Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (856)

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Po Parbe ve Vegas jsem se tohohle vytvoru docela obavala, ale nalakal me Robert Downey Jr., tak jsem to i pres odpor k Zachu Galifianakisovi zkusila. A jsem rada, protoze ackoli Zach tradicne nezklamal a naserviroval par nechutnosti a traparen vcetne masturbujiciho psa, Downey to vyvazil a spolu jim to docela klapalo. Musim rict, ze utek od mexickych hranic nemel chybu! A kdybych mela rict neco pozitivniho o Zachovi, pobavila me jeho chuze. Uvazovala jsem o ctyrech hvezdach, protoze to bylo fakt mile prekvapeni, ale nekonec zustanu u tri, jelikoz je to prece jen porad ta chlapska zabava. ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se sice najde několik málo akčních scén, ale o akční komedii se rozhodně nejedná. Příběh je navíc plný klišé, scenáristické lenosti a logických děr, takže veškerá odpovědnost leží na humoru. A s tím je to takové polovičaté. Sem tam se sice objeví slušná bomba, ale stejnou mírou musíme trpět stokrát omleté frky a nějaké konstantní uculvání mezi těmi bombami se také zrovna nekoná. Na horu tak film táhnou především Downey a Galifianakis, kteří jsou jako vždy výborní a je zkrátka radost sledovat konfrontace jejich protichůdných charakterů. Právě oni dva táhnou všechen ten průměr o stupínek nahoru. Ve výsledku tak jde nakonec o celkem příjemnou, i když těžce průměrnou, jednohubku. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Todd Phillips sa pekne rozbehol.Po minuloročnej pecka Hangover prichádza s ďalším nárezom a opäť so Zachom Galifianakisom.K Zachovi sa pridá aj sympaťák Robert Downey Jr. a hneď máme skvelo hlavné duo.Dej je opäť štýloví a film je super blázniví.Presne tak ako pri Hangover len tu som sa nasmial o trochu menej.Rozhodne stojí za pozretie.Scená s kávou je fajnovo dobrá :-) 85% - 4* ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Ten film trpí klasickým neduhem nových amerických komedií. I Due Date působí, jako kdyby jeho scénář vznikal ještě během natáčení, někde mezi Dallasem a Grand Canyonem. Film tak ve výsledku připomíná surovou hmotu, kterou nestihl opracovat ani scénárista, ani režisér a ani dramaturg, ale producenti ji již posílali do kin. Chybí tomu kontinuita, návaznost a nakonec to graduje do ztracena (výlet k mexickým hranicím jde zcela mimo mě). Snímek navíc ve finále přiváží i pachuť z toho, že tvůrci měli sakra málo střelného hláškovacího prachu na stominutovou komedii. A ten prach vystříleli sakra rychle... Zach Galifianakis se (zatím) neokoukal a (zatím) neleze na nervy, jeho postava pak doslova žadoní o vlastní spin-off (Aldous Snow pro rok 2010?), Robert Downey junior potom sice potvrzuje status lídra hollywoodské ligy, v roli Petera ale trochu tápe a nepropůjčuje ji skoro žádnou osobitost. Na doraz na oraz funguje. Jen ta křivka zábavnosti padala hodně hluboko a pak se do výšin vracela jen sporadicky. Jedem dál... 60% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tedy, musím říci, že jsem příjemně překvapena. Čekala jsem, že Na doraz bude víceméně trapnou záležitostí s křečovitým a přisprostlým humorem a zatím se mi dostalo vcelku nenucené, velmi zábavné a příjemné road movie s patřičným nášupem hlášek a humorných, leč mnohdy nepravděpodobných situací. Zachovi Galifianakisovi se poslední dobou daří poflakovat se ve společnosti těch nejfešnějších Hollywoodských chlapů (Downey, Cooper). Todd Phillips to zase pojal po svojem a vytvořil tak snímek stylem podobný Pařbě ve Vegas, který mi však přišel mnohem uvolněnější, upřímnější a celkově se mi líbil snad i více, než právě Pařba ve Vegas. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Mezi oběma hlavními představiteli panovala už od prvního setkání dokonale trapná chemie jako ve filmu. "Zabloudil jsem na kole k Robertovi domů a přišel jsem pozdě a zpocený," vzpomíná Zach Galifianakis (Ethan Tremblay). "Pak jsem se hanlivě vyjádřil o herečce, se kterou kdysi žil. Bylo to divné." (movieband)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama