Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úředník Holeš (Mikuláš Huba) jen shodou náhod před svým odjezdem na služební cestu neoznámí manželce, že odchází k milence. Když se vrátí, najde svoji ženu (Viera Strnisková) mrtvou. Zároveň zjistí, že z bytu zmizelo deset tisíc korun. Sám se ovšem stává jedním z podezřelých. Dalšími podezřelými jsou manželé Fialovi (Ivan Mistrík a Zdenka Grúberová), kteří si k paní Holešové přišli půjčit právě inkriminovanou částku. Čin však mohl spáchat i soused, údržbář nebo bratr paní Holešové. Kapitán Jakubec (Ladislav Chudík) a poručík Michalko (Viliam Polónyi) tak stojí před obtížným úkolem… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Prvni cast trilogie. Velmi dobre poskladana detektivka v komornim prostredi , kde ani ja jsem neuhodl, kde je pachatelem ;]] Chudik je opravdu strasny podobne jako v jinych rolich teto doby - oproti byvalemu guvernerovi kalifornie zvlada snad jenom o jednu grimasu navic, ale je podobne chytry jak radio. Kde ty veci farar - mozna tak spis bachar ;[[ Ale zato Michalko - Polonyi je skvely! Stejne jako Mistrik, Dibarbora, Horvath a dalsi. Zkratka obdobna situace jako u nas - kdo postupem nahradil tyto herce v soucasnosti? Blah ;[[ ()

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími podezřelými přibývali súdruhovia aj súdružky a další súdruh sem a zase tam, co se na scéně Chudík objevil. Navrchovanost súdruhou dovršil hláškou „Česť práci súdruh vedúci“ ku podozrivému, a tím mne naprosto oprostil od sledování děje a už už na čudlík sahajíc chtěla jsem ku konci přetočiti, neb trpezlivosť vytratila se dočista. Nuž kalena nejspíše ocelí budovatelskou tah tento ustála jsem a dotáhla film do řešení konečného se všemi těmi súdruhmi pospolu aj vrahom súdruhom odhaleným. Jsem však z toho všeho potrefená poněkud, že tunaj píši česko – slovensky (neb slovensko – česky?) se stále se opakujícím slovem. Ano, takto otravné to bylo. Zdá se, že nová vlna slovenská nespláchla tých súdruhou do kanálu. Třetí hvězda zavěšená má malý tik nervní, takže maličko poblikává. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa divím, že tento film nie je v červených číslach. Hlavne, že všetky Poirotovky sú vysoko nad 80%, pritom tu máme slovenskú krimi klasiku, ktorá je zahraná geniálne a odrežírovaná tak, že do konca človek nevie, na čom je, a hodnotenie je skoro priemerné. Filmu absolútne nič nechýba, len farba, ale to sa dá odpustiť. Mená ako Chudík, Mistrík, Huba, Dibarbora, Zvarík, Grúberová, to sa človek môže len skloniť. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fajná kriminálka. Oldscholovo (takmer noirovo) natočená, pekne idúca krok za krokom až k trochu poirotovskému finále. Na dnešnú dobu (kde existujú seriály, kde v každej epizóde naháňajú sériového vraha) už možno trochu obyčajný zločin, ale plne to vynahradzuje čaro doby, kde všetci muži nosia klobúky a šoférujú nádherné autá a ženy majú výrazný makeup a pekné účesy... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobová detektivka. 1)  Film má atmosféru, působí příjemně, je vidět, že tvůrci měli všech pět pohromadě._____ 2)  Něco málo dobových reálií rovněž zvyšuje divácký prožitek._____ 3)  Za zaznamenání stojí fakt, že právník dělá meloucháře, protože se tím očividně lépe uživí. Jó, to byly časy... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama