Reklama

Reklama

Monstrum z galaxie Arkana

  • Československo Dům mezi hvězdami (pracovní název) (více)

Obsahy(1)

Málokterý film je bezmocnější, nežli tato neumělá sci-fi splácanina, která nabízí od všeho trochu. Nepomohlo ani, že na scénáři spolupracoval Miloš Macourek, že režie se ujal uznávaný tvůrce animovaných filmů Dušan Vukotić. Film vypráví o hotelovém recepčním, jenž si spřádá velkolepé představy o životě ve vzdálené galaxii, aniž tuší, že skutečnost může být někdy děsivější nežli sebeodvážnější fantazie. Ocitne se tváří v tvář bizarní příšerce, dokládající, jak ani trikoví odborníci na Barrandově nedokázali vyvolat strach. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Monstrum z galaxie Arkana" - když jsem jako kluk poprvé četl tenhle titulek na plakátech s programy pražských kin na zdi před naším barákem, na kterou jsem téměř denně zhypnotizovaně zíral, pocítil jsem asi to největší možné vzrušení, jakého jsem byl někdy v deseti letech schopen. Mně, malému nadrženci na sci-fi a horrory, kterýchžto žánrů se v Československu té doby bolestně nedostávalo, tenhle slastný název sliboval obé zároveň! A i když byl film kvůli nějakým těm nahotinkám v jeskyni myslím od dvanácti, hned při první příležitosti jsem na něj někoho z rodičů ukecal. A ještě jsem se na něj pak několikrát vrátil s kamarády, jak pamatuju. Sice jsem malinko zklamaně cítil, že to není tak úplně přesně to co jsem si vysníval, ale některé okamžiky se pro mě přesto staly orgasmickými a nezapomenutelnými. Konkrétně tedy všechny okamžiky s monstrem a hlavně s androidkou Androu (nejspíš od té doby mám fetišistickou slabost pro sexy robotky, mimozemšťanky, královnu Borgů a podobné zjevy). Nejšílenější moment filmu (bizarní scénu s kojícím vousatým otcem) ale moje podvědomí milosrdně téměř vytěsnilo - ještě i dnes se o mě při ní pokoušela nevolnost, mdloby a záchvat panické úzkosti. A po více než třiceti letech od poslední projekce oceňuju navíc i báječně horrorové audio. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica tejto sci-fi béčkoviny dosť nuda, v tej druhej sa to dosť zvrhne, príde na masaker cez svadbu ten je teda silný nárez, kde príde aj na zjedené či utrhnuté končatiny hostí príšernou príšerou, ktorá keď sa naštve tak chrlí oheň, omamné plyny či toxický sliz, nevyhneme sa tu ani romantike s androidkou, nechýbajú tu dokonca nudisti ktorý sa chcú spriateliť z mimozemšťanmi,... nuž príbeh je balast ale tí čo robili triky či masky si v celku dali záležať určite tento sci-fi "brakový" skvost stojí za pozornosť. /40%/ ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jsou to sice slabší 4 hvězdy, ale jsou.  Možná je i kvůli tomu, že tato Jugoslávsko-československá, tak trochu fantasmagorie má zajímavé nápady i provedení.  A tady má velmi nízké hodnocení, tak jsem jednu hvězdu přidal. Nesmíme zapomenout na Švankmajerova Mumu (slavná scéna masakr na svatbě), hračku mimozemských dětí Uly a Targa, jejich vychovatelkou - androidem Androu. Ti všichni pochází z planety Tugador v galaxii Arkana. Robert Novak má bujnou a trochu nebezpečnou fantazii. To má sice kde kdo, ale ne každý má tellurgii. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to sice neobjektivní, ale já jsem se celou dobu parádně bavil. Ed Wood byl překonán, ačkoliv o tom moc lidí neví. Představte si vetřelce, který vypadá jako zkříženina Adély (která ještě nevečeřela) a slona a v hlavní roli neohroženého vetřelcobijce Karel Augustu, jehož hlava bohužel skončí v míse s polévkou, což vlastními slovy hodnotí negativně, protože neví "čím bude teď střílet". Film ze scénáristického hlediska asi od poloviny marně lapá po dechu, ale zato se tu objevují o to absurdnější situace a vše vrcholí záběrem, kdy se mimozemšťané vrací do své galaxie a vypadá to, jakoby jeli autobusem. Super, doporučuju ke shlédnutí! ()

Martrix odpad!

všechny recenze uživatele

Musím podotknout, že pokud je obsah uvedený u tohoto filmu oficiálním textem distributora, tak před distributorem smekám. Nebývá pravidlem, že někdo napíše o "svém" filmu: Málokterý film je bezmocnější, nežli tato neumělá sci-fi splácanina... . Úplně tím vzal vítr z plachet všem kritikům, kteří si po zhlédnutí této debiloviny udělali čas na písmenkovou pomstu. Lidi, jestli jste se na to ještě nedívali, tak to ani nedělejte. Místo toho třeba vyluxujte, nebo házejte z okna tvrdý rohlíky po kolemjdoucích...prostě cokoliv jiného, co by se aspoň trochu víc blížilo zábavě, než tento film. Jediná věc, která mě pobavila, bylo zahoukání sovy v jednom z "napínavých" okamžiků. To jsem se mohl potrhat smíchy. Nevím kdo, nebo co je Dušan Vukotič, ale doufám že už žádné další "sci-fi" nenatočí. PS: přesně pro takové filmy si šetřím odpad! Tento film má pouze cenu celuloidu, na který byl vyzvrácen a několika metráků gumy, které použil Švankmajer na "monstrum" ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Mezinárodní filmový festival fantastických filmů v Madridu udělil snímku dvě ceny, a to v kategorii nejlepší film a Cenu odborné poroty za nejlepší masky. (Terva)
  • Pôvabná mimozemská robotka aj slizké galaktické monštrum je z dielne Jána Švankmajera. (Raccoon.city)
  • Mezinárodní filmový festival vědeckofantastických filmů v Terstu udělil snímku Zvláštní cenu poroty. (Terva)

Reklama

Reklama