Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 1

Recenze (139)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovská autorská bezmoc. Už v první epizodě se toho moc nedělo, ale sem tam se tvůrci alespoň snažili vyprávět obrazem. Tady už postavy jen mluví a sdělují si jak naprosto banální věci, tak i to, co by mohlo být ztvárněno nějakou akcí (a tím nemyslím akci ve stylu fyzického souboje, ale kdyby se aspoň nějak postavy pořádně hýbaly, něco dělaly, vytvářel se dojem živé scény a ne suchého divadla o mluvících hlavách ve statické místnosti). Nemluvě o tom násilném přesunu postav na správná místa. Uf. Pro hardcore fanoušky asi dostačující v tom smyslu, že si to všichni tak nějak buď vyříkají, nebo aspoň nastaví do nějaké roviny a půda je připravena na zorání. Ale pro toho, kdo "seriál jen sleduje, ale nežere", je to téměř utrpení. 30%. P.S. Tyrion je důkazem toho, že když vezmete podobné postavě neřesti, zbavíte jí i veškerého šarmu. ()

makakus 

všechny recenze uživatele

V současném téměř fanaticky natěšeném fanouškovském prostředí, očekávajícím poněkud tupě snad už od první minuty finální série velkolepost, akčnost, masové boje, vraždění, zombíky a oheň chrlící draky je téměř výhradně dialogový díl výrazem kreativního sebevědomí a řemeslné moudrosti. Úžasně napsané a s velkou citlivostí pojaté „ticho před bouří“, jeden z nejvíce emotivních dílů vůbec. Velmi něžná, láskyplná a jemná milostná předehra před tvrdou a orgastickou bouří armagedonu. Citově vyspělý divák prožívá posmutnělé chvíle už teď, neboť tuší, že spousta postav se s námi loučí s vědoucím úsměvem na rtech a pohledem osudově upřeným na obzor. ()

Reklama

srbak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem, prečo na tento diel toľko ľudí nadáva, avšak vadila mi jedna veľmi podstatná vec - buď sa mala táto séria ešte o pár dielov natiahnuť, alebo aspoň neukracovať na úkor očakávanej akcie. Každopádne z dejového hľadiska podľa mňa veľmi výživná a vhodná epizóda, ktorú si GoT po takej dlhej dobe zaslúžilo. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bál jsem se, aby závěrečná řada nebyla jen uspěchaným průletem přes bitvy a zásadní zvraty bez prostoru pro malé charakterní momenty. Byla by to o to větší škoda, že tady na sebe poprvé narážejí postavy, které od sebe byly dříve celé kontinenty daleko, a divák samozřejmě chce vidět jejich interakci. Obavy naštěstí nebyly na místě a druhý díl je hodnotných setkání plný, mnohdy navíc umocněných naléhavostí oné příslovečné poslední noci na zemi. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To Ticho před bouří... nebo nádech před velikým skokem se může mnohým jevit dlouhý a nebo dokonce zbytečný. Myslím ale, že si ho všechny postavy zaslouží a přestože by se mohlo zdát, že první dva díly osmé série nudí a přešlapují na místě, pro mě jsou tyto díly perfektní příprava na to, že se bude umírat a že seriál jde do finále. Mimo jiné jsou perfektně natočené! Kamera, hudba a herecké výkony asi nemohou být lepší. Za mě Super a jasných 90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno