Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zábava, zábava, zábava. Zde tolikrát zmiňovaného Spidermana rád nemám, takže jsem ani moc neřešil, jestli a jak moc ho Černý blesk vykrádá nebo ne. Hlavní hrdina mi ale byl o dost sympatičtější. Nápad s létající Volhou je, myslím, bezkonkurenční a vypadá to, že si režisér a scénárista(é) jeho natočením splnili velký klukovský sen. Film je svižný, odsýpá a nenudí, triky mají vcelku dobrou úroveň, bombastická je hlavně hudba, která má na svědomí většinu té "velké" atmosféry. Pravda, kromě poletující prastaré káry není Blesk ničím objevný ani originální, ale nevadilo to. Ruský popkorn mi chutnal. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je na velmi dlouhou polemiku, kde končí důsledné (a špičkové) naplňování velmi umě uchopené žánrové škatulky a kde už začíná vykrádání Spider-Mana, Iron Mana a Transformers, jedno se ale "Černému blesku" upřít nedá. Jeho autoři naprosto JASNĚ POCHOPILI, jak se to dělá a jejich film by obstál ve světových měřítkách (obsahově, i formálně), klidně by se mohl stát hollywoodským blockbusterem nižší svítivosti. V praxi mu totiž nechybí NIC. Tedy kromě originality, ale zase létající Volha? :)))) Jeho jedinou překážkou je tak paradoxně země původu, kvůli které se jím nikdy nestane, neboť tento trh není jeho primárním... Rusové každopádně dokazují, že nejenom UMÍ, ale i VÍ a hlásí se o slovo stále hlasitěji a hlasitěji... ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

V USA verzi bych tomu nedal ani 2*, ale Rusové to umí vždy obohatit vtipem, lehkostí a lidskostí. Sice si půjčili námět superhrdiny alá Superman, ale funguje to a stačí vám na to stará Volha :-) Tenhle film s realitou nemá nic společného (hlavně ohledně čistoty oblečení lidí a pořádku doma), ale film pobaví a o to mu šlo. Takže jasná volba na volné odpoledne s tvarohovými pirožky a čajem k tomu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že i rusové chtěli mít svého komiksového hrdinu a tak se taky stalo. Do režisérské židle posadili režijního "panice" a k němu na hlídání Timura Bekmambetova, který své matičce vlasti přinesl trháky "Noční hlídka" a "Denní hlídka" a do širšího podvědomí všech "neruských" diváků se dostal adaptací brutálního komiksu "Wanted". "Černý blesk" je ve své podstatě typický komiksový film, který ze všeho nejvíce připomíná první dobrodružství filmového "Spider-Mana". Je zde mladík z průměrné rodiny, zamiluje se do dívky, kterou by v životě nemohl získat a samozřejmě nechybí padouch, který chce zničit celé Rusko. Avšak v tomto případě není superhrdina onen mladík ale jeho nové -staré- auto, které má skrytý zlepšovák ve formě překonávání ucpaných ruských ulic vzduchem. Ano, nápad s létajícím autem je hloupý, tvůrci to samozřejmě věděli a v rámci zábavy na to musí přistoupit i divák. Pokud se tak stane mohl by se u této báchorky slušně pobavit a zamrzí ho jen nízký rozpočet, který tvůrcům nedovolil aby se pořádně rozmáchli a připravili nám nějakou nezapomenutelnou nebo alespoň extrémně výbušnou scénu. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Takmer do polovice to vyzeralo na síce lajtový, ale stále ešte pozerateľný film. Stále nebolo jasné kde bude pointa, ale možností bolo dosť. Chlapec z priemernej moskovskej rodiny, kde panuje láska a porozumenie v kontraste s bohatými rovesníkmi študuje na univerzite. Prichádza nové dievča, ktoré je stredobodom záujmu. A zrazu očakávanie boja medzi chudobou a bohatsvtom, zásadami či sobectvom, láskou či blahobytom. Jeho otec je zásadový, pomáha ľuďom a háji spravodlivosť, aký bude jeho syn... A potom sa z toho zrazu otvorí boboniéra plná vyberaných kúskov z najväčších klišé podpriemerných komixov a ponúka sa na ochutnanie jeden za druhým... a úprimne, koľko z Vás aj keby malo chuť na sladké dokáže na jeden šup dať celú bonbošku? ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama