Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 3

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (281)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

A tak po Karate tajgrovi přichází Karate negr. Člověk se až děsí, kam až ty ambice vypatlaných, opičích přednašečů mohou sahat! Dočkáme se snad třeba i Negra se železnou maskou, odehrávajícího se na dvoře rapujícího Ludvy čtrnáctého, kůl kinga, a pojatého jako přiblblá recitační opereta s tmavě hnědými gangsta mušketýry a padesáticentovým Džexnem v roli kardinála Richelieu, scénář, produkce a režie Rapující Zasraný Australopiték? Pár ťamanů, Eskymáků a otylý Russel Crowe se již zajisté těší, kolik Jüanů jim ten komparz v takové dementní pičovině zase hodí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Po více než 2 letech jsem se na tenhle snímek podíval znovu a musím změnit hodnocení na plných 5 hvězd! Nemám tomu co vytknout, příběh je skvělý, je zde parádní herecké obsazení, všichni hrají své postavy skvěle a je zde spousta kung-fu soubojů doplněných hudbou od RZA a tato kombinace se mi opravdu líbí. Navíc se to odehrává ve skvělém prostředí u Růžového kvítku a tak po celý film se můžeme dívat na krásné Asiatky. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Hodnotím prodlouženou verzi (107 minut). Ačkoliv jsem kung-fu filmy a všeobecně tento asijský styl nikdy neměl v lásce, přesto, jsem se odhodlal pustit si prodlouženou verzi Pěsti ze železa. I v ní je vidět, že film vychází z rozsáhlé předlohy a první polovina filmu je tak solidně zmatená, nepřehledná a rozhodně by neškodilo se více zaměřit na některé zajímavé charaktery. Druhá polovina filmu a především pak závěrečná bitka je luxusně udělaná, zábavná, ujetá a skvěle krvavá. Ostatně ultimátní gore scény prolínají celou unrated verzi. RZA v hlavní roli mi přišel naprosto příšerný a nudný, stejně tak mě nezaujalo i několik dalších postav. Naopak světlou vyjímku tvoří skvělí Russel Crowe, Lucy Liu, Gordon Liu a hostující Pam Grier jako třešnička na dortu. Soundtrack mě až na pár vyjímek vůbec nezaujal. Příběh filmu je jednoduchý, děj nijak vyjímečný a osekávání je znatelné. Jako pozitivum vidím (kromě skvělých gore scén) i solidní vizuál, který za 15 mega vypadá velmi solidně, či evidentní odkazy na Kill Billa. Pěsti ze železa jsou nenáročnou jednohubkou, která nenadchne, nicméně příznivce kung-fu či gore stylu (kam patřím) neurazí. Prodlouženou verzi hodnotím slabšími 3* ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Silně béčková záležitost, u které se budete místy smát až vám upadne bránice :D Například taková snaha RZA o jakýkoliv herecký projev, je neuvěřitelně marná. Aneb každý záběr jeho tváře je obrazem jedné a té samé grimasy :D Dále téměř každá vážná scéna působí komicky a často to naprosto zabijí Byron Mann se svými pohrdavými a posměšnými narážkami.... Pokud bych měl hodnotit záměr filmu a jeho výslednou podobu, tak dám odpad, ale jelikož jde hlavně o to jak na Vás působí film a né zda to mělo být původně něco jiného, proto dávám 60%, jelikož jsem se prostě bavil ;) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přeplácaný, velkolepě vypadající eintopf, tvářící se jako „čína“, uvařený na nesmyslné historce a ochucený snad vším, co kuchyně béčkového kina nabízí. Spousta kung fu, bizarních zbraní, středověkých kulis, ve kterých se rapuje ostošest, stříkající krve, nadpřirozena, humoru i dojemných okamžiků, krásných asijských holek, tajných spolků bojujících o moc a padouchů, kteří vypadají jako čerti z klasických českých televizních pohádek. A mezi tím vším se zmateně potácí vykulený černoch, který by měl být hlavní postavou, a nějak se mu pořád nedaří protlačit do první řady. V jednotlivostech je to fajn a našel jsem si tu spoustu skvělých scén i drobných potěšení, jako celek to však poněkud selhává. Přesto, a i když je každý výborný moment vyvážen nějakým záporem, začal jsem se zhruba v půlce filmu bavit. To když jsem se konečně dokázal s naladit a sledovat vše jako ulítlou zábavu pro fanoušky, kteří milují tarantinovský styl a vyrůstali na sedmdesátkových kung fu melách. Podrženo sečeteno.. jako zábavná jednohubka s trochou tolerance ujde, ale nic, k čemu bych se vracel. Kult z toho asi nebude. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)

Reklama

Reklama