Reklama

Reklama

Saw 3D

  • Česko Saw 7 (více)
Trailer 1

Ústředním motivem filmu SAW 3D je příběh skupiny přeživších, kteří unikli ze spárů šíleného vraha Jigsawa a hledají spásu u svého kolegy Bobbyho Dagena (Seana Patrick Flanery), muže, jehož temná minulost rozpoutá novou vlnu teroru. „V dosavadních dílech Saw jsme ponechávali některá témata otevřená, tento díl ale bude skutečně poslední. Odpovíme v něm na všechny otázky, které si kdy fanoušci položili. V ději se ale budou dobře orientovat i diváci, kteří neviděli předchozí filmy,“ slibuje producent filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (663)

kingik 

všechny recenze uživatele

Konec hry! Ale to snad ne...nemyslím si, že slavná série je u konce. Divácký zájem si jistě časem vynutí další pokračování a ani s tím zodpovězením všech otázek, jak proklamovali tvůrci, to není tak žhavé. Tentokrát stojí v popředí příběhu podvodník Bobby Deggan bohatnoucí na lživém tvrzení, že se kdysi vyprostil z Jigsawovi důmyslné pasti a za své lži, na kterých si vybudoval mediální kariéru, bude vystaven množstvím pastí, přes které si bude muset v časovém limitu proklestit cestu až ke své uvězněné manželce. V bludišti pastí bude muset obětovat životy svých přátel, aby nakonec zachránil (nebo nezachránil) ten svůj. Kevin Greutert v roli režijního dirigenta tuhle ultrakrvavou symfonii zakončil ve velkém stylu (nepovedenou Saw 4 mu tímto odpouštím) a opravdu hororově. V rámci 3D počítejme s tím, že nám v klíně přistanou střeva, ohodí nás mohutný cákanec krve a vzduchem na nás poletí hozená pila a to je asi tak všechno. Tvůrci nám dovolí setkat se s postavami z předešlých dílů, jako je temný detektiv Hoffman i nadále vykonávající špinavou práci po Jigsawovi a tentokrát ji (málem) dotáhne až k dokonalosti, s vdovou po Jigsawovi Jill Tuckovou i se samotným Johnem Tuckem. i když už jen prostřednictvím flashbacku a neminou nás ani postavy z řad přeživších, kteří měli to štěstí a z pastí se kdysi včas vyprostili. Je zajímavé sledovat, kam se série od prvního poměrně "myšlenkově" posazeného dílu posunula v pokračování sedmém. Tento díl začíná jako jakýsi sled krvavých scének a žádné vymýšlení komplikovaného děje, který by ve své složitosti trumfl všechna předešlá pokračování se nekoná a složité zůstaly hlavně pasti, a spolu s nimi děj svižně odsýpá. Greutert přesně ví, na čem celá série staví a servíruje to bez skrupulí. Vždyť je to jen horor. Ačkoliv tvůrci ho mohli víc doladit v drobných detailech a nuancích. Například, dívka z úvodní scény na veletrhu, o kterou se přetahují dva její nápadníci, mohla být hezčí a kdo by se taky nechal řezat pro takovou ochechuli cirkulárkou. Přihlížející diváci tohoto krvavého divadla byl výborný nápad a jen se divím, že někoho z davu nenapadlo to jako debil začít natáčet na mobil, jak tomu bývá v reálu zvykem, když se na ulici stane nějaké neštěstí, tak to hned nějaký dementní jedinec v rámci moderního trendu současnosti natočí, hodí to na net a pak se u toho asi i uspokojí. A právě o lidských nectnostech, jako je zvědavost, sobeckost, lhaní, podvádění a další, je celá série Saw založena a Jigsaw tyto prohřešky nemilosrdně trestá i v Saw 3D. Tímto jsme se dostali i k nějaké myšlenkové podstatě, která má něco do sebe. A to nás ještě čeká závěrečná vysvětlující povinná pointa...a pak už jen...konec hry... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Potenciál Saw se vyčerpal již prvním dílem a zatímco dvojka se ještě dala celkem snést, vše to, co následovalo, už nestojí za nic. Z působivého thrilleru se nakonec stala fraška na pokračování a urážlivá ždímačka peněz...a nejhorší na tom je, že (snad!) poslední díl je stejně tak špatný, jako byli předchůdci, v tomto ohledu je tedy vidět téměř nulová snaha tvůrců zvednout kvality série na základě kritik předešlých dílů. Navíc ona v sérii již provařená pointa je pro svou překombinovanost naprosto směšná. A že je to ve 3D? No a co... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už tomu budou tři roky a konečně to vypadá, že jedna série, která měla skončit po druhém (při troše dobré vůle třetím) díle, je doopravdy mrtvá (doufám, že nikoho v Hollywoodu nenapadne skvělá myšlenka na restart či další díl). A proto jsem se odhodlal sehnat si tento poslední díl něčeho, co mělo fenomenální start a proslavilo Jamese Wana a "uzavřít kruh". Saw 3D (titul nejdebilnější název vesmíru má konečně vítěze, představte si nějakého filmového fanouška za dvacet let, který bude chtít vidět tuto sérii, jak si listuje jednotlivými pokračováními a vidí Saw 5, Saw 6 a najednou Saw 3D) je o něco lepší, než jeho předchůdce ale to je stejné pozitivum, jako říct, že je štěstí, že mi amputovali "jenom" levou ruku. Ocenil bych pár pastí a hlavně ten závěrečný zvrat nebyl zas tak nelogický (byť v kontextu to prostě vyzní divně, ale budiž) ale jinak… Ne. Tohle nebude má oblíbená série. Na první, řekněme, tři díly se možná někdy podívám, ale zbytek by zasloužil strávit pár minut s Jigsawem. 40 %. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak niekto čakal, že SAW VII bude mať nejaký zmysel, tak hádam iba ako film, ktorý sa zapíše do knihy rekordov, pretože si nespomínam, že by niektorý z regulárnych celovečerných filmov mal toľko pokračovaní. Inak film nesklamal, bolo to fajn zakončenie série a ako to už v sérií Saw býva, opäť nás neminul skvelý koniec. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Považujem sa za ortodoxného vyznávača filmovej horrorovej tvorby. Mám rád všetky jej subžánre. Nechcem sa chváliť, ale mám toho v tejto oblasti fakt hodne napozerané. Avšak pre mnohých mojich známych kultovej sérii "Saw" som akosi neprišiel na chuť. Videl som prvú časť, ktorá bola natočená v roku 2004 a potom som sa o to prestal zaujímať. Samoúčelná sadistická zvrhlosť ma nemala čím zaujať. Až teraz po dlhých rokoch sa mi čírou nahodou dostalo do rúk DVD "Saw 3D", čo je vraj už siedme pokračovanie tejto série. Tak som si ho teda pozrel, no a viac ako dve hviezdičky tomu veru nedám. ** ()

Galerie (60)

Zajímavosti (26)

  • Tobin Bell je jediný herec, který se objevil ve všech sedmi dílech série. (Sufferer)
  • Ve filmu se objeví dohromady 11 pastí, nejvíce za celou sérii. (JayZak)
  • Film byl v Německu zakázán, ale v lednu 2013 byl zákaz zrušen. (Spidey3)

Související novinky

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama