Reklama

Reklama

Monstrum z galaxie Arkana

  • Československo Dům mezi hvězdami (pracovní název) (více)

Obsahy(1)

Málokterý film je bezmocnější, nežli tato neumělá sci-fi splácanina, která nabízí od všeho trochu. Nepomohlo ani, že na scénáři spolupracoval Miloš Macourek, že režie se ujal uznávaný tvůrce animovaných filmů Dušan Vukotić. Film vypráví o hotelovém recepčním, jenž si spřádá velkolepé představy o životě ve vzdálené galaxii, aniž tuší, že skutečnost může být někdy děsivější nežli sebeodvážnější fantazie. Ocitne se tváří v tvář bizarní příšerce, dokládající, jak ani trikoví odborníci na Barrandově nedokázali vyvolat strach. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na počudovanie som sa celkom bavila. Nesledovala som úplne pozorne, je to film, ktorý vám aj pri decentnej minutáži dovolí kresliť aj pozbierať zo sušiaka prádlo... ale dávam 3* za ten humor... to bolo také absurdné, bláznivé aj vypočítavé v jednom, že tie blbé fóry si ma jednoducho získali. Taká kravina, až je to srandovné. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že se postavy zbláznily. Pak že se Macourek zbláznil. A nakonec mi došlo, že se zbláznila produkce, protože schválila tuhle úchylárnu. Nechápu pro koho je film určený. Na dětský příběh je v něm moc nahoty a gore scén - jatka na oslavě jsou sice odlehčená vtípky, ale vizuálně dost drsná. Na vážně míněné sci-fi je skvělý námět rozředěný dementním příběhem. Na uměleckou vizi je to mizerně natočné a zahrané. Do škatulky legendárně špatných chlastacích filmů pasuje Monstrum z galaxie Arkana perfektně, ale předpokládám, že takovou ambici nikdo neměl. Nejspíš se střetl Macourkův sklon k bláznivým komediím se stylem režiséra Vukotiče, a ve výsledku prohráli všichni. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

"Ukaž se, ty plechová erotiko!" Tak tahle koprodukce se těžce nepovedla. I přes scénář Miloše Macourka je 80% filmu nesnesitelně nudnou ucouranou záležitostí, možná i protože v obsazení drtivě převažují jugoslávští herci. Macourkův vklad je znát na bizarní scéně svatebního masakru (jinak celkem hororově fungující), tenhle druh humoru v dialozích snad uměl jen on. Ta jedna hvězdička je za Švankmajerovo monstrum, které má svůj nechutný půvab a dokáže diváka aspoň trochu pobavit právě na zmíněné svatbě. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Scifi? Vážně? Těžko se tomu věří, ale jde o příběh jednoho spisovatele, který si vymyslí tři postavy mimozemšťanů, kteří pocházejí z galaxie Arkana a jednoho dne se s nimi potká na ostrově nedaleko svého bytu. Snaží se s nimi vypořádat a ke konci už jde o krutou komedii, při které monstrum vběhne na oslavu české svatby a po pár ránách z pušky do jeho těla se rozhodně, že všechny české filmového hvězdy v místnosti umřou jeho vinou. Tak se i stane a co na to mimozemšťané? Co by, prostě vrátíme čas :). Neskutečně stupidní scifi, které potěší maximálně milovníky béčkových nebo céčkových sci-fi, které se neustále tváří vážně. ()

Martrix odpad!

všechny recenze uživatele

Musím podotknout, že pokud je obsah uvedený u tohoto filmu oficiálním textem distributora, tak před distributorem smekám. Nebývá pravidlem, že někdo napíše o "svém" filmu: Málokterý film je bezmocnější, nežli tato neumělá sci-fi splácanina... . Úplně tím vzal vítr z plachet všem kritikům, kteří si po zhlédnutí této debiloviny udělali čas na písmenkovou pomstu. Lidi, jestli jste se na to ještě nedívali, tak to ani nedělejte. Místo toho třeba vyluxujte, nebo házejte z okna tvrdý rohlíky po kolemjdoucích...prostě cokoliv jiného, co by se aspoň trochu víc blížilo zábavě, než tento film. Jediná věc, která mě pobavila, bylo zahoukání sovy v jednom z "napínavých" okamžiků. To jsem se mohl potrhat smíchy. Nevím kdo, nebo co je Dušan Vukotič, ale doufám že už žádné další "sci-fi" nenatočí. PS: přesně pro takové filmy si šetřím odpad! Tento film má pouze cenu celuloidu, na který byl vyzvrácen a několika metráků gumy, které použil Švankmajer na "monstrum" ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Filmovanie prebiehalo v Dubrovníku a na ostrove Locrum. (dyfur)
  • Mezinárodní filmový festival vědeckofantastických filmů v Terstu udělil snímku Zvláštní cenu poroty. (Terva)
  • Pôvabná mimozemská robotka aj slizké galaktické monštrum je z dielne Jána Švankmajera. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama