Reklama

Reklama

Nezapomenutelné herecké mistrovství Jana Wericha zazářilo před lety v televizním filmu, který získal v roce 1963 nejvyšší ocenění - hlavní cenu Gran Premio na MTF v Římě. Jako španělský místokrál v Limě v Peru na sklonku osmnáctého století je nejen stiženou dnou, ale i pochybami o věrnosti své milenky, herečky místního divadla. Své účty s nevěrnou kráskou si hodlá vyřídit velmi rázně... V režii Františka Filipa se zaskví i další naši přední herci, Jaroslava Adamová jako milenka, Miloš Kopecký v roli pobočníka, kancléř Miloš Nedbal a kardinál Otomar Krejča (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Koncert dvou hvězd : Jana WERICHA a tehdy velmi mladé a krásné Jaroslavy ADAMOVÉ. Je to velmi vtipná hra se spoustou vynikajících dialogů. Škoda, že to nebylo v barvě. Je tam mnoho životní filosofie a zvláštní ukázkou je fakt, že diplomacie (byť z úst ženy) je velikým uměním. Paní Adamová je tam tak okouzlující, že si opravdu nepamatuji ve kterém snímku byla kdy lepší. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* v této televizní hře jsem si připomenul známé herecké osobnosti, které to parádně rozjedou v historickém příběhu. Předvedou tu jednu z nespočet variací, kde je vidět, jak dokážou ženy krásně manipulovat s muži. Veselé, milé i poučné to vidět z nadhledu, protože v milostném oblouznění by se snad každý muž zachoval stejně ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Je to trapné, když u každého komentáře na film s Janem Werichem musím "opět" uvést, že byl prostě fenomenální. Ale vyčítejte mi to, když je to pravda. Kočár nejsvětější svátosti rozhodně není výjimkou. Naopak, představuje poctivou filmařinu s těmi nejlepšími herci své doby. Prostě nádherná podívaná, ale k té páté hvězdičce přece jen maličký kus chyběl. 80% ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Lze předpokládat, že knižní předloha svého času mohla mít (a třeba dosud má) nějakou zajímavost a právo na život, v podobě televizní hry však vyznívá jen jako kostýmní konverzačka o ničem. Vlastně o něčem přece: o Werichovi - to je vlastní téma této adaptace. Počet hvězd zaokrouhluji nahoru pro nevšední zážitek s Kopeckým: zcela přirozeně očekávám, kdy to jeho postava rozbalí a pokusí se ovládnout situaci - a on je chudák někde v půlce bez fanfár vystřelen z trenek jako politováníhodný přizdisráč, ani si neškrtne, což je u tohoto herce velký odvaz ve vztahu k diváckému očekávání. Jinak je to celé takové nic proti ničemu. Stejně jako u Uspořené libry jsem nepochopil pointu. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Malinko utahané, ale jinak není moc co vytknout. Adamová pasuje jako rafinovaná milenka k Werichovi výborně a na rozdíl od něj i působí docela autenticky "španělsky". Připojuji se k těm, koho mrzí, jak předčasně a nedůstojně ze scény zmizel Kopecký, ten zasloužil lepší konec než jako výběrčí daní v provincii Kukisaka :) - Jinak distributor má v těch funkcích trochu hokej; Kopecký hraje tajemníka, Nedbal biskupa a Krejča licenciáta, ale tak ono je to jedno... 70 % ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Jaroslava Adamová vzpomínala, že jestliže měla v rámci natáčení absolvovat polibek s Werichem, nedovolil Werich nikdy víc než na vousy. (sator)

Související novinky

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama