Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

kajda.l

všechny recenze uživatele

Definice amerického snu po duchovní stránce? Působí to tak. Spousta lidí zde píše, že svět je plný lidí, kteří se postiženým a jinak odlišným lidem posmívají, ano je to hnusné, ale zároveň nevím, proč bych měl tyto lidi litovat či se jimi nechat dojímat. Plakal jsem, ale jinak než tvůrci zamýšleli. Slabé tři za kouzelnou atmosféru starého cirkusu. Pokrytecký a zbytečný film. Na motivační video pana Vujicice se ovšem rád mrknu. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

„Because you believe it.“ Něco neskutečného ve mně vyvolal tento na první pohled obyčejný kraťas a musím přiznat, že poprvé jsem měl na kahánku. Nečekal bych, že mě dvacetiminutová záležitost dokáže takhle uchvátit a prudce ve mně zvýšit pocit dobroty. Nick Vujicic je opravdový fenomén, před kterým je třeba se hluboce poklonit a rád bych jeho poselství šířil dál, alespoň prostřednictvím nepopsatelně pěkného filmíku. Popsat slovy to nejde, musí se to vidět. ()

Reklama

consuela1 

všechny recenze uživatele

Krása vtěsnaná do dvaceti minut, které jsou nezapomenutelné do konce života. Jímavé potvrzení mé vlastní profesní zkušenosti: handicap nestaví hranice, a pokud ano, dají se překonat, i kdyby měly sebeostnatější dráty. Samostatnou zmínku si zaslouží Mr. Mendez- a to nejen za vysoce přitažlivý zevnějšek... ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

no teda.. :-D a to mám rád cirkus ani mi nevadí housle.. ale tohle je podprůměrné.. scénář je tak špatný že v momentě kdy si to uvědomíte jste vděčný že to za čtvrť hoďky končí.. jen protože týpek nemá chapadla nebudu dojat nuzným podáním tohohle kraťasu.. jediné v čem není tak blbý je že ví jak se tlačí na emoce (kdyby nebyl tak průhledný a laciný třeba bych se mu do pastě chytil) ..víc mě dojímá tady to hodnocení..vy 5* ste nepoužitelní.. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nie úplne presvedčené štyri. Je to síce úžasne natočené, nasvietené, hudobne veľkolepo podfarbené... Ale citovo vydierajúce! Vujicic je Pán človek, ktorého sa dá len obdivovať, ale táto metafora na jeho skutočný život má za následok to, že každé hodnotenie pod 5* so sebou nesie istý druh výčitiek svedomia. Je to krásne a nemôžem povedať, že by filmu niečo chýbalo. Skôr naopak, je tam niečoho přespříliš... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)

Reklama

Reklama