Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Může být nevěra základem šťastného manželství? Šarmantní bonviván Rudolf je o tom přesvědčen: „Ženská má mít pocit, že o chlapa musí bojovat, musí se snažit, aby si ho udržela. A hlavně, ženská se nesmí nudit!” Rudolf s úspěchem uplatňuje svou divokou teorii v každodenní praxi a to s neutuchajícím elánem, který je u čerstvého šedesátníka záviděníhodný. O to víc pak nechápe naivitu svého nesnesitelně korektního zetě Ondřeje, který pro samé svědomité plnění povinností nevnímá, jak nebezpečně se jeho žena Alice začíná nudit. Milující tatínek a kamarádský tchán Rudolf proto nabídne Ondřejovi několik prověřených rad, jak vnést do skomírajícího manželství potřebný vzruch. Koneckonců jde o rodinné štěstí jeho jediné dcery... Z nudného slušňáka Ondřeje se pak díky románku s krásnou Šarlotou skutečně stává sebevědomý pán tvorstva, obletovaný milenkou a obdivovaný vlastní manželkou. Situace je to sice krásná, ale dlouhodobě neudržitelná. Už proto, že skutečnými pány tvorstva jsou pochopitelně ženy. Ondřeje čeká smršť komediálních situací, kterým čelí s odzbrojující kombinací typicky mužských vlastností - hravou vynalézavostí a nezničitelnou nadějí, že všechno dobře dopadne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 191)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fajnšmekrovská sbírka, Bolečku, uměly říct: „sýr“..? Ač si myslím, že cit i myšlení jsem prozatím nikde nevytrousil, necítil jsem se touto "pavlačovou amoralitou" uražen, pohoršen, ba dokonce ani zhmožděn. Kdyby si, cituji bezskrupulózní havířskou kometu těchto stránek: "v plísňákách odění yntelechtuánové s mastnými vlasy", občas nasadili doktorem předepsané dioptrické brýle, všimli by si, že ŽIVOT kolem nich je přesně takový. Lascivní, povrchní, nelogický a potměšilý. Můžete být znechuceni, ale to je tak všechno, co s tím, obzvláště u komedie (!), můžete udělat. A nebo si vypíchněte ústřední myšlenku, že není důležité ke komu člověk odchází, ale za kým se vrací, samozřejmě za předpokladu, že se od sebe odliší drobná avantýra a dlouhodobý poměr.. Vadily mi však jiné věci. Režisérova už od počáteční myšlenky nepokrytá snaha dostát svého příjmení, stereotypní herectví klonu Záruby a Muldera (Macháček), slon v dějovém porcelánu v podobě úmrtí jedné z postav (bez něj by to myslím bylo mnohem zajímavější, byť scénáristicky náročnější) a hlavně ta šablonovitost tuzemské komedie, která kodrcá po kolejích Viewegh-Hřebejkovské lokální tratě. A mimochodem, trošku mi neštymovalo v castingu, že by někdo s tělem Čvančarové podlehl kouzlu prostého taxikáře s dávno propadlou licencí. Abych uvěřil, musel by to být rovnou majitel sítě taxislužeb a nebo vlastník opravdu velikého tága. Na kulečník, pochopitelně.. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

I když romantické komedie nemusím, tahle mě zaujala. O to víc se divím, když je česká. Bolek Polívka poradí Jiřímu Macháčkovi, že jediný způsob, jak zachránit rozpadající se manželství je nevěra. A ten do toho praští s úchvatnou Vicou Kerekes. Samozřejmě mu to ale nemůže procházet do nekonečna. A Polívka si chce taky užít. No ale špatné to nebylo. Plus k tomu mají Mig 21 perfektní písničku. :) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Má mezi nohama kompas, který mu ukazuje směr. Nemůže za to." Nevěra "pod kontrolou" je výtečná adrenalinová zábava, kterou doporučují čtyři z pěti spokojených manželů. My totiž nedokážeme odolat svádění ženy, disponující vydařenými proporcemi a přirozenou schopností kdykoli beze studu zneužít situace v nadržencův neprospěch. Jenže já to alespoň teoreticky zvládám, takže jsem si mohl s nadhledem užít tento snímek, v němž jen pár dramatických momentů zbytečně ruší komediální pohodu. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Nu ano - kozy! Hlavní devíza celého filmu. Pak dlouho nic a pak Macháček. Zbytek hereckého osazenstva průměr až podprůmĕr (od Polívky nikdy nečekám výkon na Oscara, ale trochu přirozeněji působit mohl). K samotému filmu pak jedna výhrada - a to odpustit si zbytečná dramatická klišé. Jinak ovšem velmi slušná zábava na chvíle, kdy človĕk chce či potřebuje vypnout. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení filmového léta 2011. O to příjemnější, že jde o komedii z české dílny, což v poslední dekádě bývá spojení veskrze odpadní. Měl jsem to štěstí zhlédnout Muže v naději čistě v pánské společnosti, tudíž jsem se před žádnou slečnou nemusel tvářit pohoršeně a za každou druhou scénou pronášet věty typu "ale takhle to nechodí u všech mužů, vážně!" Protože víte vy co? Chodí! :-) Tenhle film v sobě ukrývá návod, poučení a realistický obraz partnerského soužití zároveň. Dokonalým způsobem vykresluje fakt, že muži a ženy jsou ve své podstatě naprosto stejní. Záletují všichni, jen s tím rozdílem, že zatímco muž se tím pyšně chlubí a pečlivě si vede kartotéku, žena mlčí a nedává nic znát, aby mohla hrát v případě odhalení partnerovy nevěry ublíženou hysterku i přes svou nevěru vlastní. No a teď se suďme navzájem, co je horší? Muži v naději jsou nadčasovým filmem, který v sobě nosí obrovskou porci pravdy, i kdybyste se na protest třeba umlátili k smrti. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (20)

  • Film se točil 36 natáčecích dní. (OxiDaksi)
  • Když Jiří Macháček vchází do podniku Café Max, ve skutečnosti vstupuje do pražského Divadla na VInohradech. (kosticka7)
  • Interiéry Ondřejovy restaurace se natáčely v tehdejší restauraci La Provence, Štupartská 9, Praha. (JsemPohodlny)

Reklama

Reklama