Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nevím, do jakého segmentu Disney Enchanted směřuje, ale nezdá se mi jako film pro děti, natožpak pro dospělé (nabízí se otázka, jak se princezna tak rychle naučila používat věci z jí neznámého světa). Na můj vkus je tu přííííliš mnoho zpívání a kdybych Amy Adams neviděl v Pochybách, tak bych si myslel, že umí jen afektovaně přehrávat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $127,807,262Tržby Celosvetovo $340,487,652Tržby za predaj DVD v USA $87,432,792 //počet predaných kusov 5,399,643║ Pekná žánrová uťahovačka, škoda že tých trefných vydarených vtípkov nebolo o trošku viac, lebo miestami to potom takpovediac nudí takou trošku pasivitou deju ale ináč sa mi to navážanie do rozprávkové sveta páčilo. Herci boli obstojní, triky tiež, takže určite sa to dá označiť za ten lepší nadpriemer, čo má niečo do seba, plus pesničky a atmosféra okolo nich je moc chytľavá. /70%/ ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Úžasně romantický film. Pohádky nepatří k mým oblíbeným žánrů filmů, protože všichni skončí šťastně až do smrti a se skutečným životem to opravdu má pramálo společného. Tady mi to však vůbec nevadilo a dokonce mě to až okouzlilo. Amy Adams byla v roli zasněné princezny s krásnými šaty naprosto dokonalá, James Marsden opět předvedl jak neumí hrát, Susan Sarandon jako zlá čarodějnice byla výborná a k tomu úžasný chipmunk. A asi největší překvapení mě čekalo, když z kanálu vylezl Nathaniel. Když jsem viděla jeho kreslenou podobu první co mě napadlo bylo, že vypadá jako Timothy Spall, o to větší jsem měla šok, když z kanálu opravdu vylezl on (vím, že postavy byli nakreslené podle herců, ale ani u jednoho mi nepřišla ta podoba tak jasná). Abych to zkrátila, tenhle film bych opravdu doporučila, okouzlil mě natolik, že mu dám plné hodnocení. 5* ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka nabízí ve skutečnosti daleko větší porcii zábavy, než romance. Dojímání a slzičky tu ale nejsou zapotřebí. Disney vytáhl z rukávu vskutku královský trumf. Nálož klišé se daří krásně zneužívat a obracet ve svůj prospěch a i přestože sem tam nějaká ta ostrá nebo spíše ostře míněná kulka proletí až do hlediště, stále převládá ten pocit, že hlavním cílem bylo diváka hlavně pobavit, vykouzlit na jeho tváři úsměv a nabít ho pozitvivní předvánoční energií. Nějakým zvláštním způsobem mě Kouzelná romance stále přitahovala v myšlenkách k Lásce nebeské. A přestože k její geniálnosti má tahle Disneyovka ještě pár skoků - nadšení, úsměv ani pozitivní nálada ze mě nevyprchali ještě dlouho po vychladnutí promítačky. Zbytečně prodloužený konec byl bohužel trochu na draka a proto mé formální hodnocení zakotví na 7/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

V televizi popletli popis a tak mne nalákal Josh Brolin, který zde ale bohužel nehrál. Ale je to určitě jedna z těch lepších pohádek i když mám několik výhrat například k rychlosti s jakou si princezna zvykla na okolní svět a vyčistila záchod i vanu a použila dokonce vysavač. Další výtka se týka mentality královny která je totálně nasazená pro vraždění i když je jasné, že princ už si nikoho brát nebude. A scéna s drakem za mne srazila jednu hvězdu. Zbytek je milý a místy i docela vtipný a nechávám proto nadprůměrné hodnocení tří hvězd. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

  • Když se Giselle dostane do New Yorku, uvidíme v pozadí plakát na muzikál Wicked, ve kterém účinkuje Idina Menzel, která si zde zahrála Nancy. (HellFire)
  • Právnická firma, ve které pracuje Robert, se jmenuje Churchill, Harline and Smith, což jsou příjmení skladatelů písní k pohádce Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). (HellFire)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama