Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Gediman 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je záruka dobrého dokumentu, a platí to i tady. Musím pochválit dechberoucí záběry, nad kterými zůstává rozum stát... jak se jim to podařilo vůbec natočit? Jistě za tím stály dlouhé přípravy a skvělé načasování. Taktéž se mi líbí, že tu zobrazují i méně známá fakta a zajímavosti, což je dobře. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Planet Earth jsem se domníval, že už není možné natočit lepší přírodopisný dokument. BBC už ale několikrát dokázalo, že "nemožné" pro ně není problém, i tentokrát se to podařilo... zdejších témeř jednomyslných 100% myslím mluví za vše. Dodám snad jen to, že i takové dokumenty by si zasloužily Oscara. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Earth, Home a jiné rozmáchle FullHD dokumenty o naší planetě je i Život naprosto luxusní záležitostí. Lidský tvor je zvídavost sama o sobě a Život je jedna z těch nejlepších cest, jak ji alespoň trochu uspokojit. Paráda. It's taken thousands of years to reach this size ()

Montezuma3 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se bohové světa rozhodli s životem na naší planetě skoncovat. Ale protože zažili s lidským plemenem spoustu srandy. Rozhodli se dát jim ještě jednu šanci. Všichni bohové se spojili a stvořili mocný artefakt jménem HD. Seslali jej na zem do rukou velkého dokumentárního hrdiny Attenborougha. A jeho 300 statečných kameramanů, dobrodruhů, a dokumentaristů z posvátné hory BBC, vyzvali na souboj mezi božstvem a lidem prostým. Ti nelenivěli, a okamžitě vyrazili do všech koutů světa natáčet vše, co se mihlo nad mořem, pod ledem, na stromech nebo tuhle za kamenem. Stvořili dílo hodné božské velikosti a odnesli jej na vrchol Olympu. Bohové ohromení, ústa otevřená, lili si ambrózii na hlavu. Mocní bohové utínali své údy Thórovým kladivem a bohyně utínaly své.. ehm. A ten poslední žijící bůh, před svou smrti dokonce uronil slzu, neboť pochopil, jaké je to být obyčejným smrtelným tvorem a žít svůj "Life". (Ani jsem nevěřil, že se něco dokáže alespoň vyrovnat, u mne veleúspěšné sérii "Planet Earth". Kde jinde než v BBC by se mělo zadařiz. A stačily jim na to jen tři roky) ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Nejde jinak než za 5. Někdy do smíchu, někdy do pláče, ale vždy s otevřenými ústy. Neskutečné, nádherně natočené. Sice nevěřím, že jsou všechny scény real a nepřipravené a také se některé záběry v dílech opakují, ale to se lehce odpouští. Toto by se mělo pouštět při výuce biologie. Skutečná nádhera. 9,5/10 ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)

Reklama

Reklama