Reklama

Reklama

VOD (1)

Riddick se probouzí na neznámé planetě, kde je pohřbený pod hlínou a kamením. Když se vyhrabe ze země, začne boj o život. Na planetě je mnoho predátorů, kteří ho začnou lovit. Riddick se chce napít, ale zjistí, že voda není pitná a tak musí hledat zdroj vody někde jinde. Riddick má zraněnou nohu a začnou ho lovit mimozemští psi dingo. Riddick se schová pod vodou, než psi odejdou. Poté na něj dotírá jeden pes, ale Riddick ho odežene. Posléze spatří čistou vodu, která teče ze skal a tam se může konečně napít. U vody jsou jezírka, ke kterým opět dorazí obrovští psi. Riddick se schová a pozoruje, jak je jeden ze psů sežrán ještěrem, který vyleze z vody. Další ještěr pak napadne Riddicka. Ten se však dokáže ubránit a uteče pryč. Riddick se pak schová pod skálu, aby přečkal noc. Riddick vzpomíná na to, co se mu stalo. Riddick se měl stát lordem vůdcem u smrtivládců. Riddick hledal svůj domov zvaný Furya. Riddick měl slíbeno, že ho jistý muž jménem Kron dopraví domů do Furye. Kron ho ale podvedl a shodil ho z útesu, který ho následně zasypal. Když se Riddick probudil, prozkoumal planetu a našel její přívětivou tvář. Na druhé straně je tráva a voda. Ale může se tam dostat jen skalní průrvou, která vede přes jezírko, kde jsou nebezpeční ještěři. Riddick si ochočil malého psa a vydal se na souboj s ještěrem. Riddick souboj vyhrál a dostal se na lepší stranu planety. Tam našel opuštěnou základnu, kde sepnul nouzový snímač. Ten ho naskenoval do systému a dal vědět vesmírným lodím v okolí, že na planetě je trestanec, na kterého je vyspaná odměna. Na planetě zanedlouho přistálo vesmírné plavidlo lovce odměn jménem Santana, ten má sebou několik kumpánů. Santana se chce zbavit zajatkyně, kterou má na lodi a tak ji chladnokrevně zastřelí. Na planetu záhy přilétá další plavidlo. Jsou to další lovci odměn v čele s velitelem Johnsem. Santana chce, aby Johns vytáhl z lodi jeden zdroj, aby nemohla odletět. To je pojistka, proti Riddickovi. Santana pak zaměří Riddicka a vydá se ho v noci ulovit. Jeden jeho člověk se však chytí do pasti, která ho rozpůlí. Riddick pak zabije další dva členy jeho posádky. Santana jde ráno za Johnsem a žádá ho o pomoc. Přitom se ale naváží do Johnsovi kolegyně jménem Dahl. Ta si nebere servítky a dá mu pěstí. Johns říká, že mu pomůže, ale chce rozkazovat on. Johns pak sleduje Riddickova psa a doufá, že ho dovede až k Riddickovi. Johns prohledá jeskyni, ale najde tam jen mrtvého muže od Santany. Johns si myslí, že se Riddick chce dostat ke zdroji a varuje ostatní, kteří jsou u lodě. Tam je Dahl, která se opět popere se Santanou. Riddick se pak tajně vkrade do vesmírné lodě a ukradne tam oba zdroje. Lodě teď nemohou odletět... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Dantte..

Dantte.. (hodnocení, recenze)

Pod

Původně měla být Kronika temna první díl trilogie.. Druhý díl se měl jmenovat The Underverse a měl se odehrávat ve světě o kterým se v kronice furt mluví a ze kterého přišel Lord Marshal..ve světě Nesmíru (takový je český překlad pokud se nepletu), tam se měl příběh pořádně rozjet, protže Kronika měla být jen takový úvod do mytologie ( podle režisérových slov). No a poslední čast se měla odehrávat právě na rodné planetě Riddicka ..na Furyi, na které se bude odehrávat tento film. Tento film však už asi nebude mít s původním scénářem trilogie nic společného...aspoň se tak tváří (kromě nějaké zmínce v podání camea Karla Urbana). Zrušení mělo na svědomí samozřejmě malé tržby Kroniky temna (proto tak zatraceně dlouhá doba, než Diesel a Twohy překecaly studio, aby jim dali prachy na pokračování - ty prachy stejně nejspíš dostal za tržby a podepsání smlouvy na Rychle a zběsile) . Co jsem na netu četl tak pokračování Riddicka bude záležet na tržbách tohoto filmu.

na příspěvěk reagoval Pod

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Yáleží od ziskov. Ak by sa to dalo podojiť tak to podoja. Ak nie tak máme asi koniec.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

The latest chapter of the groundbreaking saga that began with 2000's hit sci-fi film Pitch Black and 2004's The Chronicles of Riddick - "Facebook" - Mám to chápat, jako že tento díl tuto sagu uzavírá a další už nebude?

na příspěvěk reagoval Dantte..

Dantte..

Dantte.. (hodnocení, recenze)

Obě díla se mi libí. Každé má něco do sebe a každé má jinou atmosféru a cool momenty. I kdyby ten film byl průměrný, samotná postava Riddicka to utáhne.  Je to nejcoolovější postava v kinematografii. Diesel má šílené charisma, ten utáhne i film ve kterém by se hodinu a půl umývalo nádobý.

na příspěvěk reagoval Pod

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

maddy

Musím teda říct že se mi taky více líbila jednička. Počítám, že Riddick bude takovou kombinací obou ale mnohem brutálnější (trhání hlav :)

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

Pod

tak ono je rozdiel kto čo od Riddicka čaká ;) či kopu rôznych príšer a digitálnu jazdu, ale poctivý atmosférický thriller, ktorý bude mať skôr bližšie k prvému dielu. Zatiaľ to vyzerá dosť neurčito  - na jednej strane zase nie až tak výrazný rozpočet (v porovnaní s Chronicles of Riddick rapídne nízky a skôr má veľmi blízko k rozpočtu Pitch Black). na druhej strane zase prvá krátka upútavka tlačí do popredia skôr výraznú akciu očividne pred zeleným plátnom. Ťažko súdiť, čo sa z toho nakoniec vyvinie .. to sa dozvieme až v septembri (prípadne uvidíme koľko toho odhalí plnohodnotný trailer). Ja som zatiaľ komentoval len to ako po tých prvých pár sekundách na mňa nový Riddick zapôsobil.

na příspěvěk reagoval Pod

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

maddy

No když myslíš. Já číst umím. Umíš ty psát?

... než k "prázdnym" trikovým orgiám typu Chronicles of Riddick... 

To je jasný zhodnocení kvalit. Z dvaadvaceti sekund máš dojem, že film je blíž Chronicles of Riddick, nějak hodnotíš tamější kvality triků a předem předjímáš nějaký závěry. Sorry.

 

Ale nechci se o tom hádat, já se v tomhle nevyznám a jen se odpichuju od toho, co píšeš. Asi mám špatnou slovní zásobu, že jsem z tvýho příspěvku nepoznal, že nehodnotíš kvality triků a CGI v celém filmu.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

maddy

Pitch Black tam ty příšery moc neukazovaly, no ale za 1. tam byla stále tma a za 2. v roce 2000 ještě CGI nebylo tak rozvinuté. Podle mě kdyby to točili dnes, je to mnohem digitálnější. A já bych v tomhle filmu chtěl vidět hodně příšer a ty by z plastu a drátů vypadali asi blbě. A kdyby to zas dali nějak do tmy, nebylo by to zas originální.

na příspěvěk reagoval maddy

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

Wysch

skús si prečítať ten príspevok ešte raz ;) .. ako píšem "...mi ukážky budú pripomínať" / "nového Riddicka rozhodne neodsudzujem, na film sa teším, len tá niekoľko sekundová upútavka ma zatiaľ neoslovila" ... ja nijako film neodsudzujem (táto tvoja veta je úplne mimo: "Každopádně z dvaadvaceti sekund poznat, že film bude "prázdnými trikovými orgiemi", to chce asi kumšt :))"), ja som len komentoval ako aj iní užívatelia ako na mňa zapôsobil ten teaser (ak sa to tak dá vôbec nazvať), určite z nej film nehodnotím celý film ;) a taktiež aj čo sa týka efektov, nehovorím, či sú dobré alebo zlé, len ma prekvapilo, že nimi hemží celá upútavka, čo rozhodne temný tón Pitch Blacku nepripomína ani zďaleka

na příspěvěk reagoval Pod, Wysch

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

maddy

Jak říkám, já na nějaký triky moc nejsem a nepoznám, jak moc jsou dobrý nebo ne. Ale pokud říkáš, že by ti to mělo připomínat temnější Pitch Black, znamená to taky, že na kvalitě nějakejch efektů by ti nemělo ani zbla záležet. Nebo snad...?

Každopádně z dvaadvaceti sekund poznat, že film bude "prázdnými trikovými orgiemi", to chce asi kumšt :))

na příspěvěk reagoval maddy

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

Wysch

len Kronika prvú hodinu nevyužívala nijako zvlášť zložité CGI efekty, tie bolo vidno viac menej až v závere, navyše ledačo sa v nej dalo zamaskovať tou „first-person" kamerou. Riddick sa odohráva na inej planéte a behajú tam "príšerky" ;) takže si určite vyžaduje o niečo náročnejšie CGI ako taká Kronika ... a na District 9 už zareagoval sniper18

na příspěvěk reagoval Wysch

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

Pod

v podstate nič, len podľa tých rečí režiséra som skôr čakal, že mi ukážky budú pripomínať temnejší Pitch Black a návrat k hororu než k "prázdnym" trikovým orgiám typu Chronicles of Riddick .. ale nového Riddicka rozhodne neodsudzujem, na film sa teším, len tá niekoľko sekundová upútavka ma zatiaľ neoslovila, jednoducho som od nej čakal niečo iné, uvidím čo prinesie plnohodnotný trailer

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

maddy , ywo666 , sniper18

Nevím co proti těm efektům všichni máte. Jsou perfektní už teď a to je ještě budou určitě upravovat. Takže příšerky jsou dokonalé, tohle se jen tak nevidí. Na efekty náročný rozhodně nejsem. A že je to moc digitální? Avatar je točený v hangáru prosím vás. I s málo penězi může být CGI pastva pro oči - vždycky mě to fascinovalo.

na příspěvěk reagoval maddy

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

ywo666

Lenže District 9 nie je primárne americký film, preto stál tak málo. V ich produkcii by stále neporovnateľne viac. Ale inak súhlasím, tiež s rozpočtom nemám problém, len s množstvom trikov.

na příspěvěk reagoval Pod

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

maddy

Naopak, 38 mil babek je (resp. muze byt) v dnesni dobe levnych a dostupnych digitalnich technologii solidni peniz. Podivej se, jak vypadaji nektere nizkorozpoctaky typu Kronika.

Osobne nevidim v tom teaseru nic spatnyho, ale ja nejsem zadnej odbornik na triky a animaci a tak podobne, takze asi tak.

na příspěvěk reagoval datos, maddy

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

neviem, možno, že plnohodnotný trailer dojem napraví, ale podľa tej krátkej polminútovej upútavky sa mi to nezdá. Pôsobí to až priveľmi digitálne, hlavne nie monštrá. A vzhľadom na to, že rozpočet bol poriadne nízky, tak som naozaj zvedavý ako sa s tým režisér popasoval, lebo za $38 mil. dnes digitálne orgie nikto nenatočí, takže dúfam, že tá ukážka len "klame telom"

na příspěvěk reagoval Wysch, ywo666, Pod

Uživatel Scifisticky smazal svůj příspěvek.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Tak ten teaser na mňa teda dobrý dojem neurobil, predstavoval som si to trochu inak, poctivejšie a surovejšie a aj tie príšery som očakával trochu hororovejšie. Ale stále je to len krátky teaser, až po traileri sa ukáže, v akom to bude štýle, len to doteraz môj bezchybný pocit z tohto filmu dosť narušilo.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Anarvin

sakra teaser hodně navnadil .. už aby tu byla upoutávka v plné síle a ten druhý obrázek se mi hodně líbí 

na příspěvěk reagoval Pod

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Chris Masters

Tak o tomto filme sa už dávno hovorilo, že prejde dlhou a náročnou post-produkciou. A to značí, že bude trikovo náročný. Každopádne aj podľa mňa by sa tvorcovia mali pri počítačových efektoch riadiť heslom, že menej je niekedy viac.

Uživatel Purity1711 smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

08.05.2024

Bezesporu existuje mnoho filmových franšíz, u nichž by si fandové zbožně přáli pokračování. S každou další zvěstí o možném pokračování milované série jejich naděje stoupají, jen aby vysněný film… (více)

Drax v hotelu plném zabijáků

Drax v hotelu plném zabijáků

13.02.2017

Dave Bautista (Drax ze Strážců Galaxie) má našlápnuto k solidní herecké kariéře. V posledních letech se stihnul objevit v bondovce Spectre nebo v Dieselově Riddickovi a letos uvidíme ve dvojce… (více)

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Čeká nás další Riddick a xXx?

Čeká nás další Riddick a xXx?

02.02.2014

Kariéra Vina Diesela je na tom velice dobře. Série Rychle a zběsile je na vrcholu sil, relativně laciný třetí Riddick vydělal téměř 100 milionů dolarů a Marvel Dieselovi určitě zaplatil slušnou sumu… (více)

Reklama

Reklama