Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní vězeňské drama s kvalitním příběhem, atmosférou i vygradovaným finále. Podobné filmy moc často nevyhledávám, ale tady jsem velmi rád, že jsem udělal výjimku. Rozhodně to nebyla ztráta času. Herecké výkony byli rovněž slušné, Luis Tosar navíc patří mezi moje oblíbence, takže jsem rád za každý film, který jsem s ním viděl. Alberto Ammann si taky nevedl vůbec špatně a ostatní herci je dobře doplňovali (vedlejší osazenstvo). Mělo to i několik dost drsných scén, nechybělo násilí, pomsta, zrada a podivné „přátelství“. Nadprůměrná podívaná, kterou jsem určitě neviděl naposledy.70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sugestívne a príťažlivo nakrútená tak trochu iná väzenská dráma. Monzón režijným umom zakrýva nedostatky scenára, ale úplne ich zakryť nedokáže. Ono totiž situácia pred zásadným dejovým zvratom zhruba v polovici filmu hovorí ešte viac o dementnosti vyjednávačov, ako predtým a to je čo povedať. Tak ale povedzme, že v krízových situáciách to ľuďom pomalšie myslí a nedokážu predpovedať bezprostredné následky. Tosar mi celý čas evokoval Diega Lunu a ak hlavy na juhozápade krajiny neobmedzených možností budú premýšľať o remaku, tak si asi naňho tiež spomenú. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších väzenských filmov, nechápem tunajšie chválospevy naň. Nedá sa uprieť celkom originálna zápletka, no celé je to na hlavu. Miestny šéf muklov je dosť nevýrazný obyčajný chlapík, aj celkom sympaťák, ťažko uveríte, že by ho všetci na slovo počúvali. Už aj to, že všetci väzni držia spolu, nie sú tam žiadne skupinky, ktoré majú vlastných bossov. Ďalej to, ako rýchlo si Malamadre obľúbi Juana, aj keď o ňom nič nevie a nikto ho predtým v base nevidel... Aj to správanie Juana je veľmi nepravdepodobné, tak ako aj jeho manželky, ktorá tesne pred pôrodom sa tlačí do rozvášneného davu ľudí, kde keď ju nesundá nejaký policajt, tak ju ušliapu tí protestujúci... Nemalo to drajv, ani napätie, slabota 50% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

To takhle ke mně přijde jeden kámoš a říká, jestli jsem viděl nějakou Celu 211. Já mu říkám, že ne, on na to, že to si musím sehnat. Poté, co mi to za pár dnů vychválil i další kámoš, jsem si tenhle film sehnal a výsledek předčil má očekávání. Tenhle film se zpočátku zdá pomalý, ale to je jen pár minut a pak se to začne kupit. Jedna událost stíhá druhou a vše vede k jednomu neodvratnému konci. V některých momentech mi to připomnělo další skvělý film, Unthinkable, ale opravdu jen v několika, jinak si tento snímek jede ve vlastních, nezajetých a poměrně originálních kolejích. Věřím, že tohle nebylo naposledy, co jsem tento skvělý film viděl. 100 %. P. S. A Luise Tosara a Alberta Ammanna bych chtěl vídat častěji, kdyby tihle herci "zdrhli" do Hollywoodu, vůbec bych se nezlobil… ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší nenápadný európsky film, ktorý dokazuje, že aj väzenské filmy sa stále dajú točiť originálnym štýlom. Určite je toho dôkazom aj fakt, že scenár nejde v šľapajách hollywoodskych príbehov, príbeh je veľmi silný a natočený pomerne realisticky. Príbeh v určitých pasážach zasiahne diváka priamo do špiku kosti. Je naozaj dosť surový, ale presne o to tvorcom išlo a presne to som od začiatku očakával. Zaujímavé je z pohľadu diváka otáčanie vnímania "tých zlých" a "tých dobrých" postáv. Herecky podporil snímok každý zúčastnený a už teraz je zrejmé, že tento film sa mi tak rýchlo z pamäti nevymaže. 85%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)
  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama