Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný příběh

  • Česko Blue Valentine (více)
Trailer 1

Příběh nalezené a ztracené lásky, jež se odehrála v minulosti a přetrvala do přítomnosti. Tento upřímný a dojemný portrét sleduje manžele Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), kteří tráví noc v odloučení od své dcery, aby se pokusili zachránit svůj upadající vztah. Srovnání hravých scén jejich romantických začátků před šesti lety a lámání srdcí, jenž přichází s doznívající láskou a planými přísliby vás jistě nenechá chladnými. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Ant 

všechny recenze uživatele

Tenhle film to má těžké. Musí se totiž spolehnout prakticky jen na hlavní herecké duo, ti by ve spravedlivém světě za svůj výkon dostali Oscara, protože sám příběh divákovi nabídne citlivě vystavěné drama, ale žádné velké dějové zvraty. Pocity odcizení a deziluze z vyčpělého vztahu jsou znázorněny maximálně přesvědčivě díky kontrastu mezi počátečním zamilováním a konečnou ztrátou iluzí. Už dlouho tu nebylo tak syrové vztahové drama, po kterém by vám zůstala na jazyku taková pachuť. Nic, co bych doporučila budoucím novomanželům. Po 2. zhlédnutí zvyšuju na 5*, ta realističnost mi nahání husí kůži. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

V komentáři se budou objevovat SPOILERY! Jedno si ujasněme - Blue Valentine není hloupým filmem. On totiž přesně ví, co chce říct a jak. Jenže mi někdy přišlo, že k tomu jde příliš náročně, místy až krkolomně. Nicméně hloupý není. Vemte si např. ty (pro mnohé, jak čtu, zmatené) retrospektivní scény, kdy se vracíme do doby, než se potkali. Zatímco přítomnost je snímána normálními kamerami, tak tyto retrospektivní scény jsou točeny roztřesenou ruční kamerou. A tohle se mi opravdu líbilo. Totiž, tohle přidalo těm scénám na realističnosti. Další věc, která se mi v souvislosti s těmito scénami líbila - zatímco v jedné rovině sledujeme postupný rozpad vztahu, v retrospektivě sledujeme jeho začátek. Nejlepší byl kontrast na konci, kdy se přítomnosti rozvádí a v minulosti berou. A právě kvůli těmto scénám mi tenhle snímek zůstane v paměti. Je škoda, že občas jakoby zabloudí do slepé uličky, takže jsem se místy nudil, nicméně něco mi říká, že tohle si určitě dám znovu. Možná kvůli dokonalé Michelle, možná kvůli skvělému Ryanovi a možná kvůli tomu, že tenhle film má co nabídnout. 80 %. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trailer podivne láka na nejakú love story, ale film je skôr sondou do nie príliš šťastného manželstva. Spomienkami a flasbackmi sa vraciame späť do doby, keď sa táto dvojica stretla a zažili to šťastnejšie obdobie. Postupne sa dozvedáme stále viac až sa s nimi dostaneme do stavu, kde jeden druhého nemôžu ani vystáť a hádka začína na začiatku každého pokusu o rozhovor. Čistokrvnej love story by som sa asi vyhol, ale tento príbeh je podaný presne tak, akoby som ho rád videl. Myslím, že takto ladený film som ešte nevidel. Podobnou zmenou prejde takmer každé manželstvo, tipujem že asi každé druhé sa dostane do podobného štádia ako naša dvojica. R. Gosling je tradične presvedčivý . Kecami, chlastaním a rozoberaním každej blbosti si toho pohnojil dosť, ale mal som pocit, že na udržaní rodiny mu dosť záležalo, niekedy možno viac ako jeho manželke. Film by som povinne premietal všetkým zamilovaným pred vstupom do manželstva. Viem, že by sa bránili. " Ja nie, my nie, my takto nedopadneme..." Ale hej, možno nie presne takto, ale zmena určite príde... 80%. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný příběh jednoho vztahu. Už se k němu asi víckrát nevrátím, ale na jedno podívání mě bavil a zajímal. Střídání dvou časových linií není nic inovátorského, ale tady funguje dobře, postupně dokresluje celou mozaiku manželství Deana a Cindy, což je mnohem sympatičtější než kdyby bylo divákovi všechno hned předloženo na stříbrném podnose. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Stále častěji nám jsou stereotyp ve vztazích, ponorková nemoc, či počáteční stav pomíjivé zamilovanosti prezentovány jako cosi přirozeného, co se musí postupem času zákonitě přihodit každému. Neříkám, že ne. A v tom je jádro pudla, protože se vším se dá bojovat. Blue Valentine je pak pravdivým a smutným příběhem dvou lidí, kterým došly síly o něco dříve... [FFF 2011] ()

Galerie (85)

Zajímavosti (33)

  • Film kvůli nedostatečnému rozpočtu neměl filmově nasvícené scény. (kriplozoik)
  • Cindyino (Michelle Williams) auto má ŠPZ CHT8635. Bola to rovnaké ŠPZ ako na aute, ktoré šoféroval Jim Halpert v seriáli Kancl (2005). (Pat.Ko)
  • Režisér Derek Cianfrance urýchlil rozpad vzťahu tým, že spôsoboval medzi hercami mimo natáčania šarvátky. Raz v noci povedal Ryanovi Goslingovi, aby išiel do spálne Michelle Williams a pokúsil sa s ňou milovať. Gosling, bol ňou odmietnutý a skončil spať na gauči. (Pat.Ko)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno