Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Dokonalosťou tento dokument nedosiahol úroveň The Planet Of Earth, avšak aj napriek tomu nádherne mapuje život rôznych druhov zvierat a ich stratégie k prežitiu. Ja osobne mám ale radšej dokumenty, v ktorých možno vidieť krásy prírody a jednotlivých častí sveta, toto bolo viac o tých zvieratách. Aj tak som ale nechápal tomu, ako mohli byť niektoré zábery natočené. Nádherné. 90 % ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Po Planet Earth další erupce profesionality, která jde ruku v ruce s téměř až uměleckou realizací. Téměř každý HD záběr je technicky perfektní a zároveň krásný. Dokonalý produkt veřejnoprávní televize. Chvílemi mi sice vadilo, že se občas tvůrci vraceli ke stejným druhům, jako v předcházejícím seriál, nebo že první díl je tradičně taková best of upoutávka na ty ostatní, ale v Life je tolik krásy, že to nelze na jedno shlédnutí ani pobrat. Překvapivě i díly od kterých jsem si sliboval nejméně tj. hmyz, rostliny, ptáci jsou snad těmi nejlepšími. Charismiatcký hlas a chvílemi snad až čarování s jazykem D. Attenborougha jsem si oblíbil natolik, že by mi takto krásný dokument nepřišel bez jeho komentáře dokonalý. Určitě stejně dobrá záležitost jako Planet Earth. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Earth, Home a jiné rozmáchle FullHD dokumenty o naší planetě je i Život naprosto luxusní záležitostí. Lidský tvor je zvídavost sama o sobě a Život je jedna z těch nejlepších cest, jak ji alespoň trochu uspokojit. Paráda. It's taken thousands of years to reach this size ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Fasicinujúci seriál plný úžasných záberov z pestrého života tvorov na našej planéte. Vysoko oceňujem aj výborné prepojenie hudobnej a obrazovej stránky a kvalitný dabing. Každá z častí sa zameriava na určitý živočíšny druh a predostiera tie najzaujímavejšie fakty, ktoré by ste mali o primátoch, veľrybách či chrobákoch vedieť. A popritom všetkom nenásilne apeluje na ľudí, aby sa viac začali starať o svet okolo seba a aktívne prispeli k jeho ochrane, ak chcú zachovať zázraky Zeme aj pre ďalšie ľudské generácie. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Dokument ve své vrcholné formě a maximální využití nejmodernější snímací techniky. Když si k tomu ještě připočtu to úsilí, které muselo být vyvinuto, aby vznikly jednotlivé záběry (např. dvou a půlcentimetrová žabička padající ze stromu, zachycená po celou dobu pádu záběrem na stejné úrovni), dá se už mluvit o mistrovství. Navíc druhý díl o mých oblíbených plazech a jiné havěti mě naprosto dostal, že jsem si ho pustila hned 2x za sebou. Už se těším na další pátek! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)

Reklama

Reklama