Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Pravdivý příběh

  • USA Stargate SG-1: True Science
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pravda nebo fikce? Opravdu jsou technologie, bytosti a jevy ze seriálu Hvězdná brána pouhou utopií? Odpovědi na tyto i další otázky se dozvíte od Amandy Tapping, jinak majorky Samanthy Carter, která si přizvala na pomoc řadu vědeckých kapacit, vyjadřujících se k různým vynálezům a jiným hvězdným "vychytávkám". (oficiální text distributora)

Recenze (35)

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Prvni dil byl bajecny - brali vsechno s nadhledem a jeden se i neco priuci [ ***** ]. Dalsi dil zacal vysvetlovat jak a zda by to bylo vedecky mozne - az na nekolik praktickych lidi (se zachranarskymi roboty u Dvojcat, ...) to byla snuska blabolu ("podle evoluce by bylo treba 20 milonu let ...", "chci videt ve vic nez 3 dimenzich" http://en.wikipedia.org/wiki/Dimension ) [ odpad! ] ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*WHAT SCIENCE?* Ááách, jaj... Som veľký fanúšik pôvodného seriálu SG-1 i SG: Atlantis a mal by som teda aspoň predstierať nadšenie, ale nedá sa. To tí scenáristi nevedia, že keď je vesmírne žiarenie intenzívne, treba si hlavu chrániť kúskom alobalu? Asi nie, inak by nevzniklo toto... pozemské čudo. Nedozvedel som sa nič prevratné, vedecké fakty zhltla čierna diera a analógie s našim svetom sú úsmevné. Čakal som prepracované teórie a systematickosť v podávaní informácií, no dostal som len chaotické džabľa-babľa. Verdikt v 1 vete: Keď namiesto (3+1)x2-4=X dostanete 2x2=X. 25.08.13 ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Informačně celkem zajímavý dokument, který obhajuje to, že všechny ty sci-fi nesmysly v seriálu jsou založeny na pravdě a můžou fungovat (aby ne, je snad někdo, kdo nevěří v existenci Hvězdné brány?). Opět je to sice hlavně pro fanoušky seriálu, ale ta spousta zajímavých informací, sice vědeckých, ale podaných tak nějak po stargateovsku, by mohla zaujmout i širší okruh lidí. Je to dobrý a opět příjemný bonus k seriálu. 85%. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Dokument ani ne tak o Hvězdné bráně, jako o skutečnosti, že ne vše, co jsme v seriálu viděli je jen chorý sci-fi s dětinskejma nápadama. Člověk si může udělat obraz sám, jestli existují červí díry, jiné dimenze a paraziti ovládající mysl člověka či nikoliv. Já osobně nevim kam se přiklonit, ale obsah dokumentu rozhodně za zamyšlení stojí. P.S. Nedoporučuji během sledování jíst. Já jsem si udělal lahodný oběd, začnu jíst a pak tam začnou ukazovat škrkavky, červi, motolice a další neřády. No, moc jsem si nepochutnal. ()

Crucifere 

všechny recenze uživatele

Dokument rozebírá několik tém ohledně seiálu a reality, což je nápad dobrý, ale naprosto nezvládnutý z vědeckého pohledu. Všechny témy jsou jen načrtnuta, možná pár slov k nim, ale výsledek je mizivý. Navíc Amanda Tapping jako uvaděč působí amatérsky a nedůvěryhodně. Je to spíše fraška než dokument...2* jen za teorii s ohýbáním prostoru..je to tak nepředstavitelné, že mě to vždy uchvátí, kdekoli o tom slyším.. ()

Reklama

Reklama