Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mělo to fakt potenciál, jenže jako kdyby třetinu někdo vystřihl a to co zůstalo, je příliš rozházený a nepřesvědčivý. Tak namátkou... Náhlá změna hlavní postavy je prostě k neuvěření, ve filmu je X vztahů, který nedostanou dost prostoru a proto jsou ztrátou času, herecky tu zaujme jen Butler, ale i na něm něco nesedlo, a tak dál. Přitom téma hledání odpuštění v Bohu, vykoupení ze zla skrze snahu napáchat co nejvíc dobra, kontrast západu a masakrů v Sudánu, v tom všem je skrytá síla. Jenže ne - tohle jde do průměru, do ztracena. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O situácii v Afrike dobre vypovedá Hotel Rwanda či Krvavý diamant. Ale aj toto bolo dobré, hoci evidentne v nižšom rozpočte. Kto toto považuje za kresťanskú agitku, tak sa asi zrazil s morovým stĺpom, kazateľ Kalašnikov sa správal presne opačne ako Biblia káže: "Schovaj meč do pošvy!" prikázal mu Ježiš. "Kto mečom bojuje, mečom zahynie." Takže mal by vadiť skôr kresťanom ako ateistom. A hlavne je to podľa skutočnej udalosti tak ako to mali natočiť, aby pohanský pánko bol spokojný? Navyše vysporiadanie sa hlavnej postavy s rodinou bolo tiež silne proti učeniu, ktoré vyznával. A obrázok tejto Afriky nám dobre vypovedá, aké je tam myslenie a že s tými vyspelými inžiniermi, ktorí prúdia do Európy to asi nebude až také ružové. Alebo sú všetci osvietení? ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Naváži na komentář kolegy =woodyho=. Absolutně odmítám shazování filmu jenom proto, že se někomu jednoduše nelíbí, jakým stylem se to celé odehrálo. Takový člověk shazuje práci nejen filmového štábu, ale především snahu skutečného Sama Childerse vykonat dobro. Kolik z nás by se o něm dozvědělo nebýt tohoto filmu...? Ano, také jsem Gerardovi úplně nevěřil jeho bleskovou proměnu v náboženského fanatika (na druhou stranu jsem ale už dlouho neviděl tak přesvědčivého kazatele s kulometem v ruce). Je ovšem nutné podívat se na to i tak, že přijmutí Boha může být jen jakousi metaforou ve snaze člověka udělat první krok novým směrem. Každý z nás se svou osobní vírou upíná k něčemu jinému, a není nic zvláštního na tom, když za život zažijeme několik náhlých převratů. A přemýšlení je nad tímto příběhem opravdu nutné - právě proto bohužel rozumím těm zdejším prázdným výkřikům do tmy... A proč tedy dávám jenom tři hvězdy, když jsem takový chytrák? Protože ani správná myšlenka ještě nezaručuje jistý úspěch. A Protože máme s Gerardem poněkud odlišné nátury, pročež jsem se s ním nedokázal dostatečně sžít, a tak v porovnání s jinými eposy beroucími si na paškál smutnou africkou situaci mě tento nechytl za srdce tak, jak asi měl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Marc Forster, který se převážně soustředí na citlivá dramata (výjimku tvoří zatím poslední Bondovka) se rozhodl zpracovat silné téma těžkého života obyčejných občanů v Africe zmítané krvavými masakry, očima tvrdého motorkáře, který se díky jedné návštěvě kostela rozhodne v této nehostinné zemi a situaci postavit sirotčinec, zabít všechny zlé černochy a polemizovat o smyslu života. Zní to naivně a pateticky a takový je i celý film a výsledná režie, kterou Fosrster vyloženě nezvládá a dokazuje, že není takový talent, jak se původně zdálo. Příběh je patetický až hanba ale má tu výhodu, že se ohání titulem "podle skutečného příběhu", který si však tvůrci upravili k obrazu svému. Každopádně ani to film nezachrání a pro diváka tak zbude velkohubá, natahovaná nuda se špatnými herci, ještě horším scénářem a úplně nejhorší režií. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tohle takhle dobabral TEN režijní chameleón Marc Forster?!!! Jeden z mála příkladů, kdy je předloha pro film (skutečný Sam Childers) mnohem charismatičtější, zajímavější a i hezčí než výsledné zpracování jeho života. Tohle mělo být daleko víc kulervouci .. a nakonec to působí jako trapný pokus o žebrání o Oscary nějakého německého režiséra, kterým dlouhodbě osudové filmy o Africe moc nejdou. Butler v titulní roli je tentokrát castingová pohroma roku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • První volbou pro roli Lyn byla Vera Farmiga, nabídku ale odmítla kvůli těhotenství. (oje)
  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Sama Childrese, který byl zakladatelem humanitní organizace „Angels of East Africa“. (Terva)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických mestách Detroit a Melvindale, a taktiež v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama