Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

zuzanocka 

všechny recenze uživatele

,,Život nie je o minulosti, ale o budúcnosti a ako šťastne sa do nej dostaneš." Naozaj smutný film o živote Kevina, chlapca ktorý bol bitý životom a bol bitý aj doslova.. A to veľmi.. Neskôr pútavý príbeh muža, ktorý bojuje o prežitie, domov a lásku.. Taaaaak strašne som mu priala nech je konečne šťastný - a podarilo sa :) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Tradiční životní příběh underdoga, kterého sledujeme už od jeho útlého dětství. Hlavnímu hrdinovi se neděje prakticky nic dobrého a pokud se alespoň trošku něco dobrého objeví, tak příjde ještě něco horšího, co ho okamžitě vrátí na úplné dno. Velmi těžko se na to kouká. Hlavní hrdina trpí naprosto abnormálně a já jsem trpěl s ním. Nic, co bych si užil a nic, co bych chtěl sledovat. Já vím, je to cíl a v tomhle aspektu Kid naprosto exceluje. Bohužel možná až příliš, a tak je sledování téměř až fyzicky nepříjemné. Příběh se zaklíná berličkou, že je inspirován skutečnými událostmi, což možná umocňuje jeho nepříjemnost. Navíc mi neseděl Rupert Friend v hlavní roli. Prapodviný a ukňouraný projev, který asi seděl do tohoto rámce, ale mě neuvěřitelně iritoval. Za mě čistě subjektivně negativní hodnocení pro tento film Nicka Morana. ()

Reklama

Schuldiner odpad!

všechny recenze uživatele

Drama, který je díky režii a hereckejm výkonům k smíchu, neni drama! Takhle trapně natočenej film jsem už dlouho neviděl. Ubohost první kategorie! Klišé nad klišé. Stovky klišé.. Klišé v dramatický složce, klišé gangsterský, romantický.. Klišé v chování postav.. Ve všech ohledech a detailech desítky klišé. Z čehož vyplývá neskutečná nuda. I ty rvačky byly udělaný katastrofálně! Odpad, jak vyšitej! Téměř nedokoukáno! ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dost nevyrovnaný film,který mě místy spolknul a to hlavně v pasážích bez dialogů,kdy děj plyne jen za doprovodu (výborné) hudby,aby mě zase po chvíli vyplivnul a já přemýšlel jen o tom jak ochotnické až parodické výkony tihle dobří herci předvádějí.Hlavně Natasche McElhone sem nevěřil vůbec nic a můžou si ji maskovat na ježibabu jak chtějí,ale ty hezké oči nezakryli.Do té role se totálně nehodila.Postupně jde ale kvalita nahoru a finále to vystřelilo ke čtyřem hvězdám,protože tohle byl prostě dobrý příběh,který mě i přes to nevydařené herectví (proto ne 5),nenechal chladným.Moran měl prostě štěstí,že měl v rukou takový scénář (no spíš příběh než scénář),protože režii moc nezvládl a ty herce si měl pohlídat on. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Skutečný příběh chlapce, kterého matka nenáviděla a týrala jak psychicky tak fyzicky. Při dospívání byl ve škole šikanován a v dospělosti s ním kde kdo vymetl. Nakonec se sám postavil na vlastní nohy a vzepřel se špatnému osudu. Příběh tohoto snímku mě dostal a konečně jsem po dlouhé době viděl kvalitní film s kvalitním příběhem. Režisér tento film vzal do správné ruky a vytvořil povedený film... 8/10 = 80% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno