oblečením, volným štrádováním si do obsazeného města a jeho korejským protektorem, co by ani neuhlídal v zemi zakopanou nádobu s kimči, mě nutil střídavě dávat oči v sloup a nevěřícně kroutit hlavou a jako bonus nečekanými akty hrdinství vyfénovaných indiánů z Větrova zaměstnal mou bránici. Sýr, jez sýr Hemsworth marný, jeho filmový bratr, co ho při porodu vytahovaly stejnými kleštěmi jako Sylvestera Stallonea, ještě marnější - tam nějaké příbuzenství s Gregory Peckem nejspíš nebude.. Jestli si to z nějakého upload serveru vrahů z Wall Streetu stáhl i Kim Čong-un, musela se mu od smíchu třást několik hodin pneumatika jako by zrovna absolvoval u doktora Dlahy test na zjišťování množství podkožního tuku.. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc zbytečné a naivní, ale docela zábavné a překvapivě dobře koukatelné. Rozpočet je znát v akčních sekvencích, které jsou sice nanejvýš hloupoučké, leč zaujmou a baví. Už Swayzeho první "Rudý úsvit" byl úsměvnou taškařicí pro mladé militantní kluky, co si ještě pořád hráli na vojáky. Tentokrát je to absolutně neškodný výplach, u něhož je nutností zcela vypnout mozek. Tomuhle se musí zasmát i Kim Čong-un. 5/10! ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Tento film je naprostá a zcela nereálná hovadina. Ve skutečnosti by hlavní hrdinové pochcípali během první přestřelky s profesionálně vycvičenými vojáky a neměli by nejmenší šanci. Jediné pozitivum je, že jsem celou dobu mohl nadšeně fandit Severokorejským invazním jednotkám a představovat si jak by to bylo krásné, kdyby k něčemu podobnému skutečně došlo a popravdě Amíci by si to za tu svou otravnou aroganci už konečně zasloužili! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Korejci v Americe. Absurdní. Pak už je to jen hra dětí na vojáky (byť nechci zlehčovat jejich zásluhy). Tohle se nedá brát moc vážně. Koukatelné to je, ale kdybych to neviděl, o nic bych nepřišel. Nehrát v tom Chris Hemsworth, který tomu dodává akční ráz a na důvěryhodnosti, tak to je strašně trapný. # [viděno: monitor, 5.1, EM sub] # | příběh 5 | hudba 7 | humor 0 | akce 8 | napětí 1 | pustil bych so znovu 5 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Původní plakát k filmu obsahoval rudou hvězdu s čínským znakem a nápis v čínským písmem. Po změně Číny za Severní Koreu byl nahrazen standartnějším se skupinkou herců. (p3tris)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno