Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (180)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Pokračování se snaží v oblasti humoru oproti předchůdci nasadit laťku ještě o něco výš, ale jen za cenu ještě většího počtu samoúčelnejch scén a tentokrát i postav. Zatimco malej Thurman v jedničce působil vcelku uvěřitelně, jeho dospělá postava v pokračování se zachovanou dětskou úrovní inteligence měla do uvěřitelnosti hodně daleko a nadržená Willieho matka zlodějka byla napsaná jenom proto, aby trumfla Willieho nahláškovanou postavu. Mám za to, že Willie s Markusem byly dost výstřední dvojice a vystačili by si jako ujetý postavy bohatě sami. Nepopírám, že jsem se opět slušně zasmál hláškám a gagům, ale příběh jako celek se v podstatě vytratil a dvojka je v podstatě jenom slepenec různejch scének. Když se na dvojku podivám jako na kompletní biják, dal bych dvě hvězdy, ale když se na ní podivám jako na přehlídku víc či míň vtipnejch scének, jsem někde na trojce. Takže nakonec třetí slabší hvězda za vtípky a hlášky. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Opět dorazila vánice zvratků, smršť nadávek a místo vůně vaječného koňaku je cítit odér kocoviny. Všechno je zase špatně, ale tentokrát už to není taková zábava. Shrňme to písní v duchu filmu, tedy nevhodnou pro děti! ♫ Rolničky, rolničky, kdopak vám dal hlas? Kašpárek Tony Cox nebo Santa Claus? Rolničky, rolničky, co to zvoní v nich? Thortonovy kurvičky, Vánoce a sníh. ♪ Zvonky loňských let, rozezvoňte svět, těm co už jsou dospělí, vraťte prachy zpět! Zmáčkne stehýnka, stačí chvilinka, vzpomínka na těsnou řiť, v srdci zacinká! ♪ Sláva už je sníh, jedem na saních, postavy si melou své, jenom divák ztich. Kouká na obraz, znuděn nadoraz, co to slyší v rolničkách? Na co vzpomíná? ♪ Na jedničku. [Kino] ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Typická, trochu zbytočná dvojka o level slabší zážitok. Vracajúce sa takmer všetky pôvodné postavy, podobný dej, vtipy, vianočné precitnutie B.B.Thorntona v závere a celkovo opakovanie už videného. Kathy Bates to s "hovňousom" Billy Bob Thorntonom a jeho nezameniteľným životným elánom + hláškami na priemere ešte ako tak udržali, ale platí podobne ako pri jednotke, že humorom to určite nie je film pre každého. PS: bolo mi jedinému ľúto ako zhovadili postavu sympatického tlouštíka z jednotky Bretta Kellyho? 50% ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

"Dospělý" Brett Kelly je ještě víc otravný než dětský Brett Kelly, což se zdá býti neuvěřitelné, a Billy Bob si opět užívá svou bezesporu nejprasáčtější roli. Filmu by se dalo vytknout jisté sklouznutí k většímu nevkusu, fekálnímu humoru a vulgarismům, nicméně některé nové postavy (například v podobě Willieho mámy) poměrně baví, a dialogy jsou slušně napsané. Sice o něco horší než jednička, ale pořád se to dá. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi málo patetický konec a pár vtipů, ale zbytek je naprosto zbytečné pokračování. Děje se prakticky to samé, co v prvním díle, jen přibyla santova máma (dobrá, ale nevyužitá postava) a kluk je o něco starší (od něj jdou prakticky všechny dobré vtipy). Obojí je nevyužité a návrat trpaslíka se dal podat o mnoho líp. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskej provincii Quebec, ale aj v amerických štátoch Kalifornia, Illinois a Arizona. (MikaelSVK)
  • Krátko na to, ako sa Thurman (Brett Kelly) prizná Williemu (Billy Bob Thornton), že nevedel, že má matku (59. min), sa ho spýta, kde sa narodil. Willie mu povie, že v Little Rock v Arkansase. Billy Bob Thornton sa skutočne narodil v Arkansase, ale v Hot Springs, čo je mesto len pár desiatok kilometrov neďaleko od Little Rock. (AxelWers)

Reklama

Reklama