Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 1

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 539)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame dalsi zbytecny pokracovani. Ze zacatku filmu jsem se krapet zhrozil, cely to totiz vypada jako prapodivnej remakeovej mix prvniho, druhyho a ctvrtyho dilu se snahou osvetlit v predchozich dilech nedoreseny veci a co si budem povidat, je to dosti zbytecny a zmateny. Postupem casu se pak zacnou nabalovat dalsi a dalsi prapodivnosti, cestovani casem a kdesi cosi, takze to zacne bejt tezce nelogicky a proste jsem to vzdal a uzival jsem si jen slusnej akcnak. No a jakmile jsem rezignoval na nejaky hledani logiky v deji, zacal jsem se dobre bavit. Akce je napaditosti i trikove fajn, dej svizne odsejpa, i kdyz o nakejch 20 minut se to klidne zkratit dalo. Problem jsem mel trosku jen s hercema. Courtney je jeste docela fajn, ale na Biehna nema, ale Clark je fakt hroznej, obzvlast v porovnani s Balem. No a o Emilii skoro skoda slov, ta na tu drsnacku fakt nema. Jedina jistota je tak Arnold, kterej sice saskuje vic, nez by se na vazne mineny scifi sluselo a ty hlasky uz taky nejsou tak uderny, jako za mlada, ale porad je o nekolik trid lepsi nez vsichni ostatni tady. Takze nakonec jsem se docela bavil, ale dej fakt radsi neresit. I tak ale stejne nejslabsi dil serie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně bolestivá prohra. Můj verdikt je jednoznačný, netočte prosím už dalšího Terminátora! Je skandální že na takto důležitém fanouškovském filmu se může scénářem podílet člověk jako je Patrick Lussier. Rovněž je skandální že někdo do tohodle filmu pustil nechvalně známé herecké vemeno jménem Jai Courtney. Pokud bych se měl vyjádřit zda tento díl vlastně mohl dopadnout někdy dobře, tak musím usoudit že leda pokud by minimálně na to celé dohlížel Cameron buď v roli producenta a ideálně samozřejmě jako režisér. Ten jediný by si tenhle díl dokázal plně ošéfovat. Když bych tuhle sérii srovnal například s Alienem, tam je situace o něco snadnější. Zajímavý příběh se dá vždy vykouzlit a Vetřelci můžou klidně ohrožovat planetu za planetou a nuda to určitě nebude. U Terminátora je problém v tom, že Cameron ve dvou dílech "vybabral" vlastně všechny možnosti vyprávění. První Terminátor se vrátil v čase, aby zabil Saru Connorovou, protože má porodit v budoucnu syna, který bude vedoucím odboje. Druhý Terminátor chránil samotného syna. Tečka. Koho by měli chránit v dalších dílech? Uteklo 25 let od druhého dílu a samotné cestování časem už nikoho neohromí. Z Terminátorů se pomalu musí stávat Transformeři, aby to dobře vypadalo. Kdepak ty cesty kudy by měl příběh mířit jsou vlastně uzavřeny. Když odhlédnu od příběhu, tak mě zároveň neskutečně sere fakt, že tohle celé prostě netočili fanoušci, ale jen lidé, kteří by velmi rádi vyrýžovali na známé značcě ještě nějaký peníz. Castingové složení je jedním slovem nekončící hrůza. Sledovat takhle kravské herce, kteří neumí zahrát jedinou scénu přesvědčivě je utrpení. Jediný kdo obstojí je J.K. Simmons. Linda Hamilton nebyla skvělou herečkou, ale věřili jste jí každé slovo a každé gesto. To stejné Michael Biehn. Arnold zůstává Arnoldem. Můžete mít ve výsledku dokonce i skvěle napsaný příběh, ale když se sehne Jai Courtney k malému chlapci, aby mu něco jakože neskutečně důležitého pověděl, tak to prostě pořád fungovat nebude. Bolí to bolí, ale Pětka si nezaslouží vyšší hodnocení než 40% PS: Druhá projekce vylepšila dojem, přecejen prvotní šok odezněl a Arnold je ukázkový. 65% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PAMATUJ, GENISYS JE SKYNET. JAKMILE BUDE GENISYS ONLINE, ZAČNE DEN ZÚČTOVÁNÍ. MŮŽEŠ ZABÍT SKYNET, NEŽ SE ZRODÍ…“ /// Tak tenhle Termoš zašel s odkazama ještě dál, než Jurskej svět, ale zároveň se uzavřel v jakýsi podivný časový smyčce, která mu pomáhá vytvářet brutální konspirace. Brzo je v tom pěknej bordel – jako sledovat, kdo vodkuď kam a ským… Vznikla z toho překombinovaná podívaná, kterou nad vodou drží dědek Arnie. Aspoň pro nás, nostalgiky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rajcuje mě, když vyteče T-1000. 2.) Sledování možných budoucností při použití algoritmu rychlosti rozpadu a exponenciálního růstu, mně nedělá problém. 3.) Thx za titule „fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vyloženě špatný film to jistě není, úvodní část, která si pohrává s divákem a zároveň (hlavně) s prvním dílem ságy, byla dokonce výborná, ovšem pak se to (uznávám, že velmi plynule) zvrhlo v nesmírně a zbytečně překombinovaný guláš, který každou ránou, každým výstřelem, každou hláškou a každým "úsměvem" zachraňoval jen a pouze Arnold Schwarzenegger. Kdyby se mě někdo zeptal na jeden důvod, proč nového Terminatora vidět, řekl bych mu, že právě kvůli Arnoldovi. Tedy vlastně kvůli Arnoldům, abych byl přesný. Jinak mě ale zklamaly nic moc akční scény, místy velice okatě digitální triky (o T-800 z roku 1984 to neplatí, ale o havárii školního autobusu či honičce helikoptér rozhodně ano), vrcholně nesympatický Jason Clarke a doslova mě otrávila scéna v závěrečných titulcích. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od toho nečekal, ale k mýmu překvapení se mi ten film líbil. Na začátek napíšu, co se mi nelíbilo. Nelíbilo se mi herecký obsazení. Kyle Reese vypadá jako člen Backstreet Boys, ale toho bych snad ještě překousnul. Daleko větší úlet je, že Sarah Connorovou hraje nějaká buchta, která vypadá jak Miroslava Pleštilová v dobách, kdy hrála princezny. A tý fakt nejde uvěřit tu drsňáckou pózu ani náhodou. Naštěstí je tady děda Arnold, kterej si tuhle roli asi hodně vychutnal. Jinak film je takovej mix předchozích Terminátorů a ono to docela funguje. Neni to zdaleka taková bomba jako techno-thrillerová jednička, kterou doslova žeru. Neni to ani taková podívaná jako kultovní dvojka, kterou už tolik nežeru. Ale je to určitě srovnatelný s trojkou, který jsem dal 4 hvězdy. Rozhodně tenhle film stojí za vidění a já to určitě budu chtít ještě někdy vidět znovu. ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

  • Nejdříve měla film produkovat společnost Annapurna. Její ředitelka Megan Ellison však produkci filmu předala společnosti Skydance, kterou vlastní její bratr David Ellison. Důvodem byla skutečnost, že se film nehodil do jejich portfolia, které obvykle tvoří dramatická tvorba pro „náročnější“ diváky, jako například filmy Špinavý trik (2013) a 30 minut po půlnoci (2012). Skydance financoval dvě třetiny rozpočtových nákladů filmu a zbytek uhradila společnost Paramount. (filmsim)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama