Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro dva roky jsme čekali. Skoro dva roky jsme to chtěli. Jsem tedy ráda za pomalejší tempo. Za ukázání, kde kdo je, kam se dostal. Nečekala jsem zde výraznou akci. Byla bych znechucená a zklamaná, kdyby tomu tak bylo. Stejně se všichni těší nejvíc na to, zda a kdy nastane "John už ví" a co s tím udělá. Já jsem spokojená. Maximálně. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod nejkratší, nejočekávanější a snad i nejosudovější řady... docela slabé? Vyloženě zlý to nebylo, ale moc se tam toho nestalo a osudová znovushledání mě nechala naprosto chladným. Čtvrtou hvězdu dávám jen za naznačení velkých věcí budoucích. Díl samotný mě každopádně úplně nepřesvědčil, že osmá řada opravdu bude reparátem zpackané (fan service) sedmé - snad ale ty zbývající epizody budou konečně využité na maximum... A teda sledovat herectví Emilie Clarke je skutečně utrpení. Edit: Po druhé epizodě snižuju na tři hvězdy. Laťka je vysoko a tohle si čtyři nezasloužilo. ()

Reklama

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát nemám co tak vytknout, každá minuta z dnešního prvního dílu je dokonalá. Tentokrát není nic zdlouhavé., dialogy jsou oříznuty na tu správnou chvíli, aby se člověk dozvěděl přesně co potřebuje a nezačalo ho to nudit. 100 % ()

Royaldell 

všechny recenze uživatele

Díl plný dojemných znovusetkání (hlavně tedy mé lásky s Branem..) a draků. Džoníček konečně přišel na to čí je,ale láskyplný vášnivý vztah se svou tetou bude samozřejmě nadále udržovat (láska je láska). It was worth waiting for! Taky jsem si znovu připomněla,jak tu Daenerys nemám ráda a že Jon,Jaime a Sansa jsou mis amores para siempre. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby táto zoznamovačka a stretávka všetkých so všetkými neobsahovala kinoscénu ako vycvičiť draka, znížim hodnotenie. Pre fanúšika príjemné, pre diváka, ktorý by sa na GoT pozrel prvýkrát v tejto epizóde, to bude prázdne a bez invencie, len s pár odhaleniami a motívmi pozdržanými do ďalších epizód. Zdržanlivé. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)
  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)

Reklama

Reklama