Reklama

Reklama

Caprica

(seriál)
Kanada / USA, (2009–2010), 13 h 57 min (Minutáž: 43–92 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Eric Stoltz, Esai Morales, Paula Malcomson, Alessandra Torresani, Magda Apanowicz, Brian Markinson, Genevieve Buechner, Polly Walker, Panou, Scott Porter (více)
(další profese)

Epizody(18)

Děj se točí kolem rodiny Graystonových a Adamsových, kteří žijí na mírumilovné planetě zvané Caprica. Brzy dojde k průlomu ve vědeckém vývoji a světlo světa spatří první robot s umělou inteligencí - Cylon. Nikdo nemá ani tušení, že by vše mohlo vyústit v nepředvídatelné následky, které mohou ohrozit celé lidstvo. Caprica je spin-offem seriálu Battlestar Galactica a představuje nám dění před 58 lety, než nastal "Pád dvanácti kolonií". (Fallen_One)

(více)

Recenze uživatele Petroff k tomuto seriálu (2)

Caprica (2009) 

Zatím občas dost divný dialogy, kdy lidi neříkaj, co by měli, aby osvětlili nějakou situaci, skutečnost... prostý sdělení fakt, která jsou pro situaci dost zásadní... hodně z věcí, co se občas dějí jsou hloupě "klasicky náhodný", případně rovnou blbý, ale co... Na druhou stranu z toho cítím prima scífko... Já nemusím laserový bitvy a tak, takže mi dost vyhovuje trochu komorní retro (často až do noir) atmosféra. K tomu slušnej vizuál... 3.ep.:tušim, že chápu podstatu "božskýho poslání" Zoe - good!! velmi good, ač mi to do teď přišlo hloupě "nábožně" podaný. Virtualizace NETu mi přijde v poho, zvláštní jsou ale VHS kazety a CRT monitory na fízlárně, ale to jde zas asi o "atmo", která - musím se přiznat - se mi zamlouvá. !! ... Budu pokračovat... zatím 3-4*--- poznámky pod čarou, spoilery: nesnáším postavu Clarice Willow - odporně mi připomíná Ilonu Csákovou, na 12-ti známých světech existuje 1ks revolučního procesoru, hmm...jasně... Co se týče globálního pojetí, sledujeme "elity", které rozhodrují o osudech, budiž... svět je ale jinak zoufale prázdný, i když to není znát. Zajímavá, ale i trochu hloupá mi připadá absence 3 robotických zákonů, ale on celej ten "vesmír" je takovej divnej... takže no problem....4* jsou asi jasné. Stupidit je tu fakt dost, zvlášní ale je, že mě nijak nepobuřujou, jen je sleduju, ale pořád se klidně bavím... dobré.. ()

Pilot (2009) (E01) 

Zajímavé. Docela poutavé. Prima hudba - především ta ve V-clubu... Slušně nahozená virtuální síť. Relativně jsem se snažil přijmout možnost zálohy mozku, vědomostí, vzpomínek synopsí... myšlenkových pochodů, charakteru... a i jsem si to tak nějak odkývnul - jakože se holka řádně nascanovala, a pěkných pár hodin měla hlavu připojenou k síti, aby tam nahrála své ... "alter ego" ... Je tu zmíněn datový objem "člověka" cca 100TB. Já se obávám, že to bude krapet víc... ale kdo ví... každopádně jsem skoro zklamaně odpadnul, když týpek v pohodě zrekonstruuje kámošovu dceru z 300MB. Vtipný a zároveň ohromně smutný je pro mě fakt, že se to evidentně bude hodně zabývat náboženstvími, vírou... a tak... Pro mě je to plus i mínus... Uvidím, jak se s tím poperou. každopádně už v piloty mě pár myšlenek zaujalo, pobavilo... Zoe je teď u naší matky, bohyně Athény, Lacy. Bude o ní pečováno. Bude milována a hýčkána po zbytek věčnosti. Moc to nepomáhá, že? Pravda je, že mně to také příliš nepomáhá. Zoe je mrtvá. A žádné svitky, modlitby, oběti ve chrámech, nic z toho nám ji nevrátí, že? ()

Související novinky

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

Reklama

Reklama