Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (406)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Velká nadšenost! O tomhle snímku jsem dlouho nevěděl a budu citovat větu, kterou jsem řekl po shlédnutí Magic Mike: "Áchjo, škoda, že něco takového není také v provedení pro pány." NO A HLE! Objevilo se Varieté. Pánové (a myslím, že i některé dámy) budou bez sebe. Děj sice jednoduchý, ale účinný. Christině Aguileře smekám obrovskou poklonu a to jak za pěvecký a taneční výkon, tak i za ten herecký. Sakra to je ale kus ženský! No nebudu se tu dále rozplývat. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Taťka Chicago fiknul mamku Showgirls, přičemž výsledný prcek zvaný Burlesque je spíš celá maminka a taťkovi se jen neúspěšně snaží vyrovnat a sem tam ho i zkopíruje. Herecké obsazení, režie, ani kamera ale nemají šanci vyrovnat se své muzikálové konkurenci a všechno zůstává průměrné, k tomu je film rozdělen na dvě části - Část první je kouzelná podívaná, při níž jsem si dokonce řekla, že mnou neoblíbená Aguilera je oproti své pop kariéře na plátně docela zajímavá a sympatická, na 75 minutě přijde reklama v podobě nesmyslného muzikálového čísla Cher, které do filmu absolutně nezapadá (točíme muzikál a vlastně nám v něm hraje Cher, měli bychom jí tam nacpat alespoň jedno číslo) a po reklamě přichází část druhá, podprůměrný romantický cajdák o ničem, který nemá s první půlkou filmu absolutně nic společného a jen kazí dojem (skoro by se dalo říct, že jakmile začne Cher zpívat, jde film do loje XD). Za 75minutovou verzi dávám čtyři kusy, za tu oficielně prodlouženou dva. Sakum prdum tři kusy a ryzí průměr s příšerným čtyřicetiminutovým koncem je na světě. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Další totálně zbytečný hudební film. Šablonovitý příběh. Mladá žena, která nemá nikoho a je v podstatě nula, se stěhuje do L.A., aby si splnila svůj sen. Samozřejmě, že si ji ze začátku nikdo nevšímá, ale pak všem ukáže, že je obrovsky talentovaná a najednou je z ní hvězda. Máme tady i mrchu, která logicky žárlí, jelikož hvězda bývala původně ona. Hlavní hrdince přijde do cesty také láska a pár problémů. Nic, co by ale nešlo vyřešit. Nj, tisíckrát viděný příběh, až tak by to nevadilo, kdyby hudební čísla byla zajímavější. Ale nejsou, jsou natočené naprosto nezajímavě, bez špetky snahy dát do toho větší šmrnc. Hlas Christiny Aquilery je samozřejmě neskutečný, vždycky bude mnohem lepší zpěvačka než herečka. Celé herecké obsazení je nevýrazné a moc nezaujme, jediný Stanley Tucci tady válcuje všechny kolem. Varieté je další průměrný film z řad hudebních filmů, které stačí vidět jednou. Poslední půlhodina je už vysloveně nuda, protože víte, jak to dopadne a jen se to oddaluje, filmu chybí navíc alespoň jedno výraznější hudební číslo, které bych měla zájem vidět znovu a to je u muzikálů pro mě ta největší chyba. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vskutku burleskní pohled na Christinu Aguileru, pro kterou prkna varieté nemohou znamenat svět. Typově neustojí ten křehký balanc mezi striptýzem a uměním, zakletý do kouzla dekadentních časů, přes veškerou snahu nebude do hlediště vysílat erotické výboje, navzdory glitrům nezazáří, hlasem nenaváže ten správný kontakt s kabaretním publikem... Castingový výběr je pro tento žánr zcela zásadní a je víc, než zřejmé, že ten, kdo o něm rozhodoval, nebyl tak docela v obraze, viz prefabrikát jménem Cher, či pidlooké nemehlo Kristen Bell. Slušná choreografie a krása kostýmů tak už nemohou zachránit ohranost popelkovského příběhu a nechytlavé songy (až na jeden jediný) zvrátit žánrovou katastrofu, je mi líto. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že v tomto príbehu nenájdete absolútne nič nového, všetko je dávno opozerané. Stavba príbehu je jasná po prvých minútach. Prečo potom tento film splnil svoj zámer ? Všetky ingrediencie ( pesničky, tanec, láska ) funguje dokonale, veľmi dobre sa na všetko pozerá. Ak by nad celým filmom nelietal závan povrchnosti a prílišnej jednoduchosti, pridal by som ešte jednu hviezdičku. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Cher zpívala "You Haven't Seen the Last of Me" živě. (Taninaca)
  • Píseň "You Haven't Seen The Last Of Me" od Diane Warren byla v roce 2011 oceněna Zlatým Gobém. Skladba však nebyla nominována na Oscara, což Cher komentovala slovy, že by píseň by si nominaci vysloužila jen v případě, kdyby ji nezpívala ona. (Exos)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama