Reklama

Reklama

Dylan se snaží skloubit časově náročnou práci novináře se vztahy, práce ale pokaždé vítězí a zanedbávané přítelkyně se s ním brzy rozcházejí. Podle poslední expřítelkyně je Dylan emocionálně nevyspělý a bezohledný k citům druhých lidí. Podobný problém má i bystrá a půvabná Newyorčanka Jamie. Také jí žádný vztah nevydržel. Dylan i Jamie přísahali, že už se nebudou k nikomu citově vázat, aby si ušetřili další zklamání, a namísto hledání lásky si budou jen nezávazně užívat. Krátce poté přijíždí Dylan do New Yorku, aby se ucházel o místo uměleckého ředitele populárního časopisu CQ. Jamie pracuje pro CQ jako „lovec mozků“, jejím úkolem je přesvědčit Dylana, aby práci přijal. Z obchodních partnerů se brzy stávají přátelé, z přátel milenci. Nezávazný sex „bez emocí“ a jakýchkoliv očekávání se ale komplikuje, s láskou Jamie ani Dylan nepočítali... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 104)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Smršť výborne napísaných dialógov nedovolí vydýchnuť, ba ani zasmiať sa, až postupne človeku dochádza, že postavy sa bavia o nesmierne vtipných veciach. K tomu opäť VÝBORNÝ Justin Timberlake, mierne otravná (ale stále hot) Mila Kunis a veľmi zábavný Woody. Veľká škoda, že to v záverečnej polhodine začnú hrať na melodrámu a film totálne stratí dych, tempo i dovtedajšiu veľkú iskru. 7/10 ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí naprosto trapného filmu Kamarádova holka, nemůžu jinak než tenhle film vynachválit... Velmi milé, přirozené a romantické pokoukání. Justin Timberlake hrál opravdu přirozeně a upřímně, což se mi moc líbilo a velmi mě překvapil, jak hraje. Mila Kunis je krásná a sympatická a celkově jako pár mi moc seděli. Dojemných chvilek, příjemných písniček nebo ,,vtipných rodičů" bylo ažaž, já se bavila, dojala a happáč jsme tu měli taky. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Něco málo ze života tam je, šikovným scénáristou je to navíc načechráno do velmi efektní dialogové smršti. Bohužel film v závěru dojede přesně na to, z čeho si předtím víc jak dvě třetiny stopáže dělal srandu, tedy na obehraná klišé všech romantických filmů široko daleko… ale díky skvělým hercům mi to připomnělo, že i chlapi mají jemnou citlivou duši, která se občas nechá dojmout. :) [Blbý je, že jediným výraznějším dojmem den po zkouknutí je maximálně luxusní postavička Mily Kunis.] ()

Matty 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu dává režisér Will Gluck sbohem hrdince své zdařilé „hughesovky“ Easy A (překvapivé cameo Emmy Stone). Od nevyzrálé středoškolačky přechází k dospělým postavám, které berou sex za přirozenou součást života a podmínku vlastní spokojenosti. Vypíchnul bych „vlastní“, neboť žádné city, pouze uspokojení tělesné potřeby je důvodem, proč Dylan a Jamie skončí v jednom bytě, v jedné posteli. Oproti hrdinům konzervativnějších romantických komedií nemají ostych na rovinu nadhodit, co od druhého vyžadují. Dávno pryč jsou časy, kdy TO, neustále visící ve vzduchu, nikdy nebylo vyřčeno (onen „Lubitsch touch“). Friends with Benefits svým divokým tempem během první poloviny přesto dávají vzpomenout na klasické screwball komedie (včetně pěkné práce s kontrasty mezi pohlavími i městy NY a LA), ač záměrem tvůrců zřejmě bylo nostalgicky vzpomenout spíše na sexuálně bezelstná hippie léta. Rovnou z nich do filmu přišla potřeštěná matka v podání Patricie Clarkson (která už se lehce opakuje, viz Užívej si, co to jde), v nich byla natočena v televizi běžící promiskuitní komedie Bob a Carol a Ted a Alice. Závěr filmu má celkem předvídatelně daleko k jakékoli (sexuální) revoltě, ale sympatičtí herci do něj přes trefně vystihnuté, jakkoli vratce postavené, vztahové překážky doběhnou se vztyčenými hlavami. (Připouštím, ke konci spíše klopýtají.) Ano, i Justin, z jehož herectví už si, slibuji, nebudu dělat legraci. 75% Zajímavé komentáře: Nathalie, Psema ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

Reklama

Reklama