Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

hladass 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře zvládnutý mysteriózní thriller, bohužel ničím nepřekvapující, zdlouhavě nudný a se zcela zbytečnou romantickou linií... Během sledování filmu mi asi unikla jedna věc... Chápu, že člověk postihnutý "obličejovou slepotou" se učí rozeznávat lidi podle gest, oblečení atd., ale to opravdu nerozezná lidi (minimálně své přátelé, policisty...) podle hlasu? No, na jedno podívání za nevlídného odpoledne, proč ne, ale pochybuji, že si tenhle kus ještě někdy pustím... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Průměrně natočený průměrný thriller s průměrnou zápletkou s nadprůměrnou Millou v hlavní roli. Asi se dá smířit se špatnými trikovými scénami (hlavně ty s tekoucí krví). Stejně tak se smířím s tím, že ve filmu je snad stovka herců a jen deset rolí :) Smířit se nedá s úplným závěrem filmu, který z něj dělá vlastně obyčejnou televizní zábavu. Stejně tak odhalení vraha je poněkud zbrklé - avšak docela překvapující. Ale jde zřejmě o film, kterých vznikají ročně stovky a ryhle upadají v zapomnění. Na jedno zhlédnutí ale postačí a ještě budete napjatí, kdo že to těm holkám udělal. PS: Nejde o horor. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší film s mojou obľúbenou Millou Jovovich, ktorý som si nemohol nechať ujsť a stal sa jedným veľkým prekvapením, nebola tam ani chvíľka keby som sa nudil. Milla bola skvelá, príbeh bol obstojný a ako hovorím, bolo stále na čo pozerať a tak to odsýpalo raz dva. Skvelý thriller s Millou Jovovich, tá je svedkom vraždy sériového vraha a po konflikte s nim upadá do kómy. Keď sa zobudí, nerozoznáva tváre. Skvelý nápad, jednotlivé postavy v jej okolí hrá niekoľko hercov naraz a aj o napätie tú nieje núdza. Námet je veľmi dobrý, po filmoch kde svedok buď stratí pamäť úplne alebo má iný handicap, je zápletka s nemožnosťou rozpoznať tváre skvelým oživením. Dej ako taký má potom silnejšie a slabšie stránky, ako už býva zvykom. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Film je postavený na veľmi originálnom nápade, ktorý je však miestami sabotovaný prácou pána scenáristu. Popri škrípajúcej logike však snímok našťastie disponuje aj decentnou atmosférou, ktorá mi občas evokovala 16 rokov starý Copycat. Rozhodne nadpriemerná zábava. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

O jednu hvězdu méně než bych normálně hodnotil za to, jak dle mého dobrý námět a potenciál filmu neuvěřitelně pohřbili... Z tohodle se dala vymačkat více. Škoda, že pozorný divák hned od začátku zná totožnost vraha a pak jen čeká, kdy ho konečně odhalí...moc dobře jsem nepochopil, proč ho nepoznala po hlase...románek z detektivem úplně k ničemu a závěrečný souboj úsměvný až hanba... Škoda. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama