Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro lásku většinou obětujeme více, než jsme původně chtěli… Film A. Sedláčkové je vzdáleně inspirovaný skutečnými událostmi, historii vztahu dvou nevlastních sourozenců a jejich marného boje proti vzájemné osudové lásce. Jako dospívající děti je na život a na smrt spojilo tajemství smrti otce, na které měli oba svůj díl viny. Z obyčejně lidské, hluboké a pochopitelné sourozenecké lásky se pak roztočí spirála citů až k psychické závislosti, proměněné ve stravující chorobný vztah. Tento vztah je „prokletý“ a nedovoluje jim žít ani spolu, ani bez sebe a zákonitě vrcholí záhubou obou. Hlavní postavy Jany a Miroslava napsala autorka pro I. Chýlkovou a K. Rodena. Jejich o dvacet let mladší představitele pak nalezla režisérka v M. Hilmerové a V. Škultétym. Snímek byl natáčen v Jaroměři a v Poličce, rodišti Bohuslava Martinů, jehož hudba ve filmu hraje velkou úlohu. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Je to hodně ujetý film. I když, sám nevím proč, tak Karla Rodena moc nemusím. Tady podal výborný výkon a tak trochu i film „zachránil“ od nižšího procentuálního hodnocení. Film mě osobně přišel moc „psycho“ a na naše poměry trochu divný námět. I když, jak se říká, zkusit se má všechno. Dávám poctivých 60 %. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Drama se pro mě nekonalo a nebojím se, že mě historie přesvědčí, že první setkání s fimem bylo jen nepochopením. Není se čeho chytit - herectví, scénář, režie. Snad jen ♫ hudba je samostatným prvkem, který byl vystaven pokusu o znásilnění. Na úrovni paskvilů 70.let. Snad ve snaze najít něco pozitivního - Polička, Buštěhrad, Jaroměř ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele

"Sourozenci celý život marně bojují proti vzájemné přitažlivosti." - já teda s distributorem nesouhlasím. Nevidim tam žádnou vzájemnou přitažlivost, vidím ji tam jen jedním směrem, od Rodena/Škultétyho k Chýlkové/Hilmerové, z druhý strany je to spíš hnusná manipulace a potřeba mít bráchu na háku a různě si s nim pohrávat, jak se mi to hodí. Zvlášť, když vidím, že je do mě zabouchlej. Postava té holky byla vážně na pěst (Chýlková byla nesnesitelná, a jak už jsem ji v pár podobných rolích viděla, začínám mít pocit, že je to její normální chování, že vlastně ani nic nehraje). On teda Škultéty byl na pěst taky, ale míň. Vlastně celej film je hodina čytřicet koukání se na několik narušenejch osob a na jejich šílený počínání. Pointa dementní. To se každej, kdo spadne ze žebříku, musí hned zabít? Ani jedna postava není sympatická. Jedinej, kdo mě trochu bavil, byl Klepl. Jo, a ještě mě docela pobavil ten "oltář" ve skříni. ()

Bathoryčka 

všechny recenze uživatele

Byl to typický sourozenecký vzath, kdy jeden nedokáže delší dobu žít bez toho druhého. Dominantní sestra, která manipuluje s bratrem, ze kterého se stane téměř jedinec neschopný vlastního života! Pro svoji sestru objetuje vše - i vlastní štěstí. Naivní hlupáček, který věří, že ho sestra miluje stejně tak, jako on ji, jenže ona potřebuje mít nablízku jen někoho, koho by mohla ovládat.Tím nakonec zničí život nejen sobě, ale i jemu! On ji chce mít pro sebe, proto se pokusí odstranit překážku, která mezi nimi stojí - manžel, ale vše dopadne úplně jinak. Zabije sestru - omylem a nakonec i sebe, protože s tím nedokáže žít! ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Těch nedokonalostí ve scénáři je tam spousta, herecké výkony jsou dost nevyrovnané, ale mě to moc nevadí, mě se ten film líbil, první půlku táhne Hilmerová, hlavně díky ní je její postava mnohem zajímavější, ve druhé na sebe jednoznačně pozornost strhává skvělý Karel Roden. Ivana Chýlková hraje pouze svou standardní mrchu, ale pořád je ještě její výkon slušný, horší je to s Vladimírem Škultétym, který hraje velice slabě a Bob Klepl s parukou v roli svůdníka, to byl snad špatný vtip. Ale kvůli Hilmerové s Rodenem tento film určitě stojí za shlédnutí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Poličce, Jaroměři či na nádraží v Kladně. (M.B)
  • Inspirací k natočení filmu byla skutečná událost. (M.B)
  • Režisérka Andrea Sedláčková natočila film podle vlastního scénáře. (M.B)

Reklama

Reklama