Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná detektivní záležitost s velmi zajímavým základním problémem hlavní svědkyně. Trpí obličejovou slepotou po úrazu hlavy, kdy si nedokáže zapamatovat ničí tvář, a tak je ponechána pachateli napospas, i kdyby stál vedle ní. Zaujal mne ten originální nápad, ale celkové převedení na plátno se už moc nezdařilo. Sice je to detektivka se vším, co má mít, ale mnoho tomu chybí k dokonalosti. 65% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

... SÉRIOVÝ VRAH ZNÁMÝ TAKÉ JAKO "MASTURBUJÍCÍ FŇUKNA JACK“ I NADÁLE TERORIZUJE OBLAST EAST SIDE....... /// Tejden v komatu jako trest za debilní vyzvánění mobilu při setkání s šílencem roku – asi klika. Trpět PROZOPAGNÓZIÍ (možná taky klika, když se kolikrát dívám kolem sebe...) může bejt (občas) k nasrání. Zvlášť, když je Anna jediná, kdo ,,malíře úsměvů od ucha k uchu“ viděl v akci (a přežil). Všechno celkem fajn funguje cca 40 minut. Baví mě spolu s ,,ní“ vidět jiný tváře a čekám na další překvapení. Tím je podivně provedená vražda a romantika 40cátníků (nic ve zlým, ale ,,nefunguje TO“ mezi nima...). Připadá mi, jako by ze sebe najednou začali dělat idioty, jen aby vypointovali pointu. Tý, ale chybí uvěřitelný napětí, protože stejně jako Marfuška nikdy nebude carevna, Milla se nestane charakterní herečkou. A řekl bych, že navíc prošvihne i policajtskej ples. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Závidím lidem raka. Mám obličejovou slepotu. 2.) Zajímá mě, proč Milla prošvihne policejní ples. (Proč Marfuška nebude carevna (už) vím). 3.) Thx za titule ,,ni.na29“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Anna sa stane náhodným svedkom sériového vraha, ktorý vyčíňa v okolí, no po konfrontácii s ním sa stane tváro-slepou a nielen, že si nevie vybaviť jeho tvár, ale nespoznáva nikoho, dokonca ani samú seba. Tváre sa jej neustále menia a v tejto nezávideniahodnej situácii s ňou vrah rozohrá svoju psycho hru. "Faces in the Crowd" ma zaujímal prakticky od začiatku jeho oznámenia; jednak kvôli neopozeranému námetu a jednak kvôli Mille Jovovich v hlavnej úlohe. S výsledkom som prevažne spokojný, hoci sa nejedná o horor v pravom slova zmysle, ale skôr "iba" o napínavý thriller s niekoľkými žánrovými odbočkami; od psychologickej drámy až k niečomu komediálne ladenému, čo však film celkom dobre oživilo od stereotypu a vďaka tomu na mňa aj celé spracovanie tematiky prosopagnosie / tváro-sleposti / face-blindness pôsobilo komplexnejšie. Príbeh bol zaujímavý, Milla fajn ako vždy a tváre sa menili nielen jej, ale aj divákovi, takže sa stalo bežné, že v 1 úlohe sa tu postupne ocitlo x hercov, z čoho som bol zo začiatku zmätený, ale po chvíli som si zvykol a nevadilo to. Vrahova identita sa v rámci možností zamotávala, ale napriek tomu sa (bohužiaľ) dá odhadnúť / správne tipnúť skôr než je vhodné. Občas som sa aj trochu nudil, je tu viacero slabších úsekov a myslím, že 15 - 20 min. prestrihanie by v tomto prípade neuškodilo. Celkovo som ale potešený, spracovaním mi film miestami pripomínal trochu neprávom zavrhovaný a podceňovaný "Perfect Stranger", no tomuto sa snáď bude dariť lepšie. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý námět. Když někdo ztratí schopnost pamatovat si obličeje lidí, je to osobní katastrofa. A když po vás ještě jde sériový vrah, jehož tvář jste sice viděli, ale nepamatujete si ji- je to dvojnásob zapeklité. Mila Jovovich se cítí úplně ztracená ve světě neznámých tváří a ještě jí neustále jde o život. Jde o klasický thriller, kterých jsou desítky, tenhle je opepřen těmi "tvářemi", které Mila nerozeznává. Docela dobrý film, který jen místy ztrácí tempo a upadá do typických klišé, jinak to docela šlape. Bavil jsem se na 65%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, i když nějak nechápu, jak se mohli tvůrci s touhle látkou pustit do téměř hodinu a tři čtvrtě dlouhého thrilleru. Napětí by se muselo brzy vytratit, film by se stal rozvláčným a nudným. A jaké překvapení, ono k tomu skutečně došlo. Milla tady nezachrání ani prd a závěr rozhodně není z těch, které vám vyrazí dech. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno