Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příběh vůbec nenavazuje na 2.díl. Po dvaceti minutách filmu plného zdlouhavých dialogů se konečně dočkáme nějaké té zombie. Od této doby mě to docela chytlo, ALE pak přišel velký zlom a to, že po nějaké půl hodině se přestalo točit pomocí Found Footage, což je u filmu s názvem REC hodně velký problém. Potom také to, že zmutovaní lidé chodili jako hlemýždi, vzpomeňme si na REC či REC 2, tam když se objevila nějaká potvůrka tak během mikrosekundy okusovala člověku krk a nebo byla přilepená na kameře. Pro mne určitě hodně velké zklamání. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

To byla ale taškařice, tahleta svajba! Takže postupně - několik velice dobrých scén, spousta mizerných scén, párkrát se mi i protočily panenky. Jako zombie horor to možná sahalo po průměru. Ale teď - může mi někdo vysvětlit, z jakého důvodu se to jmenovalo REC? Doprdele dyť už to nebylo ani FF. Kdyby se to jmenovalo "Wedding of the dead", tak bych nad tím mávl rukou, ale toto.....ještěže to mělo jen 80 minut, netrpěl jsem dlouho. Tfuj! ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný film tohle nikoho nezajímá a ani nemá šanci zabodovat. Po titulku = po 21. minutě = po zavedení klasické kamery se jedná o šablonovitý zombie survival horror, kde se místo headshotů káže z Bible. Opravdu jen sporadickými nápady (naslouchátko) Plaza "svůj" díl neobhajuje a jeho vklad k této sérii je vyloženě mimo kolej. Od prvních minut totiž posílá veškerou atmosféru do kopru, situuje děj do krásného zámku, kde se odehrává pohádková svatba v ideální den bez mráčků. Dvojka byla geniální v tom, že vzala koncept z jedničky a stejnými nástroji ho obrátila o 180 stupňů. Ve trojce se sice o jakýsi nový rozměr Plaza snaží (černý humor? citace a odkazy? klasická kamera?), ale zoufale zakopává ve stimulech divákovi, v tíživé atmosféře a ve faktu, že existují dva díly předtím, které tuhle sérii definují úplně jiným způsobem. Tohle by mohlo fungovat za předpokladu, že by se název přejmenoval na Zombie Invasion: Massacre at the Wedding a over the top scén by bylo víc (motorovka). Sice by to byl jen další z mnoha zombie filmů ušitých horkou jehlou hraných na efekt, ale aspoň by to nezpůsobilo takovou bolest fanouškům série. Proč se Balagueró třetího dílu nezúčastnil mi není známo, každopádně to jako postup viru do ulic mohlo dopadnout daleko lépe. Závěrečná Apokalypsa může sérii buď spláchnout do sraček nebo jí dát důstojnou tečku. Cloverfieldovské pojetí se v tomto případě přímo nabízí. Hvězdička navíc za to, že to ten zmrd z OSY nepřežil... BTW aktuální synopse k filmu je úplně mimo. [Přesná stopáž: 77 min] ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Svadobná hostina Kolda a Clary vyzerala zo začiatku ako výborná zábava pre celú rodinu, ale len do momentu, keď sa zvyčajne veselý strýko začína následkom poranenia meniť na krvilačného netvora. Na mieste nastáva obrovský chaos a každý sa snaží nájsť únikovú cestu, ktorá by mu pomohla prežiť. Nové manželstvo si prejde hneď počas prvej noci obrovským testom. - Som ohromne šokovaný z toho, ako mi druhé zhliadnutie tohto hororu sedelo. Už viac ako rok som nevidel celovečerný horor, ktorý by ma bavil viac, ako tento kúsok. Na mňa tu fungovalo všetko. Funguje to ako horor, funguje to ako komédia, funguje to ako dráma a funguje to aj ako romantika. Hlášky, soundtracky, gore, všetky situácie vyvolávajúce emócie kvôli extrémne sympatickým postavám a absolútna absencia akéhokolvek happy endu sú skomponované tak dobre, že tých 75 minút bolo úplne úžasných. Plus to situovanie na odviazanej svadbe plnej španielskych tradícií a switch z Found Footage na normálnu kameru tomu pridávajú nespočet plusových bodov, a keby sa na ČSFD rozšíri topka na viac ako 10 filmov, tak bude REC 3: Genesis prvým snímkom, ktoré si tam pridám. Nemôžem sa dočkať toho, s čím ešte príde pán Paco Plaza, pretože jeho hororová tvorba mi nesmierne vyhovuje. + Javier Botet + herečka z Verónica + herečka z Asmodexia + herečka z The Lodgers ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keby sa ten film volal akokoľvek ináč, povedzme "Krvavá svatba", tak by sa mu určite dostalo spokojnejších ohlasov. Nemyslím si, že to Plaza zbabral, skôr sa vydal úplne inou cestou a nakrútil klasické, ľahko komediálne zombíkovské béčko bez ručnej kamery, a čo je asi najhoršie, bez strachu. Nakrútené je to podľa mňa v pohode, masky sú na veľmi vysokej úrovni, krvi a gore je dostatok, záver potešil. Lenže problém je v tom, že sa to volá REC 3, a tým pádom je divák pripravený na niečo úplne iné. Pretože zatiaľ čo prvé dve časti sú o atmosfére a napätí, toto je čisto len o krvi a zábave. Sklamaný ale nie som, podľa niektorých komentárov som čakal, že to bude ešte omnoho horšie. Vymeniť hlavnú hrdinku, ktorej vypúlený pohľad mi pripadal, akoby bez preháňadla zhebla každú chvíľu, a dal by som s čistým svedomím 4. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)

Reklama

Reklama