Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro lásku většinou obětujeme více, než jsme původně chtěli… Film A. Sedláčkové je vzdáleně inspirovaný skutečnými událostmi, historii vztahu dvou nevlastních sourozenců a jejich marného boje proti vzájemné osudové lásce. Jako dospívající děti je na život a na smrt spojilo tajemství smrti otce, na které měli oba svůj díl viny. Z obyčejně lidské, hluboké a pochopitelné sourozenecké lásky se pak roztočí spirála citů až k psychické závislosti, proměněné ve stravující chorobný vztah. Tento vztah je „prokletý“ a nedovoluje jim žít ani spolu, ani bez sebe a zákonitě vrcholí záhubou obou. Hlavní postavy Jany a Miroslava napsala autorka pro I. Chýlkovou a K. Rodena. Jejich o dvacet let mladší představitele pak nalezla režisérka v M. Hilmerové a V. Škultétym. Snímek byl natáčen v Jaroměři a v Poličce, rodišti Bohuslava Martinů, jehož hudba ve filmu hraje velkou úlohu. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

Skip 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a hutný námět, který ale sráží trochu do kolen nevyrovnané herecké výkony. Zatímco Roden je vynikající, tak hlavní ženské představitelky jdou jen po lajně průměru a to, co tam předváděl Škultéty, to byla tragédie - kdykoliv se objevil, šel film o hodně procentních bodů dolů. Ale Roden a nikdo jiný to zase dokázal vytáhnout nahoru. Škoda, chtělo to lépe obsadit a dát ve scénáři lepší příležitost těm dobrým herečkám. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela povedeny trochu ujety drama, ktery zaujme hlavne vykonem Karla Rodena. Nebejt neho tak si uberte tak 2* z hodnoceni, protoze predvadi fakt vybornej vykon. Ostatni herci nehrajou spatne, ale jsou takovy docela mdly. Vyber mladeho Rodena a Chylkove se docela poved, hlavne "mlada Chylkova" si je dost podobna. Skoda, ze film nereziroval nejakej schopnejsi reziser. Jelikoz scenar neni kdovijak promakanej, chtelo by to nejakeho schopnejsiho rezisera aby z filmu udelal neco vic. I kamera neni zrovna moc vynaleazava. Povedla se docela hudba. I kdyz mam k filmu spoustu vytek, tak se mi docela dost libil. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Väčšinu filmu Hilmerová vojede, čo sa hýbe, celú dedinu, mesto, aj tam za humnom, dokonca aj so žiletkou si to sama dá, a to teraz nehovorím o žiletke Golonkovi, ale normálne že Wilkinson pod skuru. Potom sa nám rozšáfne aj Chýlková, čo už nie je tak vábivá podívaná, a preto našťastie do detailných záberov nejde. No ako vzťahová dráma celkom prijateľné dielo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Karel Roden se předvedl, ale že by to byl výkon hodného Lva, to ani moc ne a fakt je, že ani ten film jako celek nemá pro mě co nabídnout. Nuda střídá nudu, vesměs se nic neděje, a jediné zajímavé na tom všem je akorát info o samotném filmu, kde by při čtení mohlo kdekoho zaujmout svým obsahem, leč se tomu nakonec u mě nestalo a ačkoliv film na to měl, tak mě si ničím zvláštním zezískal. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Drama se pro mě nekonalo a nebojím se, že mě historie přesvědčí, že první setkání s fimem bylo jen nepochopením. Není se čeho chytit - herectví, scénář, režie. Snad jen ♫ hudba je samostatným prvkem, který byl vystaven pokusu o znásilnění. Na úrovni paskvilů 70.let. Snad ve snaze najít něco pozitivního - Polička, Buštěhrad, Jaroměř ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Režisérka Andrea Sedláčková natočila film podle vlastního scénáře. (M.B)
  • Inspirací k natočení filmu byla skutečná událost. (M.B)
  • Natáčení probíhalo v Poličce, Jaroměři či na nádraží v Kladně. (M.B)

Reklama

Reklama