Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (406)

nash. 

všechny recenze uživatele

Prostinká a zcela typizovaná historka (která je ještě ke všemu nepřiznanou kopírkou Divokých koček) nemůže nabídnout nic než odvážná taneční čísla, kterými si k udržení divákovy pozornosti vypomáhá víc než často. Mínusem je nesympatická Aquilera, plusem Cher, i když mnohem lépe zní než vypadá. Jednohubka, která neurazí, byť ji před prohrou zachraňuje především slušně fungující atmoséfra klubu. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Od tohodle typu filmu se nedá očekávát víc, než velká show a to také předvedl, nic víc, nic míň. Nelze zde hledat silný příběh, s velkou zápletkou a dramatické herecké výkony. Je to prostě film na odreagování, který se bude rozhodně líbit nejen fanouškům Cher a Christiny Aguilery, ale také kdo má rád taneční a hudební filmy. Rozhodně musím zmínit, že mě hodně překvapila Cher, která tu roli odehrála přirozeně, hrála snad jen očima a její ztvárnění písně You haven´t seen the last of me, mě fakt ohromilo. Abych se dostala k hlavní roli Ali, Christina zvládla celkem slušně zahrát, skvěle zazpívat, což je jasný, ale pořád se pozastavuju nad tim, jaký má hlasovej rozsah a barvu hlasu, to je prostě úžasný... Oba herci dodávali příběhu vtip a švih. Kristen Bell pro změnu skvěle ztvárnila mrchu, takže v tomhle filmu mi asi nic nechybělo. Byly zde samozřejmě slabé dějové linie, jako je prodej baru, omýlaný stále dokola, zlom co se týče vypnutí playbacku, kdy mohla Ali konečně ukázat co v ní vjezí a také část s Marcusem nebo Jackem. Varieté mělo všechno, co bych od takového typu filmu čekala - skvělou taneční choreografii, krásné písničky, úžasné kostýmy, sympatické herce, celkem svižný děj a předvídatelný závěr. Bylo to takové třpytivé, jako celé Burlesque. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě by ani nevadilo, že příběh je překvapující asi jako vítěz soutěže Zlatý slavík v kategorii zpěvák roku, čertíky vidím jinde. Tohle je totiž spíš film než muzikál. Ne že by mě tak záleželo na zpívání, když stejně nepoznám jestli někdo umí zpívat nebo ne, ale těšil jsem se na pěkný taneční choreografie a dobrej sound, místo toho se mě dostalo opravdu větší než velké množství keců a jen málo písniček a ještě míň tanečních čísel a když už byli, tak jim kamera vůbec nešla na ruku, neudělala z nich žádnou super svůdnou záležitost ala Chicago. Jinak si myslím, že Christina zpívat umí a je zajímavý, že když je nenalíčená vypadá mnohem krásněji, vlastně to zajímavý vůbec není, to platí pro mnoho ostatních žen a zejména dívek. Pokud se však muzikály budou ubírat tímto směrem, budou se muset na příště obejít bez mé učásti v kině. Je mě líto. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si to pustil: Cher, Christina, Kristen. Předesílám, že muzikály nemusím. Nadchlo mě leda tak Moulin Rouge – jeho hloubce se sice Burlesque nemůže rovnat, ale povedlo se skloubit hudbu s dějem bez pasáží, kde hudba „vypráví“ děj (které mě nudí). Cher za fúrou plastik skrývá nesporné charisma a vzbuzuje u mě respekt. Ne všechna hudba je můj šálek čaje, ale Christina prostě umí, to je bez debat. Sice jako herečka na mě působí jak z laciného porna, ale to je vedlejší. Celkově mě muzikál dokázal upoutat, nemluvě o tom, že ve mně probudil chuť spatřit něco takového na vlastní oči (a slyšet na vlastní uši), což je ode mě pořádná pochvala. Je to svým způsobem takový pohádkový příběh – v jednoduchosti je krása. # příběh 7 | hudba 7 | humor 2 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 6 ()

F.man 

všechny recenze uživatele

"Co takhle něco natočit? Že by muzikál? No jo, ale o čem. A co tak dát dohromady všechny úspěšné muzikálové filmy minulých let? Moulin Rouge, Chicago, Divoké kočky a Nine - to musí přece fungovat. A do hlavní role obsadíme nějaké ty hvězdy, ať to vydělává pořádně. Tak co Mr. Producent? Christina a Cher?" Tak asi takhle nějak Antin přemýšlel a vyšlo mu to skvělě. Christina zpívá jak o život, Burlesque tepe a Jack se dostane do kalhotek každé divačce. Problém ale nastane pokud se někdo tím povrchní pozlátkem nenechá zlákat. To se pak zjeví hrozná neoriginální prázdnota, ploché charaktery, ne-muzikálnost a další a další detaily, díky kterým na Burlesque do několika hodin po schlédnutí jisto-jistě zapomenete. Alice, hm? Well, welcome to Wonderland. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Ve snímku byla použita více než tunu vážící křišťálová opona, složená z osmdesáti tisíc křišťálů od Swarovského. (Taninaca)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím název Former Glory. (oje)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama