Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dětí jako Kevin je bohužel hromada a jen málo z nich se dokáže vyšvihnout a žít normální život. Přesto to není zase jev tak výjimečný. Z tohoto hlediska není tenhle příběh nijak originální v porovnání s tím, co se na toto téma standardně točí. V tomto případě jeho specifičnost spočívá ve zpracování, které se zaryje pod kůži a v hereckém obsazení, kdy i přes výrazný projev Ruperta Frienda jednoznačně boduje Natascha McElhone. Tuhle herečku mám strašně rád, protože na mě vždy působila svou zvláštní krásou i výborným vystupováním. Ale tady se změnila v čarodějnici nejtěžšího kalibru a v noční můru všech týraných dětí. Jediné, co bych filmu vytkl, byla jedna ze závěrečných scén, která působila jako ze špatné romantické komedie (všichni asi vědí, co mám na mysli). Nicméně pokud se stala tak, jak je podávána, tak se filmařům poníženě omlouvám.. 90% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Šialene drsný príbeh, až ťažko uveriť, že by mohol byť podľa skutočnej udalosti, skôr podľa skutočného románu. Už len postava krkavčej matky, Frankensteina v sukni, to bilo do očí najviac, takúto rolu Nataschi asi nikto nezávidí. Prvá drsná polovica sa príbehovo dala chápať, ale v poslednej časti sa to priblblými obratmi zvrhávalo (olúpenie mafiánskych šéfov) až po nebeský záver. Akoby v závere došla scénaristovi sila vymyslieť niečo normálne. –––– Niekedy sa osud na chvíľu odvráti. Možno sa zameria na nešťastie niekoho iného a anjeli šťastia vás zveria do bezpečných rúk. –––– Život nie je o minulosti, ale o budúcnosti. A o tom, ako ju šťastne môžete dosiahnuť. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Osud Kevina Lewise je celkem zajímavej. Problém je v tom, že film na mě působil strašně odfláknutě. Třeba bitky v tomhle filmu jsou asi nejhorší, co jsem měl zatim tu čest vidět. To snad museli točit nějaký naprostý diletanti nebo slepci. Sice bitky tady nejsou to nejdůležitější, ale je jich ve filmu poměrně dost. Pak jsou tam různý podivný skoky v čase. Píše se rok 1985, za chvilku je hlavní postava někde na diskotéce, kde hraje písnička Black box - Ride on time (píšnička je z roku 1989), o něco později ve filmu zazní ještě písnička Pat & Mick - I haven´t stopped dancing yet (taky 1989), pak tam někdo odjíždí Mercedesem Céčkem (1993). Možná to nejsou skoky v čase, ale zase další ukázka toho, že je film prostě odfláknutej. Taky mi nějak moc neseděl herec v hlavní roli a hlavně nikdo v tom filmu, přestože se podstatná část odehrávala někdy na přelomu 80. a 90. let, neměl mullet! Jinak bych film doporučil spoluovčanům, který jsou přesvědčený o tom, že když navlíknete žáky ve školách do uniforem, tak se smažou sociální rozdíly a zmizí šikana. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Původně jsem zamýšlela dát o hvězdičku míň, protože jistá část filmu mi přišla až zbytečně zdlouhavá a rozvleklá, říkajíc to samé co by se dalo vyjádřit šikovným sestřihem - až poslední část filmu mě přesvědčila, abych od toho upustila. Ale to nic nemění na tom, že The Kid je vynikající drama s perfektně zvolenými herci, kde sílu příběhu umocňuje fakt pravdivosti. ()

Schuldiner odpad!

všechny recenze uživatele

Drama, který je díky režii a hereckejm výkonům k smíchu, neni drama! Takhle trapně natočenej film jsem už dlouho neviděl. Ubohost první kategorie! Klišé nad klišé. Stovky klišé.. Klišé v dramatický složce, klišé gangsterský, romantický.. Klišé v chování postav.. Ve všech ohledech a detailech desítky klišé. Z čehož vyplývá neskutečná nuda. I ty rvačky byly udělaný katastrofálně! Odpad, jak vyšitej! Téměř nedokoukáno! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)

Reklama

Reklama