Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance, alespoň vzhledem k námětu, který by šel rozhodně zpracovat lépe. Herci jsou také ucházející a myslím, že zrovna zde, více než jinde, Milla dokazuje, že hrát opravdu umí. Bohužel režie je těžce rutinérská a největší problém je scénář, který občas hledá zbytečné úhyby a naprosto nelogické chování, neškodilo by ani trochu lepší odhalení vraha. Takhle člověk celý film přemýšlí, kdo by to mohl být a jeho odhalení nemá žádné grády, prostě k tomu najednou dojde, žádné cavyky, nic. Navíc tady je snad nejočekávanější vrah v historii, já ho prokoukl už asi po půlhodině, nebo řekněmě, že jsem ho měl od začátku za hlavního podezřelého. Doufal jsem, že mě film nakonec přechytračí, ale ani náhodou. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

čistokrevná průměrná podívaná, nabízející celkem originální téma "svědka vraždy co si nepamatuje obličeje". Hele celkem dobrý. prokouknout kdo je vrah není tak těžké, takže "Columbové-amatéři" a další fandové krimi se klidně mohou dát do pohovu. Co vážně stojí za pozornost je práce jakou si autoři dali s tím prohazováním tváří... vážně udržet tenhle film pohromadě musela být z tohoto ohledu dřina. Takže snad kdybych mohl, dám 3,5. Snaha se cení. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Docela povedené dílko se zajímavým námětem, které ale doplácí na svou vlastní uhlazenost a nemožně infantilní konec. Samotný příběh sice není z nejoriginálnějších, ovšem byv okořeněn o netradiční prvek tvářové slepoty, povznáší se na úroveň mírného nadprůměru. V hlavní roli působí sympaticky Milla Jovovich, která má sice půvabu na rozdávání, ale řekl bych, že tyhle role křehkých, zranitelných dívek pro ní nejsou úplně to pravé. Film je zručně natočený, snaží se diváka do poslední chvíle držet v napětí, i když přiznejme si, že to finální odhalení totožnosti pachatele zase takové překvápko nebylo. Škoda té naprosto zbytečné romantické linky a vrcholně nepovedeného závěrečného dovětku, který soudného diváka vyfackuje z obou stran. Přesto mě film docela pobavil, byť o nikterak přelomový titul ve filmografii Milly Jovovich se určitě nejedná. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Skoro až TV príspevok do filmografie M.Jovovich , ktorú obdivujem skôr ako človeka , nie ako herečku. Neuveriteľne zbytoćný snímok , akých zhliadneš na monitore milióny. Milla , v úlohe učiteľky ( aj producentky filmu ) sa stane svedkom podrezávačky pri sexy hrátkach a vďaka " prosopagnosii " vlastne celý ten filmový prefabrikát vznikol. Ona totiž nerozpozná tvár vraha , takže celú minutáž sa to rieši. Keďže Mi bolo jedno , ako to dopadne , spadnem na 2ku. Tie investigatívne vyšetrovania , zisťovania a tápania idú totiž mimo Mňa. Napnutá som bola akurát - ako to dlho ešte potrvá ?Mohutne nepresvedčivý snímok. Milla potrebuje do ruky mačetu a ohodiť sa dotieravou zombie bandou - toto je však " wrong way " ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře zvládnutý mysteriózní thriller, bohužel ničím nepřekvapující, zdlouhavě nudný a se zcela zbytečnou romantickou linií... Během sledování filmu mi asi unikla jedna věc... Chápu, že člověk postihnutý "obličejovou slepotou" se učí rozeznávat lidi podle gest, oblečení atd., ale to opravdu nerozezná lidi (minimálně své přátelé, policisty...) podle hlasu? No, na jedno podívání za nevlídného odpoledne, proč ne, ale pochybuji, že si tenhle kus ještě někdy pustím... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)

Reklama

Reklama