Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (406)

F.man 

všechny recenze uživatele

"Co takhle něco natočit? Že by muzikál? No jo, ale o čem. A co tak dát dohromady všechny úspěšné muzikálové filmy minulých let? Moulin Rouge, Chicago, Divoké kočky a Nine - to musí přece fungovat. A do hlavní role obsadíme nějaké ty hvězdy, ať to vydělává pořádně. Tak co Mr. Producent? Christina a Cher?" Tak asi takhle nějak Antin přemýšlel a vyšlo mu to skvělě. Christina zpívá jak o život, Burlesque tepe a Jack se dostane do kalhotek každé divačce. Problém ale nastane pokud se někdo tím povrchní pozlátkem nenechá zlákat. To se pak zjeví hrozná neoriginální prázdnota, ploché charaktery, ne-muzikálnost a další a další detaily, díky kterým na Burlesque do několika hodin po schlédnutí jisto-jistě zapomenete. Alice, hm? Well, welcome to Wonderland. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Velká nadšenost! O tomhle snímku jsem dlouho nevěděl a budu citovat větu, kterou jsem řekl po shlédnutí Magic Mike: "Áchjo, škoda, že něco takového není také v provedení pro pány." NO A HLE! Objevilo se Varieté. Pánové (a myslím, že i některé dámy) budou bez sebe. Děj sice jednoduchý, ale účinný. Christině Aguileře smekám obrovskou poklonu a to jak za pěvecký a taneční výkon, tak i za ten herecký. Sakra to je ale kus ženský! No nebudu se tu dále rozplývat. ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Film ma jednu obrovskou slabinu: hlas Cher uslysite pouze ve dvou pisnickach =(, ptam se PROC??? Cim starsi je, tim je jeji hlas, hlubsi, sametovejsi a dokonalejsi. Jinak neni moc co filmu vytknout, pribeh je jednoduchy jak facka a pro film v podstate naprosto nevyznamny, nemate nad cim premyslet, nemusite zbytecne zamestnavat hlavu, jen se unasite pisnickami a skvelou varietni sou, ktera je zde zmaknuta na jednicku. Christina neni zrovna pohledna holka (aspon pro me v tomto filmu), ale vyvazi to svymi pohyby a skvelym hlasem a vy se tak muzete vseho dosytosti nabazit. Film si urcite zaslouzi poradnou uhlopricku a dobrou audiosoustavu s vyssi hlasitosti, protoze jak si to pustite, rozjedete variete primo u vas v obyvaku... PS: Zamerne nesrovnavam s Chicagem nebo Moulin Rouge, coz jsou muzikaly stojici primarne na pribehove casti. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Od tohodle typu filmu se nedá očekávát víc, než velká show a to také předvedl, nic víc, nic míň. Nelze zde hledat silný příběh, s velkou zápletkou a dramatické herecké výkony. Je to prostě film na odreagování, který se bude rozhodně líbit nejen fanouškům Cher a Christiny Aguilery, ale také kdo má rád taneční a hudební filmy. Rozhodně musím zmínit, že mě hodně překvapila Cher, která tu roli odehrála přirozeně, hrála snad jen očima a její ztvárnění písně You haven´t seen the last of me, mě fakt ohromilo. Abych se dostala k hlavní roli Ali, Christina zvládla celkem slušně zahrát, skvěle zazpívat, což je jasný, ale pořád se pozastavuju nad tim, jaký má hlasovej rozsah a barvu hlasu, to je prostě úžasný... Oba herci dodávali příběhu vtip a švih. Kristen Bell pro změnu skvěle ztvárnila mrchu, takže v tomhle filmu mi asi nic nechybělo. Byly zde samozřejmě slabé dějové linie, jako je prodej baru, omýlaný stále dokola, zlom co se týče vypnutí playbacku, kdy mohla Ali konečně ukázat co v ní vjezí a také část s Marcusem nebo Jackem. Varieté mělo všechno, co bych od takového typu filmu čekala - skvělou taneční choreografii, krásné písničky, úžasné kostýmy, sympatické herce, celkem svižný děj a předvídatelný závěr. Bylo to takové třpytivé, jako celé Burlesque. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Varieté je romantická limonádka, stavia na sex-appeale Christiny Aquilery, ktorá je skutočne nádherná a sexi, ale tento pocit by som mala možno aj na jej koncerte (veľmi však oň nestojím). Hlavné je, že herecky to ustála. V rámci žánra boli momenty pútavé (vrcholné vystúpenie v zelenej róbičke), úsmevné (postava Stanley Tucci), milé, trápne(choreografia) a trápnejšie (dejová línia). Silnou devízou môjho zážitku bolo radšej nič ohurujúce neočakávať, respektíve zúžiť očakávania na načančané trasoritky a pár skočných songov, ideálne k tomu bolo aj správne divácke načasovanie, v správnej partii. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Režisér Steve Antin dostal nápad na tento film při sledování výkonu Christiny Aguilery hostující jako vokalistky při vystoupení kapely Pussy Cat Dolls v roce 2002. (oje)
  • Píseň "You Haven't Seen The Last Of Me" od Diane Warren byla v roce 2011 oceněna Zlatým Gobém. Skladba však nebyla nominována na Oscara, což Cher komentovala slovy, že by píseň by si nominaci vysloužila jen v případě, kdyby ji nezpívala ona. (Exos)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama