Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Dokonalý seriál. Je to podobný jako přírodopisný dokumenty na který sem se díval jako dítě, akorát že tohle je asi tak 1000x více cool. Takhle by to vypadalo, kdyby si Zack Snyder, Hans Zimmer a Morgan Freeman [ :) ] udělali výlet do přírody. Krom toho je to chvíli komedie, chvíli je to drama, chvíli je to romatický film, chvíli je to horor, chvíli je to válečný film, chvíli je to rodinný film a drží to pohromadě. ()

dmk 

všechny recenze uživatele

Záběry v tomto dokumenty jsou bezesporu úžasné, nicméně(snad si tím lidi tu nepoštvu proti sobě) mě nenadchl. Prostě už jsou pryč ty časy kdy mě dokáže ochromit dokument tohoto typu. Ale byla by škoda mu strhnout body za to, že jsem vybíravý, tyto úchvatné záběry si beze sporu zaslouží pět hvězd. Ale jak říkám nenadchl mě. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Za pomoci nejnovejších snímacích makro-technologií jsem se například dozvědel, že stromová žabička, v reálu menší než lidský nehet, má na nose víc černých pórů než moje přítelkyně. Ó, jaké to zjištění! Celkově: dokument velice pěkný, z každé sekundy doslova crčí ty obrovský prachy, co se do toho nalily. Technicky vybroušené, umělecky dokonalé...ovšem hudební doprovod posouvá některé "dojemné" pasáže za hranici kýče. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

BBC a prírodopisný dokument, ako už len toto mohlo dopadnúť? Samozrejme je to špička toho, čo sa dá v so súčasnými prostriedkami natočiť, najvyššiu známku ale nedávam z dvoch dôvodov. Jednak sa zábery naprieč epizódami častokrát opakujú, ale hlavne je záber seriálu až príliš všeobecný a jednotlivé veľké témy (vtáky, cicavce, ryby...) sú preskúmané veľmi povrchne a podľa tradičného mustru boj o život/potravu/partnera. Skutočne unikátnych zistení a tvorov tu nie je tak veľa ako by som chcel. 9-/10 ()

ndee 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně natočený dokument s okouzlující hudbou. Tvůrci si ale vybrali z každého druhu ty největší pecky, kterým věnovali pramálo času, čímž je tento dokument dost málo o informacích, ale spíš o efektech. Další pecku ubírám za komentář (moje vlastní averze vůči britskému přízvuku, která pramení z let strávených na PEDMUNI, kde se v době mého studia zdržovala hrstka britských homosexuálů). Sorry, ale Steve Irwin je lepší. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)

Reklama

Reklama