Reklama

Reklama

Erinin (Drew Barrymore) ironický smysl pro humor a naprostá otevřenost naprosto okouzlil Garretta (Justin Long). A to všechno u piva a u snídaně druhý den ráno. Jiskra přeskočila a byla z toho plnohodnotná letní láska a nikdo nečekal, že potrvá, až se Erin bude muset vrátit do San Francisca a Garrett zůstane kvůli práci v New Yorku. Jenže když se šest týdnů radovánek nenápadně změní v něco hlubšího, ani jeden z nich si není jistý, že to chce ukončit. A i když si Garrettovi kamarádi Box (Jason Sudeikis) a Dan (Charlie Day) dělají legraci z jeho vztahu s telefonem, nechtějí svého „kámoše“ ztratit kvůli úletu s nejistým koncem. Stejně tak Erinina upjatá a až příliš ochraňující vdaná sestra Corrine (Christina Applegate) chce zabránit tomu, aby se Erin vydala na tu neslavně známou cestu za zklamáním. Ale navzdory rozdílným pobřežím, opatrným kamarádům a rodině a několika nečekaným pokušením tenhle pár možná našel něco jako lásku a s pomocí textovek, „sextovek“ a nočních hovorů, možná tu vzdálenost překonají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (305)

predators 

všechny recenze uživatele

A máme tu další romantickou komedii, tentokrát se podíváme na to, jak to funguje nebo by mohlo fungovat, když jsou si dva zamilovaní na tisíce kilometrů vzdáleni. Začátek je zobrazením ideálního vztahu a občas fungují i vtípky, především Garrettových kamarádů. Pak ale dojde k onomu odloučení a hraje se na romantickou notu, která se mi zdála dosti vlažná. Ale dobře to dopadlo, sympatické dvojici Barrymore-Long jsem jejich city věřil a na sobotní večer to nebylo špatné. 48% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než průměrná romantická komedie, i když celý příběh je založen vlastně na jediné premise (nefunkčnosti vztahu na dálku). Množství známých životních pravd (a filmových zmínek, potěší především na Top Gun) je celkem přiměřeně, parťáci hlavního hrdiny typicky "nechutní" a výstřední, tudíž snadno zapamatovatelní. Film má obrovskou výhodu (když odhlédnu od Drew Barrymore) v Justinu Longovi, který si pomalu ale jistě získává své pevné místo v amerických romantikách současnosti. Konkrétně v jeho kariéře je krásně vidět posun od teenage komedií k dospělejším a "serióznějším" projektům - Stáhni mě do pekla, Až tak moc tě nežere, After.Life a právě Dál než se zdálo. P.S. Já nemám rád žádné homosexuální filmy o stíhacích pilotech a open door policy preferuju na jiný způsob. :-) ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Asi jsem hodně dlouho neviděla americkou komedii, nebo prostě jsem v tu chvíli něco takhle odlehčeného potřebovala vidět. Nebo to bylo tím, že jsem dlouho nebyla v kině a nechala se tím unést. Nevím. Ale po celou dobu jsem se opravdu bavila, a ani nezanadávala nad tím, že konec je takový, jaký je. Možná tomu dodává i fakt, že mě bavily dialogy (a u které americké romantické komedie můžete říct to samé?). Film mi příjde v této rovině dost uvěřitelný. A tak jsem si to zhrnula a řekla si "Proč, kurva, nedát ty 4*?". X-D ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vztah na dálku je vždy vellkou zatěžkávací zkouškou pro každý pár. I když se dva lidé milují sebevíc, tak ani velká láska nemusí stačit k tomu, aby se povedlo vztah udržet. Tato romantická komedie krásně popisuje, jak a v čem může být vztah na dálku náročný a jakou zátěžkávací zkouškou vztahu se může stát. Musím říci, že tuto romantickou komedii řadím k těm lepším, zajímavějším a originálnějším filmům v tomto žánru. Je zde sympatický ústřední milostný pár, přičemž Drew Barrymore je okouzlující jako vždy a Justin Long je pro mě příjemným překvapením, jelikož si nejsem vědom, že bych ho někdy viděl v nějaké větší roli. Co se týče děje samotného, tak ten mě dokázal rozesmát hned několikrát, například takový sex na kuchyňském stole a následná večeře podávaná na tomto stole patří určitě k těm vtipnějším scénám, které jsem měl to štěstí ve filmech vidět. Neříkám, že tahle romantická komedie vás posadí do kolen a že uvidíte něco, co jste ještě neviděli, ale určitě se jedná o jednu z těch lepších romantických komedií, které jsem měl tu čest vidět. A z toho důvodu také hodnotím nadprůměrně v podobě čtyř hvězd. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahle romantická komedie má v sobě obrovský kouzlo. Hlavně v tom, že Justin s Drew se během filmu do sebe vážně zamilovali a tak jsem jim to hraní ani nemusel věřit. Tady to prostě bylo jasný už od první minuty, kdy na sebe upozornili jasnými záblesky v očích. A ve výsledku jsem se fakt moc příjemně bavil. Bylo vidět, že film se nechce zalíbit široký veřejnosti a dokáže být občas docela i dost vostrej, sprostej a bůhví co. Ale to je to krásný, to je ten život. Na druhou stranu mě mrzelo, že Justin měl ve filmu kámoše jak se patří - Jason Sudeikis a Charlie Day a pak je tvůrci neuvěřitelně snadno odkopnou a hodí je co na druhou metu, oni s nimi jednoduše zametou. A přitom by bez nich ten film byl kvalitou poloviční. Každopádně super, je vidět, že láska je láska a rodí se, zaniká a vyvíjí se v jakýchkoliv podobách a zajetá klišé nejsou vždycky pravidlem. To se mně na tom všem líbilo asi nejvíc. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Garret je s Boxem a Danem na abiturientském večírku Polk High School. Tak se jmenovala škola, kterou navštěvovala celá rodina Bundových v seriálu Ženatý se závazky, tedy i Christina Aplegate. (Kárl)
  • Kapela, která Garetta (Justin Long) zaujme během koncertu a která se během filmu ještě několikrát objeví, se jmenuje The Boxer Rebellion. Tato kapela skutečně existuje a je z Velké Británie. (Posheidon)
  • Během a i po skončení natáčení byli Justin Long a Drew Barrymore partnery. (R´Hell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno