Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Tak kombo Robert a Zidan (docela by me zajimalo, zda mu tak nekde realne rikaji, bo to sedi jak prdel na hrnec ;]]) jede jak cip. I reditel Jirka se da vydrzet stejne jako ti ostani po polski mluvici, ale Jara Plesl nad sebou uz ponekolikate lame hul a Robert by si to mel taky uvedomit a konecne tohoto sveho milce kopnout do prd...e, bo ten mu zmasti svou pritomnosti kazdy film ;[[ ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí režisérova schopnost budovat atmosféru pomocí hereckých výkonů. Asi na všech jeho filmech, které jsem doposud zhlédnul (Pravidla, Muži v říji a totonc). No a to ostatní jde úplně mimo mě, především vizuálně pro mě úplně hrozný (ten přefiltrovanej, hnusně barevnej digitál, televizně vypadající steadycam i jeřáb,...). Ale zajímavej týpek, rozhodně mě baví co a jak říká, jen si najít nějakýho člověka s výtvarným talentem nebo alespoň nějakým citem k sobě, a budeto! ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Prídem do krčmy a počujem: "polícia je skorumpovaná, ľudia sa utápajú v alkohole a stávajú sa z nich patologickí hráči. Tomu a tomu ušla žena. Nezamestnaní vykradli banku. Úradný postup bol vrcholne necitlivý.". Sráči pripomínali tieto krčmové reči. Nielen názvom. Otrasne pôsobiaca televízna inscenácia s nepresvedčivo zvolenými "hereckými esami" odrážala svet krčmových zúfaní na dobu, diskutujúcich ubezpečujúcich v tom, že drobné podvody a korupcia na ich úrovni sú vlastne v poriadku, pretože všetci sú takí a všade sa tak koná. No a pokiaľ to mala byť sarkastická sranda, ako sa tu naznačuje v niektorých komentároch, tak sa hrubo nevyviedla. Pretože v tomto prípade útočí stále len tam, kde mozogvymieľajúce každodenné mediálne spravodajstvo - voči poslušným robotom (polícia, policajná inšpekcia) a obetiam systému (prostitútky, drobní zlodejíčkovia). Poznámka: Pri sledovaní tohto ma mimochodom napadlo, aký má pán režisér vzťah k ženám a či ich náhodou trochu nepodceňuje. Ich obraz je vo filme zúfalý: buď ide o vydierateľné ženy, tiché domácke puťky, ktorých najväčším činom je nemý odchod alebo štetky - zlodejky a práskačky. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Film mě zlákal hlavně hereckým obsazením a námětem. Výborné herecké výkony sice trošku zastiňoval místy špatný scénář, ale ve finále se ze Sráčů vyklubal docela příjemný film. Je sice pravda, že jsem na konci čekala trošku větší "bombu", ale ani tak závěr nezklamal. Čtyřma hvězdičkama hodnotím ale proto, že se mi občas nelíbilo zpracování filmu a taky nedotažený scénář. Protože pardon, ale pokud chci natáčet film na Ostravsku a chci tam dostat i ostravské nářečí, měla bych do scénáře zařadit víc slovíček než 'bo' a 'ju' ... No a samozřejmě polské části mi tam taky nijak zvlášť neseděly ... Jinak jsou Sráči dobrým filmem a ráda se na něj podívám znovu. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Místy spíše asi nechtěná parodie... než zamýšlené krimi. Jinak mi vadily mi barvy (zvolené filtry), zvuk a dialogy. Televizní formát asi nemůže být v kabátu "celoplátna", tudíž nehodnotím. Potěšil z herců tradičně Norbert Lichý, který má takové to civilní herectví pana Hrušinského, který vlastně ani nehrál, ale jen "byl" tak jak ho znám z baru Alibaba, dále mě potěšilo cameo tlumočníka Kostase Zerdaloglu (pana Krysy z Mandragory), který klidně mohl dostat větší prostor a pan Čtvrtniček, kterému lebkoun nebývale sedl. Plesl měl alespoň mile melancholický kukuč, takže se dalo na něj dívat. Dialogy co se týká polštiny nebyly zcela reálné, kdy vzbuzovaly asi (ne)chtěný humor, zejména pro obyvatele, jež pořád neví, že Třinec neleží na Moravě, ale ve Slezsku. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Když si Dan (Jaroslav Plesl) prohlíží občanský průkaz Michala Davida (Robert Mikluš), lze si všimnout, že obsahuje nesmyslné údaje. Číslo průkazu je 990000421, ale občanky tohoto typu měly vždy číslo začínající jedničkou. Průkaz byl vydán 2. ledna 2003 a měl by mít platnost deset let, ta je ale uvedena až do 11. srpna 2015. V adrese trvalého bydliště chybí číslo popisné nebo orientační. Ulice Pod Křiby v adrese trvalého pobytu se sice skutečně ve Zlíně nachází (je v ní jediný dům č. 5630), ale uvedené poštovní směrovací číslo 563 08 neexistuje a navíc by patřilo do okresu Ústí nad Orlicí. (Martin_L)
  • Aby film bylo možné v televizi vysílat před desátou hodinou večerní, režisér vystřihl dlouhou scénu se šňupáním kokainu. (Cucina_Rc)
  • Natáčení probíhalo v Třinci a Ostravě. (Giuseppe)

Reklama

Reklama