Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou přinesla kořenářka starému králi zvláštní rybu. „Kdo ji sní, porozumí řeči zvířat“, řekla. Kousek ryby, i přes přísný zákaz, snědl mladý králův sloužící Jiřík. Král ho za to potrestal a poslal ho do světa, aby mu přivedl nevěstu, krásnou Zlatovlásku. Klasickou pohádku K. J. Erbena zná v Čechách, na Moravě a ve Slezsku snad každé malé dítě. Tato pohádka patří k těm nejmilovanějším už od roku, kdy se na našich obrazovkách objevila poprvé. Písničky napsali Angelo Michajlov a Eduard Krečmar. Zlatovlásku si zahrála Jorga Kotrbová (zpívá Jitka Molavcová) a Jiříka Petr Štěpánek. (Česká televize)

(více)

Diskuze

joemax

joemax (hodnocení, recenze)

Nejodpudivější pohádkový král všech dob... Ovšem ani Jorga Kotrbová není úplně můj typ. Film stojí na Petru Štěpánkovi a krásných písničkách :)

na příspěvěk reagoval Artigas

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Zde je v obsazení uveden Svatopluk Skládal (ostatně je uveden i na fdb ale bez uvedení role). Může mi někdo potvrdit, koho zde hraje? Osobně se domnívám, že pouze mluví..a sice královy psy..obzvlášť v druhé polovině, kdy se dohadují o tom, že by se Jiřík neměl vracet, myslím, že ho slyším. Jediný potvrzený hlas je hlas Dany Medřické v roli zlaté rybky. Já se ještě domnívám, že dialog koní jsou pánové Záhorský a Cupák. Může někdo vyvrátit či potvrdit?

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Stejně jako Popelka patří do zlatého fondu klasických pohádek včetně výborných písniček. Zajímavé, že tyto klenoty se dají vidět mnohokrát, na rozdíl od zvratků, kterým se po hadraku někteří nestydí nazývat tzv. pohádky. Trošku to zachraňuje Troška, zbytek otřes.

 (hodnocení, recenze)

Zlatovláska je moje oblíbená pohádka.Když jsem se koukal do programu o Vánočních svátcích a přečetl jsem si tam ,že budou dávat Zlatovlásku těšil jsem se na ní.Jako malí jsme tu pohádku miloval a mám jí rád dodnes.Velice se mi líbila Jorga Kotrbová ,která zahrála Zlatovlásku.V pohádce jsou i krásné písničky je to prostě klasika!!!!

rulen

rulen (hodnocení, recenze)

Nejoblíbenější pohádka mých dětských let... nezapomenutelné písničky a scenérie zámku Červená Lhota.

Orlau32

Orlau32 (hodnocení, recenze)

Nebuďme tak přísní ! Proč hned psychopat ? Já mám pro to vysvětlení : třeba tomu dotyčnému maminka nečetla pohádky (klasické Erben, Němcová) a četla mu krtečka, Ferdu mravence, včelku Máju, nebo Všeznalka. Takže pokud kromě Červené karkulky neznal jiné klasické pohádky, pak nevěděl, co se mu má na tom líbit. Vše tedy záleží na "domácí výchově" dítěte.

Reklama

Reklama