Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

ndee 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně natočený dokument s okouzlující hudbou. Tvůrci si ale vybrali z každého druhu ty největší pecky, kterým věnovali pramálo času, čímž je tento dokument dost málo o informacích, ale spíš o efektech. Další pecku ubírám za komentář (moje vlastní averze vůči britskému přízvuku, která pramení z let strávených na PEDMUNI, kde se v době mého studia zdržovala hrstka britských homosexuálů). Sorry, ale Steve Irwin je lepší. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Seriál proti kterému vlastně nelze nic namítat. Nádherné záběry - to je důvod proč jsem se na něj díval. Informace mě tolik nezajímali, ačkoliv Attenborough je skvělý průvodce, nebo jsem je slyšel dříve. Zajímavé byly i části o natáčení a jakému prostředí čelili autoři. Zvláště mě potěšily mé oblíbené surikaty a lasičky a etiopští vlci a mnoho dalších. Vyzdvihl bych předně díly Insects a Hunters and Hunted. Ještě bych přidal, podotýkám botanika mě vždy míjela, díl Plants; prostě fascinující! ()

Reklama

loki5 

všechny recenze uživatele

David Attenborough duchovně navázal na seriál Planet Earth, tentokrát se ale nevěnuje jednotlivým biotopům, ale různým životním formám. Zatímco ve většině dokumentů je vždy jeden nebo dva unikátní záběry, BBC sestavila celý seriál pouze z nich. Průvodní komentář Davida Attemborougha přináší mnoho zajímavých a hlavně nových a překvapujících informací a to jak ze světa rostlin tak i ze světa zvířat. Fascinující svět přírody je znovu doprovázen skvělou hudbou, která člověka vtáhne do děje ještě o to víc. Výsledek je naprosto dokonalý a v HD verzi jsem vždy jen 40 minut zíral s otevřenou pusou. Zvlášť díl o rybách byl naprosto ohromující. Vždy by měl člověk udat nějaké zápory, u tohohle jsem je ale nenašel. 99 % ze 100. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Attenborough dosiahol už takej absolútnej úrovne, že nedá sa inak len povedať: Attenborougha môžeš porovnať len s Attenboroughom. A práve preto mi tu niečo do plného počtu chýbalo, lebo to, čo dokázal v ďalších dokumentoch je tak mimoriadne, že aj vysoká kvalita seriálu Život sa zdá byť len trochu nadpriemerná. Pritom spomalené zábery rastu rastlín, detaily hmyzu či najlepšia časť o obojživelníkoch sú absolútnym prírodovedeckým skvostom. Bodaj by Davidovi ešte dlho zdravíčko slúžilo. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci dokument zo života zvierat na zemi, pod zemou, vo vode, vo vzduchu, krásne a detailisticky nasnímaný. Pobaví a rozosmeje. Je úžasné sledovať ako sa každý živočíšny druh správa skoro ako človek - učí sa, hľadá potravu, flirtuje, sexuje, vychová potomstvo, zabezpečuje komfort svojej rodinke a roky driny ho nakoniec položia na lopatky. Jeden z najkrajších dokumentov o živote, kráse a prírode, kde všetko má svoje miesto, funkciu, poslanie a opodstatnenie. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)

Reklama

Reklama