Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (855)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe znova príjemný kúsok, ktorý sa nesnaží byť totálne šialená, úchylná, nechutná ani iným spôsobom divákovi nepríjemná hovadina. Namiesto toho ponúka v tomto žánre pomerne inteligentnú zábavu na akýkoľvek deň, keď sa človek potrebuje odreagovať, spestrenú výborným obsadením, príjemným scenárom a výkonmi. P.S.: Trápnosti treba hľadať na inej adrese, tu je ich minimum. 75% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nikdy by ma ani vo sne nenapadlo, že po takej pičovine akou bola Opica s tým nesympatickým Grékom Kokotpulkisom , bude toto taká šupa! Tento road trip je plný neustále grádujúcich sa prekvapení a po tom, čo chlapi zdrhnú z Mexika, mi Kokotpulkis začal byť sympatický až tak, že som si ho nenormálne obľúbil ! (To ale neznamená, že s ním od teraz začnem vyhľadávať filmy!) No nič, je piatok a mne ostáva necelá hodinka do odchodu do rachoty na nočnú šichtu. Tento filmový zážitok mi ju rozhodne spríjemní, ako i to utrpenie byť medzi samými vidlákmi a kokotmi ! Už aj za to si to u mňa vyslúžilo jednu extra hviezdičku naviac. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Po Parbe ve Vegas jsem se tohohle vytvoru docela obavala, ale nalakal me Robert Downey Jr., tak jsem to i pres odpor k Zachu Galifianakisovi zkusila. A jsem rada, protoze ackoli Zach tradicne nezklamal a naserviroval par nechutnosti a traparen vcetne masturbujiciho psa, Downey to vyvazil a spolu jim to docela klapalo. Musim rict, ze utek od mexickych hranic nemel chybu! A kdybych mela rict neco pozitivniho o Zachovi, pobavila me jeho chuze. Uvazovala jsem o ctyrech hvezdach, protoze to bylo fakt mile prekvapeni, ale nekonec zustanu u tri, jelikoz je to prece jen porad ta chlapska zabava. ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se sice najde několik málo akčních scén, ale o akční komedii se rozhodně nejedná. Příběh je navíc plný klišé, scenáristické lenosti a logických děr, takže veškerá odpovědnost leží na humoru. A s tím je to takové polovičaté. Sem tam se sice objeví slušná bomba, ale stejnou mírou musíme trpět stokrát omleté frky a nějaké konstantní uculvání mezi těmi bombami se také zrovna nekoná. Na horu tak film táhnou především Downey a Galifianakis, kteří jsou jako vždy výborní a je zkrátka radost sledovat konfrontace jejich protichůdných charakterů. Právě oni dva táhnou všechen ten průměr o stupínek nahoru. Ve výsledku tak jde nakonec o celkem příjemnou, i když těžce průměrnou, jednohubku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

I když se to horko-těžko rozjíždí, stejně je na poměrně nudný začátek záhy snadno zapomenuto... Třeskuté gagy zejména v druhé polovině snímku jsou totiž tak zábavné a solar-plexusně úderné, až z toho běhá (takový ten příjemný) mráz po zádech. Phillips znovu dokazuje, že umí zručně dávkovat zdravý, nepřehnaně explicitní humor, a vstříkává do žil tu pravou dávku komediálního adrenalinu. V mém případě tudíž na uvodní "zívací" dvacetiminutovku milerád zapomenu: to, co předvádí Due Date v následujících minutách, je prostě nezapomenutelný legrační odvaz v režii dvou totálně rozdílných individuí, cestujících v jednom (malém) autě napříč USA. Po hangoverovské trefě do černého zasáhnul režisér pomezí osmičky a devítky... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) vo filme prednesie hlášku "Check yourself before you wreck yourself". Tá je odkazom na skladbu od rappera Ice Cubea, ktorá vo filme v závere zaznie v upravenej podobe. (Real Tom Hardy)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Mezi oběma hlavními představiteli panovala už od prvního setkání dokonale trapná chemie jako ve filmu. "Zabloudil jsem na kole k Robertovi domů a přišel jsem pozdě a zpocený," vzpomíná Zach Galifianakis (Ethan Tremblay). "Pak jsem se hanlivě vyjádřil o herečce, se kterou kdysi žil. Bylo to divné." (movieband)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama