Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce filmu THE CANYON představuje příběh mladých manželů Lori a Nicka, kteří se ztratí během svých svatebních líbánek v okolí Velkého kaňonu. Manželé měli smůlu, že si předem nezajistili propustky. Narazí však na Henryho, bývalého průvodce, přijmou jeho nabídku a vyrazí na dobrodružnou cestu. Zpočátku bezstarostný výlet je však narušen smrtelnou nehodou Henryho. Nick s Lorou zůstávají sami uprostřed pustiny. Neznají cestu, nemají nic k pití ani k jídlu, a navíc budou muset bojovat s krutou přírodou. Výlet se tak stává děsivou noční můrou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (69)

peiton 

všechny recenze uživatele

Neošúchane úchvatné prostredie Grand Canyonu.Kvalitný survival kúsok.Niektoré scény boli také husté,až sa to miestami nedalo ustáť.Ale prečo preboha musí byť ťahúňom znova a opäť žena??!Asi preto,aby to bolo ešte viac bezvýchodiskové?Ked takto no dobre.Nenamietam.Zaslúžili si moju pozornosť po dobu plných 100 minút.Tento šťavnatý survival kúsok mi padol tak dobre ako dezert po nedeľňajšom obede.Veľmi dobrý celkový dojem kazí len ten samotný záver.SPOILER Tvorcovia nás ušetrili od toho čo by sa stalo ak by neprišla 911 a vlci si tým pádom neprišli na svoje.Škoda,ale aj tak to bolo dosť kruté. ()

U.Tarare 

všechny recenze uživatele

Příroda pěkná, to se musí nechat, ale když je to film o ztracení ve Velkém kaňonu, tak to přece nebudou točit u nás na Šumavě. To jenom abych se škodolibě vyjádřil ke komentářům dávající hodnocení za přírodu. Zpět k filmu, stopáž neúnosná, 102 minut se třemi aktéry, z nich dva umírají a moc toho nenamluví je zkrátka příliš. Žádná zajímavá zápletka také nenastala, skupinka vlků číhající na svou kořist působila směšně, až na samém konci přišel jejich čas, do té doby byla jejich účast ve filmu zbytečná. Když už jsem zmínil konec, tak ten musím pochválit, jednoznačně nejzdařilejší část filmu. ()

Reklama

Guzo 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil, jaký pocit budu mít z Yvonne v běžném filmu (co si budeme povídat, v Chuckovi je úžasná), ale nakonec přišlo zklamání - jako by přišla o polovinu charisma a hraje zde dost prkenně. Co se týče toho ostatního, Canyon disponuje hlavně krásnými záběry a je v tomhle ohledu zase malinko originální, úvod se rozjíždí naprosto klasicky, režie je povedená celou dobu, ale ten scénář.. Původně jsem se tu chtěl rozepisovat o všech logických chybách, ale to by bylo jednak docela na dlouho a hlavně nerad spoileruji. Každopádně hlavní hrdinové se nechovají zrovna tak, jak by se podle mého běžný člověk zachoval a například na Yvonne v podstatě vůbec znát žádné vyčerpání po celou dobu. Celkové hodnocení (63 %) je bohužel hodně přemrštěné, i když jistý potenciál by tu byl - snad uspěje v tomhle ohledu alespoň Danny Boyle. ()

Mr.Husts 

všechny recenze uživatele

Yvonne je sexy a líbilo se mi, že se její postava opravdu snažila být užitečná a nebyla totální nanynka na obtíž a přeshubu jak už tak dívčí postavy v podobných filmech bývají (tuto roli zde převezme její novomanžel válející se jak děvka půl filmu, samozřejmě nic proti, v jeho stavu bych se válel taky). Trochu se to ovšem táhlo, spoustu scén bylo hodně absurdních a konec byl fakt až dementní. Až zas takový průser to jako celek není, ale když to srovnám s filmy na tohle brdo, které jsem viděl (Frozen, 127 hodin, dejme tomu i ten Útěk do divočiny), tak opravdu ty tři dát nemůžu, výrazně nejslabší ze zmiňovaných. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hledali jsme s přítelkou něco podobného k 127 Hours a našli. Příjemné překvapení od tak průměrně hodnoceného a málo známého filmu. Nádherné přírodní scenérie, typově dobře zvolení herci k hlavním třem postavám (vedl drsňák Henry), nemilosrdný závěr... Co na tom, že se odlehlá divočina natáčela v místech, kde se nejspíš denně trousí stovky korejských a jiných turistů? A u tak záživného bijáku ochotně přihmouřím oči i nad drobnými nepozornostmi (třeba že hadrové pochodně při útoku vlků v jednu chvíli zhasly, aby v dalším záběru opět hořely), nad spoustou nesmyslů (třeba že stačí dát kousek hadru na klacek a máte pochodeň) a hlavně nad pitomým jednáním postav, protože například (SPOILER) co asi tak plánovala krasotinka Yvonne dělat se svým beznohým mužíkem? Táhnout ho na smyku desítky mil pouští, když by v reálu byli už oba dávno k smrti dehydrovaní? Nebylo by logičtější nechat mu po pádu ze skály něco na obranu a ihned vyrazit shánět pomoc? Ale to by už potom byl úplně jinej film, to je jasný... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Arizoně a Utahu. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 10 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama