Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Lidská stonožka... respektive šestinožka nemilosrdně zaútočila na můj pomyslný žebříček brutálně nechutných snímků. Ovšem, pokud bych si liboval pouze a jen ve zvrácených dobytčárnách, tak bych hodnotil nepochybně lépe. Jenže když krom toho Human Centipede nabízí i trapného a odporného záporáka a idiotské chování postav, tak pochopitelně jinak hodnotit nemohu. 0% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Tom Six je totální úchyl. Těžký film, který vyvolal obrovskou diskuzi. Výborný nápad, ale šlo z toho vytěžit mnohem více. Dobrý záporák, přesvědčivé postavy a "stupidní" policie. Námět je jedničkový a přes všechnu perverznost, zvrácenost a úchylnost dávám 3* hvězdičky. Já bych si s holkama trochu víc pohrál :) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Iste bolo cieľom šokovať a nie len natočiť jeden s tisícky hororov, čo sa podarilo podľa môjho názoru perfektne. Holandských filmov som veľa nevidel (vlastne žiadny), ale tento stojí za to. Natočené, povedal by som výborne, až na ten detail spojenia tých ľudí. Tam sa mohlo ísť trošičku viac do dôsledkov - herecky taktiež zvládnuté - až na toho menej inteligentného detektívovho kolegu - to bol vyložene úplný pako. Ľudská stonožka je jedno z diel, kedy dúfate, že sa stane vo filme obrat v dobro, ale režisér vám napriek tomu naservíruje na tanier nechutnosti. Už názov vyjadruje o akú myšlienku vo filme pôjde - vytvoriť z ľudí stonožku. Vieme, že ide o neštandardne šialený film, ale musíme sa na neho jednoducho pozrieť, aby sme mohli hovoriť, ako veľmi bol film šialený. Verdikt - Veľmi! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Komentář je značně nechutný jako tento film a obsahuje stopy spoilerů!.....Toto byla opravdu hodně nepříjemná a krutě zvrácená záležitost. Začátek filmu byl hodně trapný, scénář i chování postav bylo totálně mimo mísu, avšak v momentě, kdy ten pomatenej němčour přišije těm praštěným holkám pusy k zadnici, se scénář omezí na minimum a je to jen ku prospěchu filmu. Dieter Laser zahrál německého bláznivého chirurga velmi dobře a nebyl problém mu jeho zvrácenost uvěřit. Musím říct, že sem tam mi pár věci vadilo (především v logičnosti), ale velmi mile mě překvapil závěr, který měl kupodivu hlavu a patu. Jsem si totiž lámal hlavu s tím, jak může přežít druhý a třetí článek stonožky jen z výkalů bez vody a bez jakýchkoli živin. Alespoň v tomto směru zachovali tvůrci chladnou hlavu a na logiku nezapomínali. Přesto nesmyslné chování postav se neprojevilo jen na začátku, ale i i v momentě, kdy mohl Japonec dorazit toho německýho zmrda a bohužel to neudělal. ... Ale jinak si myslím, že námět je famózní a určitě by si zasloužil ještě jednu šanci (uvidíme, co vymyslí Six v pokračování). Jak tak koukám, tak na svět přichází už i třetí díl. No nevím, co k tomu dodat. Snad se do toho Six moc nezamotá a vyrukuje na nás s kvalitou nikoli s kvantitou. ..... P.S. Tento film nemůžu doporučit lidem se slabším žaludkem a rozhodně není vhodné u toho jíst. Naopak těm šilenějším hororovým maniakům můžu vzkázat jen jedno: Hurá na stonožku - lidskou! ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal tohoto filmu, na ktorý som sa tak tešil. A mal som sa prečo! Je dobré vedieť, že aj v tejto dobe sa ešte natáčajú odporné, oplzlé a hnusné exploiťáky, ktoré sadnú len zopár ľuďom. Mne sadol dokonale. Za tú stopáž 90 minút som sa vynikajúco bavil. Film má veľmi rýchli rozjazd, 10 minút, ani sa nenazdáte a dievčatá už ležia u záporáka v dome. Fakt neviem, kde pán režisér toho záporáka zohnal, ale ja by som do jeho domu nevstúpil, ani keby vonku padali valašky. Potom okrem toho hnusného nápadu, ktorý je veľmi pekne odprezentovaný záporákom prichádza aj scéna, kde je kopec napätia. No Ďalej už nebudem prezrádzať, ale je to fakt sila. úplne som sa počas filmu vžil do úlohy každej postavy ("článku") a ostal som maximálne znechutený. K tomu je koniec ešte presne taký ako ho mám ja rád, veď sami uvidíte. Čo sa týka hudby, tak sa mi páčila, nevtieravá, len taká podvedomá, ale dobrá. Herecké výkony sú dosť rozmanité, najlepší bol samozrejme záporák a s ostatnými postavami je to horšie. Tento film môžem jednoznačne doporučiť! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Nápad se zrodil v hlavě Toma Sixe velice jednoduše. Koukal s kamarády na televizi, kde zrovna byla řeč o nějakém pedofilovi. Tom řekl, že by mu měli přišít pusu k zadku tlustýho kamioňáka, že by to pro něho byl dobrý trest. Později si uvědomil, že by to byl vynikající námět pro horor. (headcrab)
  • Když Lindsay (Ashley C. Williams) běží nahoru po schodech se zakrvácenou paží, dotkne se rohu zdi, ale krev na zdi je ještě před tím, než se jí dotkne. (Mrs.Blue)
  • Prvá scéna filmu, keď Dr. Heiter (Dieter Laser) uniesol kamionistu, bola natočená v posledný deň nakrúcania. (ShortyIC)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama