Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úředník Holeš (Mikuláš Huba) jen shodou náhod před svým odjezdem na služební cestu neoznámí manželce, že odchází k milence. Když se vrátí, najde svoji ženu (Viera Strnisková) mrtvou. Zároveň zjistí, že z bytu zmizelo deset tisíc korun. Sám se ovšem stává jedním z podezřelých. Dalšími podezřelými jsou manželé Fialovi (Ivan Mistrík a Zdenka Grúberová), kteří si k paní Holešové přišli půjčit právě inkriminovanou částku. Čin však mohl spáchat i soused, údržbář nebo bratr paní Holešové. Kapitán Jakubec (Ladislav Chudík) a poručík Michalko (Viliam Polónyi) tak stojí před obtížným úkolem… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak starý Český detektivky mám rád. Tyhle slovenský jsem předtím neviděl. Nejprve jsem viděl tenhle film. Neměl jsem tušení, že je celá trilogie. Každopádně je to pecka Charizmatickej Chudík opět exceluje. Jeho kolega vyšetřovatel taky není špatnej. mají celkem vtipný repliky a postřehy dobře se doplňují a opravdu trochu odkazují na Holmese a Watsona. Každopádně film vzniknul v požehnaných 60 letech před rokem 68 kdy se točili asi nejlepší kriminálky a zločinci nebyli jen nepřátelé státu a tajní agenti. Dokonce bych ten film označil za kritickej vůči tehdejší době. Každopádně promakaná detektivka z kvalitním rozuzlením.75% ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Slovenská detektívka a vôbec nie slabá, naopak dobre dávkovaná informáciami. Zaujímavý príbeh vrcholiaci však rozuzlením, kde by divák čakal niečo oveľa viac premyslenejšie a šokujúcejšie vzhľadom aj na množstvo postáv v príbehu. Chudík ako detektív nie je žiadna výhra, toporným výkonom nepozdvihol drámu do lepšieho ako priemeru. Polónyi, ako jeho pobočník, bol oveľa viac akčnejší a zaujímavejší. ()

Reklama

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími podezřelými přibývali súdruhovia aj súdružky a další súdruh sem a zase tam, co se na scéně Chudík objevil. Navrchovanost súdruhou dovršil hláškou „Česť práci súdruh vedúci“ ku podozrivému, a tím mne naprosto oprostil od sledování děje a už už na čudlík sahajíc chtěla jsem ku konci přetočiti, neb trpezlivosť vytratila se dočista. Nuž kalena nejspíše ocelí budovatelskou tah tento ustála jsem a dotáhla film do řešení konečného se všemi těmi súdruhmi pospolu aj vrahom súdruhom odhaleným. Jsem však z toho všeho potrefená poněkud, že tunaj píši česko – slovensky (neb slovensko – česky?) se stále se opakujícím slovem. Ano, takto otravné to bylo. Zdá se, že nová vlna slovenská nespláchla tých súdruhou do kanálu. Třetí hvězda zavěšená má malý tik nervní, takže maličko poblikává. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobová detektivka. 1)  Film má atmosféru, působí příjemně, je vidět, že tvůrci měli všech pět pohromadě._____ 2)  Něco málo dobových reálií rovněž zvyšuje divácký prožitek._____ 3)  Za zaznamenání stojí fakt, že právník dělá meloucháře, protože se tím očividně lépe uživí. Jó, to byly časy... ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Prvni cast trilogie. Velmi dobre poskladana detektivka v komornim prostredi , kde ani ja jsem neuhodl, kde je pachatelem ;]] Chudik je opravdu strasny podobne jako v jinych rolich teto doby - oproti byvalemu guvernerovi kalifornie zvlada snad jenom o jednu grimasu navic, ale je podobne chytry jak radio. Kde ty veci farar - mozna tak spis bachar ;[[ Ale zato Michalko - Polonyi je skvely! Stejne jako Mistrik, Dibarbora, Horvath a dalsi. Zkratka obdobna situace jako u nas - kdo postupem nahradil tyto herce v soucasnosti? Blah ;[[ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama