Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Velká Británie Our Planet
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (77)

T-enter 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale oproti Planet Earth tomu něco chybělo. Částečně to Planet Earth přímo vykrádá a možná proto jsem u toho nezažil takové "wow". Kamera super, hudba super a ve výsledku mi to přišlo jako bezvadně natočený, ale nedobře sestříhaný film. Our Planet patří spolu s dokumenty od BBC určitě mezi ty nejkrásnější o přírodě, jaké se kdy natočili. Mezi nimi bych si ho ale vybral asi až nakonec. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Neviem si ani predstaviť koľko času, lásky a trpezlivosti potrebuje natočenie takéhoto seriálu. Seriál je špičkovo zvládnutý. Prekrásne, dych berúce zábery, ktoré sa len tak nevidia. Seriál oslavuje našu planétu, no upozorňuje na to, ako nezodpovedne a chamtivo sa k nej staviame. Krásne, no smutné zároveň. Za zmienku stojí aj rečnícky um  Davida Attenborougha a veľkolepý hudobný doprovod. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Působivé a jednoduše nepopsatelné záběry, které konstatně udivují, vyrážejí dech anebo dojímají, doprovázené nejdůležitějším vzkazem v dějinách lidstva. Teď už není otázka kdy, nýbrž jak hodně bude naše planeta za cca 50 let v řiti. Na smutnější dokument asi v bedně nenarazíte, První a Druhou světovou válku vyjímaje. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úchvatný dokument, vizuálne dovedený až k dokonalosti. Ale obrazová krása nie je zďaleka jediné pozitívum. Je ním aj mimoriadne vysoká informačná hodnota. Človek sa tu podozvedá množstvo zaujímavých informácií zo sveta divej prírody, o ktorých nemal ani poňatia. Ide hlavne o to, ako sú jednotlivé druhy od seba bytostne závislé a v neposlednom rade o to, ako človek túto krehkú rovnováhu narušuje. Okrem významného a alarmujúceho posolstva, ktoré dokument nesie, zároveň kdekoľvek to ide, dokument ponúka jasné riešenia a vyslovuje nádej do budúcnosti. To alarmujúce posolstvo je, že si človek píli pod sebou konár a ak s tým neprestane, už v blízkej budúcnosti na to tragicky doplatí. No a tá nádej do budúcnosti je fakt, že príroda má neskutočnú obnovovaciu schopnosť a akonáhle ju začne človek chrániť čo len v obmedzenom priestore, druhy na pokraji vyhynutia začnú znovu prekvitať. No a príslovečnou čerešničkou na torte je sprievodný hlas legendárneho Davida Attenborougha. ()

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Pokud máte za sebou většinu dokumentů z dílny Davida Attenborougha, může se zdát, že vykrádá sám sebe. Ale zdání klame. To co jsem do teď obdivoval jako nedotčenou divočinu v dechberoucích záběrech nám Our Planet servíruje znovu, ovšem s devastujícími následky nejhoršího predátora naší planety - človkěka. Pokud to tak půjde dál, zůstanou nám jen ty dokumenty... ()

Galerie (181)

Zajímavosti (2)

  • Dokument se natáčel 4 roky, v absolutních číslech to mj. znamená 3 375 natáčecích dnů v 60 zemích světa, 400 tisíc hodin monitorování fotopastí, 6 600 vzletů pomoci dronu, 911 dní na moři, 2 000 hodin potápění, 600 členů štábu, přes 200 natáčecích expedic. (Phantasma)

Reklama

Reklama