Reklama

Reklama

Autobus se zaměstnanci jede na firemní výlet, pak se zastaví na mostě, který je v rekonstrukci. Jeden z nich, Sam, se řízne o sedadlo do prstu a při pohledu na krev má předtuchu, že most spadne a zemře mnoho lidí, včetně jeho kolegů a přátel. Na nic nečeká a přesvědčí své přátele, spolupracovníka a šéfa, aby opustili most, že se brzy zhroutí. Tím, že ho uposlechli, si zachránili životy. Agent FBI Block má s touto skutečností problém. Ví sice, že Sam se na zhroucení mostu nijak nepodílel, ale chce vědět, jak je možné, že tušil, co se stane. Po zádušní mši za zemřelé kolegy jsou Sam a jeho přátelé osloveni místním koronerem, který je varuje, že smrt nelze podvést. Všichni si myslí, že to jsou jen řeči, a neberou na jeho varování zřetel. Jenže tyto nic netušící duše neměly přežít! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (690)

Falko 

všechny recenze uživatele

Je to stale o tom istom, len tentokrat sa stane tragedia na padajucom moste, kde malo zomriet urcity pocet ludi, ale niektori z nich sa zachranili a to sa ,,Zubatej" nepacilo. Len jedna vec ma tam akosi iritovala a to vyzvanajuce mobily z konca 90-tych rokov. To som fakt netusil, ci ti hlavni hrdinovia nemali peniaze na smartfony alebo to bol zamer, avsak na konci to bolo vsetko vysvetlene :-) Nevadilo mi, ze je to stale o tom istom, pretoze sposob, akym hrdinovia zomierali je vzdy iny a vzdy napinavy a to ma bude bavit aj v pripade sestky, ak sa niekedy natoci. _________ Nicholas D'Agosto - (Sam Lawton) +++ Emma Bell - (Molly Harper) +++ Miles Fisher - (Peter Friedkin) +++ Ellen Wroe - (Candice Hooper) +++ Jacqueline MacInnes Wood - (Olivia Castle) +++ P.J. Byrne - (Isaac Palmer) +++ Courtney B. Vance - (Agent Jim Block) +++ Tony Todd - (William Bludworth) +++ Roman Podhora - (John) +++ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hitchcock dokázal svým filmem znechutit divákům sprchy, Spielberg přímořské pláže, ale kam se ti příštipkáři hrabou na sérii Nezvratných osudů, které vám znechutí hned několik věcí jediným svým dílem! Takže jestli zrovna uvažujete třeba o laserové operaci očí nebo o akupunktuře, radši se vyhněte pětce obloukem. Stejně tak, pokud máte problém s tím, že scenáristé opět drkocají hluboko ve vyjetých kolejích série a zajímavý nápad s obětováním jiných lidí Smrti namísto sebe dostatečně netěží, takže jejich hlavní devízou jsou nejlepší úvodní nehoda od dvojky, i nadále veleefektní a ultrabrutální mordy a černočerný humor. Plusem budiž finále uzavírající celou ságu do kruhu (žádnou velkou rafinovanost ale nečekejte) a pozoruhodným bonusem pro mě byla ta mladá kopie Toma Cruise, která mě naprosto fascinovala. Ve dvou momentech mi pak film připomněl sérii PÁTKů TŘINÁCTÉHO - nejdřív úvodními titulky s tříštícím se sklem a poté (poněkud zbytečným) závěrečným sestřihem vražd z předchozích dílů (oba tyto atributy najdete v PT). ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Parádní film. Když padal most, tak jsem ani nedýchal. Napětí, skvělé herecké obsazení a zajímavý konec. Bohužel, už 2 roky se chystám na laserovou operací očí a díky tomu, co jsem ve filmu viděl, to zase odkládám :-( Jinak jsem se bavil. Už se těším na BLU RAY. dne 28.01.2012 - TAK BLU RAY paráda, film nemá chybu. DTS,zvuk - už jsem to viděl 5 x a vždy jsem při padání mostu nadšením zatleskal :-) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

recyklujeme po páté. Kdyby to neběželo v TV sám bych se do toho nepustil. Tahle série už dávno ztratila svoje kouzlo a to počínaje druhým dílem. Postavy a jejich osudy ( v tomhle filmu ) jsou nezajímavý a lehce zapomenutelný. Příběh se opakuje pořád dokola takže jediný co snímek může nabídnout jsou úmrtí. Někdy celkem povedený, někdy celkem vtipný(nechtěně). Jestli někoho tyhle smrtelný náhody baví, tak prosím. Mě už tohle ale dávno nebere. Bacha teď přijde SPOILER. Tvůrci chtěli být originální a zasadili děj příběhu před první díl téhle série. To se dozvíme až na konci. Tohle ale trošku nevyšlo. Vtipný je že inventář téhle ( už dávno ) zbytečný série Tony Todd by měl mít vzhled jako v prvním díle. Jenže zub času neúprosně hlodá a je jasný že za tu dobu zestárl. Přece jenom první a pátý díl téhle série rozděluje 11 let. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvodný masaker na moste a vražda gymnastky sú super, ale zvyšok je ten najhorší generický autopitol. Strašne nesympatický casting, totálne odfláknuté postavy, mdlý vizuál, otrasný akčný záver, no najmä úplne vyčerpaný námet. Final Destination 5 nijako zásadne neposúva ságu vpred. Je to len štvrtý remake jednotky a nečudo, že týmto dielom sága (nateraz) skončila. Ja by som si do ďalšieho dielu poprosil mytológiu o tom, ako môže niekto vyviaznuť z náruče smrti a do sedmičky stelesnenú smrť v čiernej kapucni a s kosou. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (28)

  • V autobuse se dozvíme, že zaměstnanci jedou na 180. firemní setkání. Název restaurace, ve které pracuje Sam (Nicholas D’Agosto), je "Le Cafe Miro 81". Když si název přečteme pozpátku, tak první tři znaky vypadají také jako číslo 180, které se v celé sérii často opakuje. Jde o odkaz na číslo letu z prvního filmu. (Duoscop)
  • V autobuse se dozvíme, že zaměstnanci jedou na 180. firemní setkání. Číslo 180 se v celé sérii často opakuje. (Duoscop)
  • Pracovní název byl 5nal Destination. (jackson18)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama