Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (170)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE – Hodnotím převážně kladně v podobě 8 delikventů z 10 za šarmantního prcáka Robíka Sheehana (kdo miloval Misfits ten se tu najde), výbordelný soundtrack, feel-good stylizaci, hravou machinaci s časohrátkami a lahodnou komiksovou čalamádu okolo. __________ 2. SÉRIE – Hodně libozvučný muziky prakticky za lajvont, výborný soundtrack plný peckovních old-school šlágrů, pestrobarevná feel-good retro stylizace (60. léta jsou neskutečně sexy), oproti předešlý sérii kompaktnější a hravější premisa, a v neposlední řadě zábavný komiksový spektákl se vším všudy – to vše mi bohatě stačí k tomu, abych se euforicky vznášel ve čtyřkvaltovým nebi. A vůbec ani nevadí že finále je (nečekaně) překombinovaný a kadence žánrových klišé, patetickýho kýče a deus ex machiny je větší jak objem tricepsu vopičáka Luthera. No a irský sympaťák Robert Sheehan, který do svého charakteru esoterického hippie mesiáše Klause částečně reflektuje atributy své ikonické role z Misfits, si celou show krade pro sebe. Plus ty excentrický videoklipový rošády jsou prostě k nezaplacení! Fekální humor, cynický hlášky z filozofie mámvpičismu a opulentní megalomanství nikdy nebylo v supráckém seroši tak atraktivní........ [VERDIKT: 8,2 retro šmakulád z 10] __________ 3. SÉRIE – Kecy kecy, bizon v kleci – ale skutek utek. Z hlediska character developmentu je Deštníková akademie sice opět skvělá, ale příběhově prakticky prázdná a konceptuálně monotónní. Ta neustále se opakující apokalyptická premisa o konci světa, mezitímco naše banda pošuků po celou dobu dřepí v hotelu, je až žalostně nezajímavá. Třetí sérii výrazně chybí grády, rytmus nebo nějaký přirozený flow. Úvodní Footloose dance battle je za mě absolutní top strop celý série, a to je asi tak vše – nic víc či míň, co by se dalo považovat za zapamatovatelný highlight. Zkrátka, jakoby se ta komiksová hravost – jež byla pro první a druhou sérii prostě typickým a neodmyslitelným DNA – záhadně vytratila do ztracena. Každopádně Elliot Page v roli transgender postavy Viktora i Javon Walton překvapili. Nesmrtelný Robert Sheehan a opičák Luther to opět táhnou.... po fantastický druhý sérii celkem slabej žánrovej odvar. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Umbrella Academy se pohybuje na té tenké hraně, která je tak otravná, kdy má ten seriál dost hooků, aby ho člověk nepřestal sledoval, ale zároveň je tolika věcmi iritující, nedomyšlený a nevyužívající potenciál, že toho posléze lituje. Asi kdyby to přišlo, když mi bylo třeba 15, zamiloval bych si to - je jasné, že to cílí hlavně na young adults. ()

Reklama

Zombi 

všechny recenze uživatele

Viděna první série, bavily mě svérázné postavy a jejich problémy, super záporáci Hazel a Cha Cha a celková nepředvídatelnost. Výprava, triky a především hudba jsou fajn. Moc mě nebavila Vanya a konec série mě celkem zklamal: "viděli jsme co dokáže, ale zkusíme na ni prostě naběhnout, hups, nevyšlo to, tak to zopakujeme, třeba to tentokrát vyjde..". Za mě slabší 4 hvězdy. Edit: Viděna i druhá série a ta je ještě lepší, silnější 4 hvězdy. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Řadím to spíše jako rodinný seriál a z mého pohledu hodně povedený.Člověk se u toho nenudí, protože hlavní postavy byly vybrány hodně "barvitě" a každá má úplně jiný charakter. Nechybí akce, vaty není moc, někdy je to až moc překombinované nebo sentimentální,ale jako celek hodně dobré. Samozřejmě mě nejvíc baví postava Roberta Sheehana a taky Aidana Gallanhera, u těchto postav se nejvíce bavím a obdivuji jak ten prcek Aidan přesvědčivě hraje. Naopak Ellen Page mě nebaví vůbec, od dob Juna nebo Amerického zločinu se mi její hraní moc nelíbí. A poslední díl první série mě rozřechtal a mírně rozladil....no, ale ve druhé to už zase všechno pěkně šlape. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada: *** Jak pejsek a kočička pekli dort. Uplně vidím scenáristu v akci. Bude to o superhrdinech. Ale jiný. Bude tam škola jako v X-menech, ale bude se ji řikat “akademie”. Bude ji vlastnit miliardář (něco jako Bruce Wayne) a jeho komorník bude místo človeka pluvíci opice. Pak by se tam mohlo cestovat časem a největší hrozba bude nějaká tajná organizace, ale bacha bude to retro! Jako gangskerská organizace ze třicátých let. Jo a roboti. Musí tam bejt taky roboti! ... a třeba apokalypsa by mohla hrozit. Zombie jsou ale už vyčerpaný. Chtělo by to něco jiného... Rozhodně to ale musí být multikulturní a soundrack vymazlit! Jakmile se k tomu dobře hraje, všichni budou chrochtat i nad kravinou... průměr s odřenýma ušima. Druhá řada: **** buď jsem si zvyknul, nebo přesun do šedesátek udělal svoje. Ta přeplácanost mě už neirituje a hodně prospívá rozdělení postav (a skoky v čase). Třetí řada: ** tohle už je opravdu moc. Brutální nekonzistentní guláš kombinovaný s nudou. Podrobně u jednotlivých epizod. ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

  • Když se v čase 34:30 díva Grace (Jordan Claire Robbins) na stěnu s obrazy, třetí obraz, který se objeví s ulicí a domy po obou stranách, je Plzeňská ulice (Pils Iela) ve Starém městě v Rize v Lotyšsku. (LUKICKK)
  • Nože, jenž má u sebe David Castaneda (Diego Hargreeves) po dobu natáčení, byly z 95 % opravdové nože. (mikki089)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama