Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lázeňská komedie plná zlodějů a podvodníků, převleků, trapasů a nedorozumění, ale především bláznivého humoru... Televizní komedie scenáristky Anny Vovsové a režisérky Zuzany Zemanové Šejk se odehrává v malých léčebných lázních někde na severu Čech. Podařená partička ochotnických herců se zde skrývá před zákonem, aby se co nejdříve dostala do ciziny a unikla tak zaslouženému trestu za vyloupené klenotnictví. Rozpory však neexistují pouze uvnitř této skupinky, ale i mezi ředitelem lázní a ženským personálem, především mezi ředitelem a jeho vlastní dcerou, masérkou. Ta mu odepře poslušnost a dává výpověď ve chvíli, kdy náhrada za ni neexistuje. To vše přináší řadu komediálních situací, ve které nechybí ani převleky mužů za ženy a není v nich nouze o smích. Komedie Šejk tak připomene slavnou a úspěšnou divadelní hru i film Charleyova teta. Televizní film Šejk má ctižádost stát se situační crazy komedií, tedy žánrem, který na naší obrazovce v rámci dramatické tvorby absentuje. V hlavních rolích se představí Jaroslav Dušek v roli ředitele lázní a Miroslav Táborský v úloze vydařeného šejka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Kurva!!Omlouvám se,že začínám tak sprostě,ale co tohle mělo znamenat???Pokus o parodii na parodii??Prvních 10 minut jsem nevěřícně zíral a nevěřil jsem vlastním očím,chvílu jsem si myslel,že su zhulenej,protože to co tam začal předvádět Dušek s Polívkovou to je nad hranice mého chápání a vkusu!!Tady se nemá cenu rozepisovat o „ději“,doporučuji se tomuto „skvostu“ české televizní tvorby obloukem vyhnout.Kdo má opravdu rád český kvalitní film,tak nemůže hodnotit jinak než já.Fuj,hanba,ostuda!!Myslím,že horší věc už nepotkám…ikdyž se chystám na Čepel smrti a to bude myslím taky „klenot“ nad klenoty. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Umím si představit, že tuhle komedii mohl s minimálními rozdíly natočit v 70. letech Zdeněk Podskalský. Ředitele lázní by hrál Lubomír Lipský, falešného šejka Vladimír Menšík, kyselou tlumočnici Jiřina Bohdalová. A umím si představit, že v jejich podání by to vyznělo o něco líp. Shovívavě bychom pokývali hlavami a pomysleli si, "no jo, ty normalizační televizní komedie, co víc od nich čekat". Ale fakt, že něco takhle pitomého natočila ČT v roce 2009 a bez uzardění odvysílala v prime timu, je těžké něčím obhájit. 20% ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Česko-arabská crazy travesti konverzace pro náročného diváka. Scénáristka Anna Vovsová použila neoriginální crazy zápletku, herci se při natáčení museli strhat smíchy a divák je z toho Tonda… Až z informací o filmu jsem se dověděl, že se jednalo skutečně o partu ochotnických herců. A já myslel, že užívali vlastní argot. Aspoň že se tvůrci nesnažili o devadesátiminutovou zábavu… Zajímavostí je, že jednu z šejkových manželek si zahrál i předseda českého PEN klubu Jiří Dědeček. “A nezapomeňte se voholit, ženská.“ ()

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

potvrzení známé pravdy že když se při natáčení sejdou kamarádi a známí, každý si něco zahraje (jirka dědeček ad.) a válejí se smíchy, divák tak obvykle nečiní. Když vzpomenu na Eine Kleine Jazzmusik a tehdejší citlivou práci paní režisérky, poněkud mi běhá mráz po zádech nemluvě o pocitech děsu (doporučuji si pustit Bože, jak hluboko jsem klesla). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Prostředí 5/10/// +Polívková byla roztomilá, hudba celkem hezká, občas to byla sranda -je tu i pár méně oblíbených herců, konkrétně Dušek, Medvecká a Tomicová, dějově je to stupidní blbost/// Trošku to pobavilo, něco bylo pěkné, ale že bych po považoval za kvalitní film na nedělní večer, to se opravdu říct nedá./// Celkem 52%/// ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama