Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 2

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 539)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Aloise Schwarzeneggera (fakt se jmenuje Alois i když chápu, že radši používá své první jméno, přece jen Terminátor Alois...mno, zlatej Arnie) mám ráda a první dva díly Terminátora jsem viděla X krát, trojka mi taky nijak nevadila a na čtyřku se snažím zapomenout, ale za tu Alois nemůže, tam nehrál pokud nepočítáte jeho počítačovou verzi na konci filmu. Takže jsem se osobně na Terminátora 5 těšila a to tak moc, že jsem na něj totálně zapomněla a viděla ho teprve nedávno a to dokonce už i šésky dabovaného. Radost mi udělalo, že zde hraje můj oblíbenej skorosoukmenovec Beyong Huon Lee, menší radost mi už udělalo, že si tam jen tak laxně štěkne, v ubohé parodii na T1000, pár minut než vyteče na podlahu a čus. Děj se odehrává před jedničkou, během jedničky, pak po dvojce, dále i po trojce ale začátek filmu rozhodně před čtyřkou nebo max během ní a mooožná chvilku po čtyřce. Jo chápete správně je to zkurvenej mišmaš, kde tvůrci míchaj hovno ve vodě a hrdě tomu říkaj omáčka a snad i věřej, že jsou děsně originální, nebo jen fetujou to, co ani já nezkusila. Dokonce se divákovi dostane vysvětlení proč je Alois starej šrot a on sám během filmu hrdě hlásí že je starej ale ne zastaralej, maká na stavbě sídla budoucího SkyNetu než dostane padáka atd. K tomu hlavní padouch filmu je John Conor, kterému prý SkyNet otevřel oči a jemu došlo, že svět pod nadvládou robotů bude super a sám robotem i je, Sára Conorová je už od začátku bad ass a Terminátorovi říká taťko jelikož jí vychoval a chudák Kyle tak je jako její ochránce zbytečnej asi jako propíchnutá šprcka . Bože to je pííííčovina...Lojzo mám Tě ráda, ale když si opět řekl ,,I´ll be back" tak jsem si musela říct - Kurva jako terminátor radši už fakt ne. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ten film se nedá milovat, ale je pro mě těžké ho nenávidět. Prvních cca 20 minut skvělých, správně špinavých a atmosférou blížících se prvním dvěma majstrštykům Jamese Camerona. Pak to začne drhnout. Film přehodí vyhybku z osmdesátkové akčňárny na moderní blockbuster "o mladých pro mladé" a nebýt slušné scény ve špitále, jeden by skoro zapomněl, na jakou sérii se dívá. Upřímně, nebavilo mě to. Noví představitelé kultovních postav špatní (Kde jsou ty časy, kdy podobné role hráli ve tvářích ošlehaní herci a ne modelové spodního prádla?), hudba nevýrazná, akce v nejlepším případě průměrná. Jenže Arnold. Ano, už i u něj to není úplně ono. Ale je to srdcař a je to znát z každé scény, kde se objeví. Kvůli němu ten film zkrátka nemůžu úplně zazdít. Svého času se mi moc nelíbilo Salvation díky neuvěřitelným dírám ve scénáři. Tentokrát jde vše do kopru díky mizerné atmosféře a hercům. Možná příště? Váhám, hodně váhám. Nevím, jestli chci, aby "se vrátil". Už to asi stačilo. 50% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

He promised, he´ll be bak...now he is back!. O čem je vlastně Genesis? Teda vlastně pardón, to by se americkým vyznavačům protestantismu moc nelíbilo, Genisys. Nedostala se tato série tak trošku do slepé uličky? Slovy Jamese Camerona, duchovního otce série, T-800 má ještě hodně příběhů, které lze vyprávět a tento byste měli vidět. Osobně nevím, co tohoto miliardáře vedlo k vlídným slovům o tomto filmu, či se prostě jen unáhlil. Faktem ale je, že Hollywood našel nový trend v polorestartu, přičemž v podstatě akceptuje jen děj těch nejlepších dílů, v tomto případě prvních dvou. U Mad Maxe se to povedlo, u Jurského světa taktéž...skoro jsme až věřili, že to bude fungovat i u další legendární série. Však k tomu má taky proporce, ať už ty Arnoldovy či ty Emilie Clarke. A bohužel taky toho největšího slizouna, který zde ztvárnil Kylea Reese. Ale co, "pětka" je zkrátka mix a zároveň remix všech starejch dobrejch hlášek, některé kupodivu fungují, některé působí strojeně jako onen přehršel T tisícovek. Scénář se snaží být chytrý, starou terminátoří tkáň a alternativní realitu obsáhleji ospravedlňuje fakty, na které by Kyle Reese a většina humanistů potřebovala "přepínač" a vůbec se snaží být velkým skoro rebootým otvírákem nové trilogie. Zda-li se nejedná o derniéru jedné dlouhotrvající série potvrdí až následující týdny. Žádné neskutečné rekordy typu Jurského světa se však nekonají a Paramount s produkcí se budou muset poklonit Železnému Jimovi. Film by však měl umět stát sám o sobě a nemá v nás vyvolávat strach (nebo možná tužbu) o tom, jestli vůbec vznikne další díl. Na obranu musím říct, že ačkoliv promo kampaň byla naprosto příšerná a vyzradila prakticky všecko, ačkoliv jsem se tomu snažil vyhnout, má tento kousek vlastní ksicht, tempo, přijatelnější cgi než v trailerech a celkově ten příběh jako celek alespoň má nějaký smysl a nejedná se o myšmaš katastrofálních rozměrů. Napopáté se nejedná o kulervoucí dílo, nýbrž vesměs o sterilní avšak alespoň trošku zručné řemeslo, které po všech směrech rozšiřuje terminátoří mytologii. Ortogoxní fanoušky rozlítí, ty benevolentnější potěší, že se Arnold na stará kolena ještě pořád dokáže postavit i mladším a působit při tom cool...70%...[11.7.2015_Kino Šumava_Klatovy] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dali mi výpoveď.“ Mne sa to páčilo. Áno, scenáristicky je to veľký guláš, ale paradoxne práve to ma na tom bavilo a keď to zrovnáte so scenárom k seriálu, Salvation a s tým, čo prišlo po ňom, tak je to istým spôsobom tretí najlepší scenár série. Útla Emilia Clarke s gigantickými guľovnicami a brokovnicami sa do úlohy Sáry Connor prekvapivo hodí, miestami som bol zarazený z toho, ako sa v niektorých detailnejších záberoch podobá na Lindu Hamilton. Pritom obe herečky sú typovo veľmi odlišné, keď si to tak vezmete. Skvelá je jej chémia s „deduľom“ Schwarzeneggerom. 68-ročný Rakúsky dub tu nečakane hladko funguje aj ako komický element („Už došlo k spáreniu?“), aj ako osobnosť zúčastňujúca sa viacerých dynamických akčných sekvencií. Účes má fakt na draka (horší mal už len Cruise v Mission: Impossible 2), ale faktom je, že v akcii stále budí rešpekt a v odľahčených momentoch (fotenie) je vtipný. Autori výborne do príbehu zakomponovali v rámci možností revolučný nápad so starnutím Terminátorov. Prečo to doteraz nikomu nenapadlo? Veď predsa všetko na svete starne a technika dvojnásobne. Na druhej strane, koľkokrát autá-veteránov z 80. rokov opravíte doma v garáži, ale najmodernejšie typy nemáte šancu. Scenár je nepredvídateľný. Môže sa v ňom stať v podstate „všetko“ (úvodná pasáž, v ktorej je zremakovaný útok na pankáčov sa vydá vskutku originálnym smerom). To je sympatické osvieženie ako po Salvation, ktorý príliš nudne pracoval s tematikou vojny, tak po T3, ktorý bol v podstate remakom T2. Dokonca je dojímavý (dlaň). Scenár síce občas vykazuje logické chyby (načo sa T-1000 vôbec zdržuje získavaním strelných zbraní, keď sám osebe je zbraň a ako sa následne ukáže, pravdaže ich ani nepotreboval?) a niektoré motívy/postavy by si určite zaslúžili detailnejšie spracovania (J.K. Simmons), ale inak ma bavil a to vrátane skvelého nápadu s napoly strojmi napoly ľuďmi, s čím prvý raz prišli komiksy od Dark Horse (vyšli aj v češtine). Faktom každopádne je, že Jason Clarke niky nemal byť obsadený do ničoho s názvom Terminátor, miestami je  trikov priveľa (most), Jai Courtney je ako Kyle Reese len o chlp znesiteľnejší, ako Anton Yelchin zo Salvation a niektoré strihy sú brané zo značného rýchlika (John je na streche, STRIH, John sedí v letiacej helikoptére). Diváci boli na film zvedaví, celosvetová tržba bola pekných 440 miliónov pri v rámci možností rozumnom rozpočte 155. Napriek tomu trvalo 4 roky, kým sa objavil nový diel, ktorý už po scenáristickej stránke nepredstavoval až takú divočinu, ale (zase raz) pripomínal čiastočný remake dvojky. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Terminujte tuhle značku! Už dlouho mi nebylo z filmu tak fyzicky špatně. Ne že by šlo o průser úplně očividný, ale hardcore fanoušek prvních dvou Teminátorů prostě musí chápat tuhle slátaninu jako flusanec tekutým dusíkem do ksichtu. Ano, je to drahé, je to barevné, akční a má to solidní triky. A variuje to ikonické scény z přechozích dílů. Ale výsledkem je totálně nesmyslná a přeplácaná hovadina, bez stylu, bez atmosféry, bez timingu jednotlivých scén, bez zajímavé akce, bez charismatu herců a bez jakékoliv snahy udržet příběh logicky pohromadě. Ani ty hlášky a fórky nefungují, ach ou. Těžký trapas a kvůli navázání na T1 a T2 i zneuctění legendární ságy. Ostuda... a Cameron by se měl stydět, že ji ještě marketingově podporuje. Nechci další díly. ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

  • I v tomto díle zazní hlášky "I'll be back" (Já se vrátím), z úst Ochránce (Arnold Schwarzenegger), a "Come with me, if you wanna live" (Pojď se mnou, jestli chceš žít), z úst Sarah Connor (Emilia Clarke).
    (Bube1)
  • V scéne so zatknutím je možné vidieť výšku T-800 – 6.6 ft, čo je približne 196 cm. Schwarzeneggerova (Ochránca) súčasná výška sa však odhaduje iba v rozpätí 179 – 183 cm. (ywo666)
  • S filmom bol dlhší čas spájaný režisér Justin Lin, ktorý sa dokonca viackrát stretol s Jamesom Cameronom, aby spolu prediskutovali ďalší vývoj, ktorým by sa séria mohla vybrať. Napokon od projektu odstúpil, pretože si chcel dať od režírovania prestávku. Po niekoľkých mesiacoch hľadania nového režiséra bol najatý Alan Taylor. (m.a.t.o.)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama